Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

IlijaGM

Re: Altinjanin 112

Post by IlijaGM »

ili da promenis majstore ili auto,bas te je poteralo

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Tja...lamela je Valeo,menjana pre 32 000,e sad neka mi neko kaze sta sad ne valja...ja licno kupio u radnji.Mislim da bi trebalo promeniti zemlju gde zivimo... :shoot
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

altinjanin wrote:Evo,i dalje je isto,kada je hladan nece...iz prve nece,bez gasa...lamela pri kraju,pocela da proklizava,polako,ali sigurno...veselo ljudi,koliko sam izracunao ovo leto ce me Vaz izaci 800e!!! :angry :angry :hit :evil: :evil: :evil:
Znao sam da nije do toga. To sam ti i rekao preko telefona. Isti slucaj kao kod mene. Instalacija je problem.

altinjanin

Post by altinjanin »

Necu da se nerviram,nek pali iz petog,samo da pali...komplet sve skinuto,provereno,prikljucena na komp,sve,stajao sam pored,gledao,i aj sad.A auto ide odlicno,osim sto povremeno proklizava u trecoj,i na benzin o.k.,radi,i na plin,ler gas miran.

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Jbg. Tako ti je to. Sad su to kola koja su vec dosla u neke godine a kvalitet nije na nivou i dobijes ovakav rezultat. Ja zato i planiram da se oslobodim Lade kroz godinu-dve.

altinjanin

Post by altinjanin »

Svi pricaju kupiti Valeo,Sacks,i evo sta sad...a od 32 000 ne znak tacno koliko,ali dosta sam presao na otvorenom putu,auto-putu.ma j...ti kola to sam i ja razmisljao,ali sta da kupim,prodam ovo i sta da radim sa npr.2000e,a ni toliko mislim da ne mogu dobiti,da obrisem d...a nemam,niti cu moci da dodam jos toliko,ili vec sta bi eventualno kupio.Polovno?Ma nikad,jedino da znam tacno ko,sta i sve sto treba...a novo...opet pitanje sta?Kredit za novo? ma hvala lepo,to je samoubistvo,ali na sporiji nacin...ovako j...to sto imas cuti,vozi,ulazi maksimalo,pa sta bude...sto bi rekao jedan moj pokojni kolega,''cuti i smrdi i jedi ono sto se ne jede..''

djape1977

Post by djape1977 »

daj da odem sa tobom kod tih tvojih majstora, krvi da im se napijem!
ima da ti dzabe odrzavaju kola do groba kad zavrsim sa njima.

pa majku li im, ni ja koji vozim k'o sivonja ne menjam kamele na 30.000km! svaki drugi dan nesto slepam, stalno potpisujem, naglo krecem... koje delove ugradjuju kreteni?
j***** auto bez kardana

altinjanin

Post by altinjanin »

Ja sam kupio Valeo set i odneo,secam se dobro.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

onda potraži oznake na starim delovima koje ćeš sada da skineš. Kad vidiš ruen, nemoj da se iznenadiš

Boki78

Post by Boki78 »

altinjanin wrote:Svi pricaju kupiti Valeo,Sacks,i evo sta sad...a od 32 000 ne znak tacno koliko,ali dosta sam presao na otvorenom putu,auto-putu.ma j...ti kola to sam i ja razmisljao,ali sta da kupim,prodam ovo i sta da radim sa npr.2000e,a ni toliko mislim da ne mogu dobiti,da obrisem d...a nemam,niti cu moci da dodam jos toliko,ili vec sta bi eventualno kupio.Polovno?Ma nikad,jedino da znam tacno ko,sta i sve sto treba...a novo...opet pitanje sta?Kredit za novo? ma hvala lepo,to je samoubistvo,ali na sporiji nacin...ovako j...to sto imas cuti,vozi,ulazi maksimalo,pa sta bude...sto bi rekao jedan moj pokojni kolega,''cuti i smrdi i jedi ono sto se ne jede..''
Ako ce da te utesi, a znam da nece, ni ja nesto ne pucam od srece sa Valeo setom. Ovde sam pre imao priliku da citam kako je mekan, dugotrajan itd. no onaj koji sam pazario prvo nije mekan, a osecam da mu je kraj tu negde.Pedala bas visoko hvata, javljaju se i nestaju, neki "misticni" zvuci na pritisak pedale kvacila. E sad ja svojim ocima nisam gledao kako mi se ta lamela ugradjuje. Jedno vreme sam bio pod utiskom sumnje da mi je ugradjen set stare korpe i remontovane lamele, ali to ne mogu tvrditi. Sasvim je moguce i da sam deo nije originalan. Na prolece cu da remontujem si menjac pod pospanim okom prof dr Elektronicara :mrgreen: , dotle cu da se navezbam na njegovom menjacu :xixi pa cu odagnati sumnje.

