Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Altinjanin 112

Post by altinjanin »

:D Ko sme na crtu,ovo je abart definitivno,sad sam malo reko posle 1000 km da je razvucem do aerodroma i nazad,prvo na benzin,pa na plin,vidim avion slece,a ja gas,reko poletecu mu u susret,ide lajka nemam sta da kazem,prima gas u svim rezimima rada,zaista sam odusevljen,i stanem posle u Tempo,verujte mi da radi pa nemam reci,bukvalno da ne gledam u obrtomer mislio bih da je ugasen auto.Elem pratim vec 2-3 dana,prilikom paljenja kada je hlada motor,nije hteo bez gasa da upali,a nekad upali iz treceg puta,kada je topao,pali,ali vergla duze.Odem danas cisto informativno do Beolade kod mene u Zemunu,skinuli su onaj sraf mali kod brizgaljki i natakli crevo sa meracem,i kada sam dao kontakt ode kazaljka na 300,a zatim padne na 0,rekose mi da je ulozak pumpe otisao,ali nesto nisam bas siguran,nisu mi delovali ubedljivo,kao taj ulozak jw 3 000,i zamena 1800...A evo sad sam palio par puta,ko mina pali,e sad aj budi pametan...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

trebalo mu je samo da se malo produva i nista vise, kao sto si i uradio do aerodroma i nazad :D
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Boki78

Post by Boki78 »

Mene je danas moja mucenica malo istrzala, i kazem ajd malo da je zadzibrim, mislim malko razduvam dizne po karburatoru... I eno je prede :D

altinjanin

Post by altinjanin »

Hm,eh da je tako,NE,definitivno zeza ulozak pumpe,evo svaki dan proveravam,i sad upravo sam seo u kola da upalim,upali,ali se ugasi,a prilikom vracanja kljuca da ponovo upalim cuje se zujanje pumpe,iz drugogo puta pali,ali sa zakasnjenjem.Ko je menjao taj ulozak? Oko 3700 je :shock: :shock: ,plus zamena

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Izgleda da cu i ja morati menjati taj ulozak.Kod mene isto teze pali.Nekad nece iz prve pa samo zaverglam i onda iz druge na pola kljuca.A Desava mi se da kad upalim iz prve odma se ugasi.Kad dam kontak cuje se dole pumpa kako zuji mozda neke dve sekunde pa ne znam jeli treba tako da se cuje ili....
Samara 4ever

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Aj probaj na to hladno paljenje da samo dva puta daš kontakt tj da pumpa dva puta krene da pumpa, znači samo daš kontakt ne verglaš. možda je samo nešto banalno poput toga da se nakupila prljavština na mrežici pre pumpe ali opet ako hladan neće a zagrejan radi OK onda vrlo lako može biti da je nešto vezan za pucanje kaiša mislim da možda nije loše sicovan ventil ili da se čak javila neka mikro pukotina pa kad je hladan neki ventil negde falšira.

altinjanin

Post by altinjanin »

jao Bruyoni nemoj da mracis molim te :mrgreen: samo mi fali da glava i ventili nisu kako treba...vreme ne prija ladi to je... :) trazi minus pa to je :cool

altinjanin

Post by altinjanin »

Hm,lada je cudo evo novosti,imam pola rezervoara goriva,cak i malo preko crte 1/2,sad kad dam kontakt on mi pali rezervu,i posle 15 minuta se popne kazaljka i pokazuje koliko zaista ima.

altinjanin

Post by altinjanin »

Jutros sam isao do servisa da ustanovim sta se desava sa paljenjem,prvo paljenje je teze,vergla i ne upali,tek iz drugog upali,ili moze i iz prvog,ali da se doda gas,elem...sve komplet pregledano,od step motora,senzora,kablova itd..na kraju su vadili benzinsku pumpu,pumpa izgleda kao da je sad montirana u fabrici,cista ko suza,kontakti o.k.jedino je na dnu pumpe gde se nalazi ona mrezica-filter,izgleda kao kesica za caj,bila puna trunja,kao da ste ugalj smrvili,i to puna ko oko,i u plasticnom onom camcetu malo parce grancice,duzina oko pola cm,taj filter smo promenili,i sve vratili naqzad,e sad videcemo,za sad je o.k.

djape1977

Post by djape1977 »

to su naravno odradili dzabe, da bi se bar delom iskupili za fijasko oko zupcastog kaisa?
j***** auto bez kardana

altinjanin

Post by altinjanin »

5e mrezica i 5e ruke :roll:

Boki78

Post by Boki78 »

A pa onda su ti dali popust :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Evo,i dalje je isto,kada je hladan nece...iz prve nece,bez gasa...lamela pri kraju,pocela da proklizava,polako,ali sigurno...veselo ljudi,koliko sam izracunao ovo leto ce me Vaz izaci 800e!!! :angry :angry :hit :evil: :evil: :evil:

pesadinac

Post by pesadinac »

mozda je jeftinije da promenis majstore ....
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

altinjanin

Post by altinjanin »

ovo vezano za paljenje ne znam sta da radim vise...sve su juce radili i proverili sta je moglo...i sve je o.k.

Post Reply