Kod Yuga ventilator duva prema hladnjaku tj. suprotno od motora a i od vozaca.Na koju stranu treba da duva ventilator hladnjaka?
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Na koju stranu treba da duva ventilator hladnjaka?
Udarilo me sunce u glavu.
Imam utisak da je u Ladi vrucije nego u Yugu, pa razmisljam da nije to zato sto ventilator duva ka motoru i sav vreo vazduh salje ka vozacu.
Kod Yuga ventilator duva prema hladnjaku tj. suprotno od motora a i od vozaca.
Kod Yuga ventilator duva prema hladnjaku tj. suprotno od motora a i od vozaca.Re: Na koju stranu treba da duva ventilator hladnjaka?
nije tacno druze... tj nije ispravno da ventilator duva ka hladnjaku (kao kod juga sto kazes). ventilator na svakom autu mora da duva ka motoru. pozz
Re: Na koju stranu treba da duva ventilator hladnjaka?
O kom ventilatoru vas dvojica pricate?
iz ovoga se moze zakljuciti da govorimo o ventilatoru hladnjaka. ne vidim smisao tvog pitanja. pozzLadolez wrote: ventilator duva prema hladnjaku tj. suprotno od motora .
Puklo i mene sunce pa nisam sve procitao kako treba 
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ventilator kod Yuga i ostalih vozila MORA da duva od hladnjaka unazad, tj u smeru kretanja vazduha prilikom kretanja automobila. U suprotnom, nebi bilo hladjenja.Ladolez wrote:Udarilo me sunce u glavu.Imam utisak da je u Ladi vrucije nego u Yugu, pa razmisljam da nije to zato sto ventilator duva ka motoru i sav vreo vazduh salje ka vozacu.
Kod Yuga ventilator duva prema hladnjaku tj. suprotno od motora a i od vozaca.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ventilator na svim vozilima duva prema motoru izvlaci vazduh iz hladnjaka odnosno ubrzava prirodnu cirkulaciju vazduha kroz hladnjak prilikom kretanja vozila !
Inace da je obrnuto ne bi bilo hladjenja !
Inace da je obrnuto ne bi bilo hladjenja !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
-
Boki78
I ne samo to, kada bi radio obrnuto onda bi kroz hladnjak umesto hladnijeg vazduha iz spoljnjeg opstrujavao mnogo topliji iz motornog prostora