motoric klapne za hladenje i grijanje kabine

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

duro
Automobil: lada 112

motoric klapne za hladenje i grijanje kabine

Post by duro »

Kod nas u Sarajevu motoric klapne je 45 eur. Narucio sam taj motoric, jer ga je majstor iskopcao, okrenuo u kabini onaj prekidac za temperaturu i on nije radio. Ja sam onda taj motoric odnio kod autoelektricara i kada ga je on prikopcao na struju on je radio. Sta mislite je li motoric otisao?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: motoric klapne za hladenje i grijanje kabine

Post by altinjanin »

Ako radi nije crko sto je logicno,mozda ti je klapna pukla pa motoric ne moze istu da zarotira?Cini mi se da je to skupo,koliko se secam motor klapne je oko 25e kod nas,mozda gresim.Nemoj bacati pare na novi ako ti stari radi,vrati ga nazad prikljuci struju,udji u kola,daj kontakt,onda sa plave tacne prebaci na crvenu i slusaj da li zuji?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

duro

Post by duro »

Kada ga je majstor izvadio iz one crne kutije, dok je još bio prikopčan žicama, probao sam da okrenem sa plavog na crveno i nije se okretao.

altinjanin

Post by altinjanin »

Proveri klapnu tj.ona 2 nosaca preko kojih se vrti u toj kutiji,ako su plasticni moguce da su napukli,pa motor ne moze da zarotira,a ako kazes da se nista nije culo kada si prebacivao sa hladnog na toplo,onda je crko motoric,proveri jos jednom....

duro

Post by duro »

Je li može plastični motorčić da zamjeni metali? Nemaju drugi nego samo plastični.

altinjanin

Post by altinjanin »

Plasticni motoric?Prvi put cujem da postoji plasticni.Klapna ima plasticna,i ona pukne,a novi tip je aluminijumska.

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Ima,ima!I to na jako nezgodnom mestu,jedva ga možeš odšrafiti.

duro

Post by duro »

Danas bio kod majstora, došao novi motor, sve smo probali ali ne radi ni taj novi motor. Majstor kaže da ne dolazi struja do motora, pregledao je osigurače i neke releje ali opet ništa. Sve sam ostavio raspakovano do ponedeljka. Majstor će zvati neke prijatelje koji imaju više iskustva pa će vidjeti. Ima li ko kakvu ideju?

BOCA bgd

Post by BOCA bgd »

1.Kakav ti je to majstor?idi kupi novi mikro motor najednostavnije (za njega)a da pri tom osnovne stvari ne prekontroliše da li ima struje do mikro motora.
2.Mikro motor se nalazi sa strane kućišta gde se i nalazi klapna
3.Ako ti već radi stari onda ti je otišla klapna tj veza između mikro motora i klapne to je velika boljka kod grejanja jedino z
zamena za novu aluminijumsku klapnu
4.Ništa ne rasturaj i ne čačkaj oko struje i prekidača i jedinuce u kabinu tj prekidača ipak rusi nisu toliko glup
5.Pogledaj ruski sajt autoprospect.ru i tamo ćeš videti sve do detalja idi na Googlchrom ima korektan prevod...
poz....

duro

Post by duro »

Mikro motor sam kupio, ali ne radi. Majstor je probao taj motor tako što ga je prikopčao ali ga nije spojio na klapnu. Zatim sam ja pomjerao temperaturu u kabini ali motor ne radi, zatim je majstor rekao da do mikro motora struja ne dolazi. Ne znam šta da radim, je li neko imao sličan problem?

BOCA bgd

Post by BOCA bgd »

Da se nešto razumemo,da li je tebi radi stari motor?koliko sam razumeo na početku tebi je radio stari i on ne stoji u nikakvoj crnoj kutiji već stoji sa strane klapne u motornom delu gledajući sa prednje strane kada stojiš ispred auta i on ti se nalazi sa desne strane i do njega možeš doći na 2 naćina ili skinuti celu plastiku ispod brisača ili zaštitu zvučnu i toplotnu pored ekspazionog suda.Motor kada se izvadi i prikači na akumulator promenom žica tj smer struje motor se okreće levo-desno ili napred nazad.Ja sam imao takvu glupost ali sam proverio sve pre toga sa zakašnjem jer sam isto uradio isto kao ti pa sam kupio jedinicu u kabini tj gde se okreće prekidač za grejanje,sada mi stoji kao rezerva.Sve sam posle odradio kako treba i namestio i sredio klapnu zamenom za aluminijumskom

duro

Post by duro »

Sada ne radi niti jedan motor kada se prikljući, i majstor kada provjerava briferom kaže da ne dolazi struja do motora. Kako si ti riješio problem?

BOCA bgd

Post by BOCA bgd »

Očigledno te mrzi da pogledaš na sajtu koji sam ti rekao,evo ti sajt i sve ti je lepo naslikano i objašnjeno ako želiš prevod idi na Googlchrome.Ja sam moj problem rešio sistemom eliminacije i nije mi trebao nikakav majstor sam sam to odradi lagano kod kuće.Poz...http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... 21124.html

BOCA bgd

Post by BOCA bgd »

Šta bi?da li si popravio?

duro

Post by duro »

Nisam jer me mastor još nije zvao, a inače ovdje u Istočnom Sarajevu kod Gavrića i nisu baš nešto susretljivi. Moram sutra otići do majstora da vidim kada će mi ovo srediti jer ne mogu da vozim, skinuo sam brisače i nisam ih vratio da bi bila lakša montaža. Kolika je cijena ove jedinice u kabini gdje se okreće temperatura i ventilator? Nadam se da ona nije otišla.

Post Reply