Isto tako skoro sam menjao vodenu pumpu, kupljena verovatno najskuplja u drzavi, u pouzdanoj prodavnici, i ispala je heavy djubre :( Sada cu da ubacim rusku pa sta Bog da ...

Sto se Lade tice, jbg postale su vencanice. Ako hoces da joj kazes adios ladios, onda to kosta u gubitku u prodaji, jer sada na trzistu od njih beze kao od kuge, a da kupis dobar i pouzdan auto za malo para neces moci, a para uglavnom nemamo i tako ....

Ja sam sebi nasao veliko zadovoljstvo u ucenickoj klupi, obozavam da prckam i saznajem nesto novo, pa sto se ona vise kvari meni znanje sve vece :mrgreen: Sad kad bi mi natrcale neke pare kupio bih leseni samarin motor samo da bih naucio da ga remontujem, al jbg ne vole me pare :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Bre Boki78,tebe je Elektronicar nacisto zarazio Samara sindromom,bojim se da je neizleciv :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...ma vise nikom neverujem,ni radnjama sta prodaju,ni sta pricaju,razgovaram sa Imreom nasim forumasem da narucim u Madjarskoj set kvacila.Valeo po katalogu je 95e.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ma oteraj kod Malinića da ti skinu remontuju i montiraju korpu i lamelu. Ja sve mislim tako da uradim ako ne uspem da nađem Načalo. Trkači za koje znam u glavnom kod njega teraju da im radi remont. Samo bi možda kupio druk lager jer nešto sumnjam da imaju za Ladu.
Evo meni original radi, kuc kuc da ne čuje zlo, 110k km doduše popušta mi korpa polako pa nekad treska na kretanju a za divno čudo nema traga proklizavanju.
Rekoh ti već da odeš da ti premere kompresiju na ladno i kad je ugrejan jbg za svaki slučaj usput nek ti premere pritisak u vodu za gorivo i na rejlu i na samoj pumpi (negde imam kolii pritisak treba da bude ali to ujutru probam da pronađem) Usput skini onaj crni poklopac i baci pogled da niste negde stisli vakuum crevo koje ide do regulatora pritiska.

Boki78

Post by Boki78 »

altinjanin wrote:Bre Boki78,tebe je Elektronicar nacisto zarazio Samara sindromom,bojim se da je neizleciv :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sta da ti kazem, profi kliconosa i kolekcionar samara :D Da sutra on dobije na lotou, kupio bi odma 50 samara da mu se nadju :mrgreen:
altinjanin wrote:ma vise nikom neverujem,ni radnjama sta prodaju,ni sta pricaju,razgovaram sa Imreom nasim forumasem da narucim u Madjarskoj set kvacila.Valeo po katalogu je 95e.
E vidis ta cena svasta objasnjava. Ja ga nabavio za 45e kod nas. Jbg tu nesto mora da ne stima, ili su ti prodavci u Madjarskoj bas skupi, ili ovo kod nas nije original. Aj tri put da pogadjamo sta je u pitanju :? :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Ne znam koliko se isplati remontovati?A kosta i to.Videcu jos....

altinjanin

Post by altinjanin »

Zvao autodisk na vozdovcu,vaz-ov prva ugradnja je oko 7000,i kaze mi covek ne uzimati iskreno zbori,luk oko 7600,preporucuje,i valeo 8200,bas,bas preporucuje...ovde kod mene u Zemunu valeo nema ispod 10000-11000,a vaz-ov je 9800.

Post Reply