lada 111 podgorica
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: lada 111 podgorica
Za ove km i cjenu je ovo dobar auto.. malo me plaši jer ništa nije još bilo ulagano, a sa druge strane, zameniš gume, napraviš servis, kojeg moraš u svakum slučaju jer nikad ne znaš da te ko ne laže (kais, španeri, ulje i filtri nisu baš neki trošak ovde) i voziš i se nadaš na najbolje.. kola nisu nova, nije bitno ili je Lada ili nije, imao sam ja i velika iznanidjenja sa Škodom koja je isto malo prešla... nema veze, sad imam auto koji mi nešto znači i za sad ide... kad kupiš polovna kola uvjek zavisi od sreče.

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
-
ivan_lakcevic
znas kako vozio je stariji covek,koji je umro prosle godine,i auto je zena prevela na sebe,i od tad ga samo pale jednom mjesecno...sad su ga registrovali,i stavili novi akumulator,a auto je preslo 50.000km...tu moram odraditi veliki servis(nebi bilo lose da mi napisete sta sve i koje proizvodjace da trazim odje u podgoricu i koje su cijene toga okvirno...),za 10dana idem ponovo da popricam s njom,da vidim za cijenu,i nadam se kupim je. mnogo mi se svidjela,samo me odvrace to,sto je kvacilo kad se stiska IZUZETNO tvrdo,i skripi kao da je zardjalo nesto,kad se pritiska i vraca pedala...a odvaja pri samom pustanju papucice..tako da nije otisla lamela...ne slajfa,fino ide,menjac utegnut,ne brka 1vu i rikverc,fino pali,ide,ne dimi,motor miran mozes kafu piti s njega...to mi se svidjelo...e sad ostalo sto je cijena veca,i ulaganja ima taj servis i 4gume,i ovo oko kvacila sta je ne znam...ali ostalo bih rekao ok...
nadam se za 10tak dana da cu je imati u vlasnistvu
,a da kad sam vec tu,raspitao sam se o cijeni djelova za servis i ugradnja istih..kao prvo nema garancije NIKAKVE na djelove,ni na kias! ,da krenemo: pumpa za vodu 17e,kais u motor 25e(proizvodjac neznam),natezaci 30e(2komada),kais od alternatora 7e,disk plocice 12e(neznam proizvodjaca),svecice 2e(komad),ulje od 5e(po litru)do 15e za motor, ulje za menjac 4e(po litru),filter ulja 4e,filter vazduha 4e,filter goriva 4e,brisaci 5e(komad)...za ruke traze 60e da se to izmijenja,a racunam oko 200-210e da ce me sve izaci...sta mislite i jel skupo ili ne? na sta da obratim paznju,koje proizvodjace da uzmem,plocica ulja kaiseva,filtera..? unaprijed hvala,nadam se jos jednom da cu kupiti ladu 
-
Boki78
Druk lager ti je pokojni, a nije nemoguce i da ti je korpa pukla. Sto se lamele tice, ona sama ti je najmanji problem, kad budes menjao sto treba i nju ces, jer je ona sama mali dodatak na cenu. Rezime ako imas 100-150e na trosak ovo te ne brine, moze se srediti, ako nemas onda taj auto sa ovim problemom uskoro neces moci pokrenuti sa mesta. Inace ovaj problem ti je daleko urgentniji od limarije.ivan_lakcevic wrote:,samo me odvrace to,sto je kvacilo kad se stiska IZUZETNO tvrdo,i skripi kao da je zardjalo nesto,kad se pritiska i vraca pedala...a odvaja pri samom pustanju papucice..tako da nije otisla lamela...ne slajfa,fino ide,menjac utegnut,ne brka 1vu i rikverc
Najveci problem koji vozaci lade na ovim prostorima imaju su na zalost delovi. Kvalitet im je kriminalno los, i neretko ti se moze desiti da jedno te isti deo izmenjas i po 3-4 puta u kratkom vremenskom intervalu. Medjutim, nepostojanje garancije je neprihvatljivo.Daklem nemoj raditi auto u servisu u kome nemas nikakvu garanciju na delove. Ako imate neki tzv ovlasceni servis za ladu, koju funkcionise kao deo sistema uvoznika lade, radi kod nih jer je nekako logicno da ce ti oni dati garanciju na delove.Ipak ti pored usluge direktno prodaju i delove. Ja npr u BG-u nisam imao do sada problema sa reklamacijom. Skoro sam vratio korektor kocenja i dobio novi bez ikakvih problema, cak mi je covek dao novi korektor dok mi je stari bio na autu, na poverenje. Naravno posle sam mu vratio stari i sve je proslo OK.ivan_lakcevic wrote:kao prvo nema garancije NIKAKVE na djelove,ni na kias!
