Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Re: Altinjanin 112
Sa Ladom ti je to obicno tako...
altinjanin ide sa glavom motora od Lade u koferu sad sa busom prema BG. Pokrivilo skkoro sve ventile, a kais bio takav kao da je prešao 200 000 km. Neverovatno. Vjerovatno hoce da stavlja slike, kakav krš su mo to stavili na auto, neverovatno... A kais od gates-a koji bih mogao da bude najbolji, ovako kaze moj drugar. Jedan mehaničar rekao je da ima ovaj kais barem 10 godina..
da nema nikakve šanse da je star 2. godine ...
Mora on da zamjeni majstora obavezno..

Mora on da zamjeni majstora obavezno..

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Znači situacija sa Gates-om ko što je bila kod mene samo što sam ja na vreme primetio... užas.
I ja sam sad stavio Gates na moju 111 ... isto je bio i ovaj stari. Bivsi vlastnik koji je imao kola 4. godine rekao da ne zna kad je bio kais zamenjen i da ga on ni menjao... 

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
I ja sam pre ovog falš Gates-a kog je zamenio Dayco imao Gates koji je kad je zamenjen bio skoro ko nov. Zato sam i kupio nov Gates vođen izgledom ovog ali se pokazao ko falš. E sad kod mene se istezao kod Altinjanina je pukao, možda je bio pretegnut a možda su roleri i španeri bili nekvalitetni pa ose radilice, bregastih, španera/rolera nisu bile paralelne pa su pojeli kaiš. Bedak u svakom slučaju, ništa onda za sledeću zamenu idem kod onog dede u Segedin na pijacu po delove ili da mi Imre kaže gde je nabavljao u mađarskoj onaj gates komplet pa da ga tamo kupim.
-
Boki78
To ti je klasican problema sa nabavkom delova kod nas, uvek ima neka caka. Ako je od gume obicno je stajao po nekim magacinima u ko zna kakvim uslovima deceniju dvevazman wrote: da nema nikakve šanse da je star 2. godine ...
Mora on da zamjeni majstora obavezno..![]()
da ne tupim mnogo, dopeljajte tu ladu u BG kako znate i umete, makar je slepovali celim putem. bilo kakva popravka u SLO ce da kosta boga oca. jedino ako na nekom otpadu tamo nadjete polovnu glavu za sitne pare pa da je sami prebacite, bez ikakve obrade i provere, po sistemu daj sta das.
j***** auto bez kardana
batali auto koji je goreo. temperatura topljenja aluminijuma je relativno niska, dovoljno je da je neki prikljucak na glavi poceo da se topi i da je zbog toga potpuno neupotrebljiva
j***** auto bez kardana
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Dobro jutro drugari....ili vece,posto ne znam koje je doba,dodjoh jutros oko 7h busom u Bgd,odmah sam odneo glavu na obradu,pokrivio je komplet svih 16v,koliko sam dobio informaciju bice sve zajedno oko 24 000,znaci,obrada glave i svi delovi za zamenu.Slike stavljam uskoro...Sta da kazem,prvo HVALA Vazmanu i njegovom drugaru Matevz-u na pomoci,vecni sam im duznik,jbg,desilo se,upropastilo mi 4 dana odmora na Bledu...hvala svima vama,da vas sve ne nabrajam,pravi ste drugari,lafovi,hvala na pomoci od srca,eto sredice se to,sad cekam da se ovde sve udradi,pa sve u kofer pa pravac Slovenija.Kada smo posli 8-og,izjutra,vreme za voznju je bilo sjajano,sveze,prijatno,nema guzve,stigli smo kod Vazmana,pa smo se vozili u njegovoj 2103-istorijski primerak,obisli lepa mala mesta,istorijske gradice,zatim nastavljamo put ka Bledu,sipao plin ,naapunio za 24e,i pravac Bled,na oko 30-ak km,autoput,savrsen put,cepao sam 130,samo klizi lajka,i odjednom sam cuo BUM,zvuk koji ne mogu opisati,a zauvek cu ga pamtiti,upalio check engine,i polako stade...izasao sam,podignem onaj mali poklopac,i imam sta da vidim...ne sme se slepovati u Slovenijina autoputu,kazne su katastrova,dosao je AMSS,natovarili lajku ,start je 38e,plus 1,03 po km.samo su me sklonili sa ceste,do Kranja...uvece su Vazman i Matevz dosli,i 40-ak km.su me vukli sporednim putevima do odredista.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
Kais je presao 22 000,i kada smo ga skinuli katastrofalno je izgledao,videcete slike,ja sam pred put otisao kod mojih u servis,proverio sve,prosto neverujem da je kaisd star..a kao uvertira pred pucanje kaisa,pred Zagreb mi ode,otkine se brisac,prskao sam staqklo,i levi ostao uspravno,puklo je nesto..skidali smo Vazman i ja da vidimo kako i sta,i videli da je sa onih makaza spala poluga,a li nissmo uspeli vratiti,i sad ne znam da li je puklo,zna li neko koiko kostaju te makaze?
kupi novi kais u sloveniji. veca je sansa da ne kupis laznjak tamo. inace, istrosen kais posle 22.000km nikako nije normalno, nesto debelo ne valja u tom motoru ili je kais napravljen od zvakace gume
j***** auto bez kardana
Kakva bruka od kvaliteta kaiša?! I, šta , na kraju čovek da kupi u ovoj j.... Srbiji?!
Baš sam izpi....!
Baš sam izpi....!
http://www.palvet.webs.com/
- altinjanin
Sutra idem po glavu komplet sredjenu i delove,oko 25 000 me sve kosta.I samo da vidim kad cu na bus,pa nazad u Sloveniju,glava u torbu
i cepaj... 
- altinjanin
- altinjanin