Homokineticki zglobovi

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Homokineticki zglobovi

Post by bruyoni »

Nisu te manžetne nešto, verovatno je metelli u zglob pitanju. Idi lepo kod nekog zastupnika uzmi dve manžetne za spoljni homokinetički proizvođača Lobro, GKN, Lemfoder... za Golf 2.
Jeste moraćeš da platiš ali su prilično kvalitetnije od tih italijanskih i kao ruskih, ne znma kako je kod vas ali ovde se "ruske" manžetne pocepaju za 6 meseci.

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Druze kod mene se cuje isti takav zvuk na Samari.Prvi simptomi su poceli jos pre par godina.U pocetku je to bilo samo ponekad, a sada se cuje svaki put prilikom naglog starta ali samo ako skrecem levo ili desno.Zamenjena su oba zgloba isto sam kupio neke Italijanske u zutoj kutiji su bili ako se dobro secam (menjano pre 2godine odpr.) i nisam nista dobio tom zamenom.Lupka i dalje a ja ne znam sta je problem :(
Samara 4ever

bruyoni

Post by bruyoni »

Vrlo verovatno unutrašnji homokinetički.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

bruyoni wrote:Nisu te manžetne nešto, verovatno je metelli u zglob pitanju. Idi lepo kod nekog zastupnika uzmi dve manžetne za spoljni homokinetički proizvođača Lobro, GKN, Lemfoder... za Golf 2.
Jeste moraćeš da platiš ali su prilično kvalitetnije od tih italijanskih i kao ruskih, ne znma kako je kod vas ali ovde se "ruske" manžetne pocepaju za 6 meseci.
Ne znam koje su mi sve manžete stavljane, ali su mi i lijeva i desna pucale već nekoliko puta, pa se ona mast razleti svuda po točku i blatobranu, pa zglob ostane bez masti, a vjerojatno uđe i nešto prljavštine. Vjerojatno je i to pomoglo da dođe do lufta.

BTW. Šta je unutarnji homokinetički? Je li to onaj u mjenjaču sa druge starne poluosovine?
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni

Post by bruyoni »

Pa zato ti kažem da uzmeš te koej ti kažem, neki ih ovde koriste godinama.

Da, to je unutrašnji homokinetički.

rascho

Post by rascho »

dajko3 wrote:Druze kod mene se cuje isti takav zvuk na Samari.Prvi simptomi su poceli jos pre par godina.U pocetku je to bilo samo ponekad, a sada se cuje svaki put prilikom naglog starta ali samo ako skrecem levo ili desno.Zamenjena su oba zgloba isto sam kupio neke Italijanske u zutoj kutiji su bili ako se dobro secam (menjano pre 2godine odpr.) i nisam nista dobio tom zamenom.Lupka i dalje a ja ne znam sta je problem :(
To je jedna mogućnost koje se i ja pribojavam, ali zbog svega napisanog mislim da mi homokinetički nisu u najboljem stanju tako da mislim da zamjena neće biti bacanje para (sve i ako ne riješi lupkanje), a k tome me je ova povoljna cijena talijanskih oduševila, pa sam rekao "a ko ga j..".
Jedino što nemam ideju gdje bih trebao nastaviti tražiti izvor lupkanja, jer sam sve ideje potrošio (možda s druge strane poluosovine kao što bruyoni reče). Ali o tome ću razmišljati ako do toga dođe.

rascho

Post by rascho »

bruyoni wrote:Pa zato ti kažem da uzmeš te koej ti kažem, neki ih ovde koriste godinama.

Da, to je unutrašnji homokinetički.
Znači od golfa 2 pašu na ladu bez problema? Jer ovdje je problem kada nešto tražiš za ladu svi počnu da uzdišu.

dajko3

Post by dajko3 »

Pasu od golfa 2 sigurno jer sam i ja stavljao zato sto su oni koje sam dobio uz zglobove jako brzo propali nisu izdrzali ni godinu dana sreca pa sam primetio na vreme i zamenio ih.da slazem se da ih treba promeniti zbog gore navedenog...
Samara 4ever

bruyoni

Post by bruyoni »

kad vec menjas spoljne promeni i unutrasnji, kupis jedan i reci majstoru da proveri i da zameni. I onako ce da vadi poluosovine. ili kad kupis unutrasnji sacuvaj racun i dogovori sa pridavcom da ga vratis ako su ova u redu. Ako nije montiran ne vidim sto nebi pristao na takvu pogodbu

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

bruyoni wrote:Vrlo verovatno unutrašnji homokinetički.
Saglasan da su u pitanju unutarnji homokineticki zglobovi.

rascho

Post by rascho »

bruyoni wrote:kad vec menjas spoljne promeni i unutrasnji, kupis jedan i reci majstoru da proveri i da zameni. I onako ce da vadi poluosovine. ili kad kupis unutrasnji sacuvaj racun i dogovori sa pridavcom da ga vratis ako su ova u redu. Ako nije montiran ne vidim sto nebi pristao na takvu pogodbu
To sam mislio reći ovima u servisu da vide kakvo je stanje pa da zamjene ako treba.

rascho

Post by rascho »

Kakve manžete idu na unutrašnje homokinetičke? Da li su iste manžete i da li su isti homokinetički? Meni na ovoj slici ne izgledaju isto http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... 7_2_04.jpg
Da li i za unutrašnje pašu od golfa2 (unutrašnje naravno)?

U biti da li pašu i homokinetički zglobovi od golfa 2 ako pašu već manžete, a vidim da paše i onaj šaraf koji se uz njih dobije, a i onaj prsten, pa mi sve izgleda kao da bi i zglob mogao biti isti?

bruyoni

Post by bruyoni »

Drugačije su manžetne, nešto manji spoljni prečnik imaju a isti su za Samaru
Image
E sad od kog drugog auta idu... ne znam ali mora da idu od nekog, možda neko zna od kog.
Sami homokinetički spolja izgledaju isto ali su konstrukcijski različiti.

rascho

Post by rascho »

Meni bi trebalo da znam sa kojeg drugog auta pašu, jer kada sam otišao kupiti kvalitetnije vanjske, pa tražio za 110 ili Samaru, odmah je počelo puhanje, pa traži po kompjuteru... čim sam rekao za golfa 2, ostavio je kompjuter i točno zna gdje stoje. Ako odem u ovu prodavnicu gdje prodaju lada dijelove, oni imaju samo ove plastične (ruske). Mada mislim da unutarnji zglob znatno manje radi od vanjskog, pa samim tim i manžeta, pa onda dolazi do manjeg zamora materijala. Ali eto volio bih staviti i te malo bolje, kada sam već počeo sve mijenjati.

dajko3

Post by dajko3 »

Zna li neko koliko kostaju ti unutrasnji zglobovi?Jesu li puno skuplji od spoljasnjih?Moguce da od njih potice buka jer ih nisam nikad menjao...
Samara 4ever

Post Reply