HHO generator

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bacushka
Automobil: 21113

Re: HHO generator

Post by bacushka »

nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

A jel ti shvataš razliku između ovog hjundaija i onih HHO budževina?

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

NE
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Hyundai pravi struju uz pomoć hemijske reakcije između vodonika, koji je u rezervoaru, i kiseonika koji uzima iz vazduha (H+O => H20 (tj. voda)). Onda struja ide u bateriju i onda na elektromotor koji onda pokreće točkove.
Ovi sa HHO generatorima prave taj HHO gas (gas praskavac) i onda ga sagorevaju direktoo u cilindru i tvrde da smanjuju potrošnju/povećavaju snagu itd...

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Najbitnija razlika je ta što ovaj hyundai ima veliki rezervoar u kojem stoji vodik, dakle on ima puno vodika iz kojeg može izvući energiju, dok ovi HHO generatori imaju vodu u tegli od krastavaca i troše energiju benzina da bi napravili vodik.
Dakle, nije upitno da se vodik može koristiti kao pogonsko gorivo, bilo da se direktno sagorjeva u cilindrima, bilo da se u gorivim ćelijama dobiva struja koja pokreće elektromotor. Upitna je samo iskoristivost ovih HHO tegli za krastavace, a mi to tvrdimo da je energetska bilanca negativna.
Kada smo već kod toga, vjrojatno je i ukupna energetska bilanca za ovog hyundaija lošija nego za klasični auto sa unutranjim sagorjevanjem. Naime, za dobivanje vodika se koristi električna energija, koja se danas uglavnom dobiva iz elektrana na fosilna goriva (ili nuklearki, princip je isti samo je gorivo drugačije), koje ipak veliku većinu energije rasipaju u obliku topline, dok se samo oko 30% pretvara u električnu. Onda se ta električna koristi za dobivanje vodika. Zatim se taj vodik sagorjeva u gorivim ćelijama (ranije sam pogriješio toplina je i ovdje nusprodukt, ne koristi se za dobivanje električne energije) i dobiva električna energija. Korisnost gorivih ćelija je negdje oko 40%. I onda to pogoni elektromotor u autu. Tako da od ukupne energije ugljena (ili urana) iskoristi se samo 10-15% (moja gruba računica), dok otto motor koristi preko 20% energije benzina. Naravno kada bi se električna energija dobivala iz obnovljivih izvora, onda bi energetska bilanca bila u korist hyundaija (i sličnih automobila, jer nije on prvi ovakav auto).
Eto samo malo materije za razmišljanje, kada već svi vole spomijati ekologiju u reklamama. Inače sličan problem imaju i elektromobili, iako su oni sami 100% bez štetnih ispušnih plinova, način dobivanja energije za pogon je daleko od toga.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Manite se tih gluposti poput HHO generatora....to je cista glupost....pogotovo ovi nasi sa teglama za krastavce.....

Post Reply