Plocice, odlicne su Lucas, ali kostaju 30e komplet.Meni je to poveca cifra, mada ne sporim da vredeivan_lakcevic wrote:koje proizvodjace da uzmem,plocica ulja kaiseva,filtera..? unaprijed hvala,nadam se jos jednom da cu kupiti ladu
Kais, koji god uzeo verovatno ces natrcati na falsifikat u principu Gates, Optibelt,Dayco ....
Ulje ja uzimam elf-a 4l mi izadje 12e mineralnog, i nikakve probleme nemam, potrosnja ulja normalna motor radi ok.Tebi vec ide neka polusintetika, a imas temu o ulju gde su pisali ljudi koji voze lade poput tvoje.
Filteri, recimo Champion, mada je i Frad ok...
-
ivan_lakcevic
sta da radim ljudi,valja li to 1200e ,nece da spusti cijenu ni eura ispod...nov akumulator,registrovana jos 11mjeseci... dal da zajmim i uzimam ili ne? kako da je provjerim najbolje jel dobar motor i sve oko nje? predlozi? spolja je ostecena na dosta mjesta...presla 50.000km...2003godiste,110tka...imate slike gore...dajte savjet neznam sto da radim,za 10dana treba da se cujemo opet,ako skupim pare...dal da ih snalazim ili ne...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ako ti treba auto uzimaj,uradices mali servis kad uzmes,proveriti kaiseve,menjati ako nije menjano i sta tu ima da se razmislja,ceka te svakako zamena seta kvacila jer je pedala teska i to je to,spremi se na jos ulaganja,ali imaces limuzinu
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
Boki78
Ako ce ti taj auto doneti neki novac, tj. pomoci da isti zaradis, ili ti je krajnje neophodan iz nekog razloga tipa (daleko bilo) bolestan clan porodice, trudna zena itd.. onda jbg sta je tu je.Imajuci u vidu i tih 11meseci registracije cena je OK pod uslovom da ti sem ovoga sto vec i sam znas nista nisi prevideo ili da ti nista nije precutano. Medjutim ukoliko nemas baz ozbiljnu potrebu za autom, a imajuci u vidu da se za njega moras zajmiti onda batali kola, to ce ti, bilo lada, ili jos gore neki skuplji stranac, doneti samo bespotrebnu (finansijsku) nesrecu.ivan_lakcevic wrote: dal da zajmim i uzimam ili ne?
Ako ti treba auto, ako je Lada 11x ovo što želiš... znaš, neću ja da budem kriv ne znam čega ako šta ne bude ok, ali za ova para teško da dobiješ nešto normalno od kola, sa druge strane, 50 000 je i ipak 50 000 km.. ovo nije ništa i moglo bi da radi još neko vreme.. i ova Lada nije loša u vožniji, može da se priča ovde u nekom komfortu i.t.d. ..ne troši mnogo, ima dovoljno snage ... Ja mislim da za hiljadu nema boljeg auta i kad se kupi polovna kola nikad se nezne, ova je prošla tehnički, za 11 meseci si miran, osim hitne zamene španera, kaiša, ulja i filtera nemaš mnogo da ulažeš, a troškove vezane uz kvačilo možeš prebacit za koji mjesec ako izdrži.. ja bih proverio još pločice i zamenio kočićno ulje i to je to.. šta imaš da menjaš ako radi? Ja bi još gledao da što pre zamjenim gume, stare su, i osobito za ruske zna se da nemaju baš nekih performansi, a kad su ovako u godimama svake su dobre samo za bacit što pre.. 
Moja ima sad 85 000 i radi ko luda, ne curi nigdije ni malo vode ili ulja, nije oštečena i motor je kao nov, što je najbitnije... sad nakon 5 000km mogu da kažem da su kola odlična.. ja sam u nju do sad extra uložio 70 eura, što znači kupovina kaiša, ulja, filtera i španera, zamjenili smo sami, ja i drugar.. sad moram još gume da zamjenim, jer su moje iz 2004 godine i več sam jedva izbegao sudaru na autoputu.. kad su kolniki suhi nema problema, a kad počnije da pada kiša, bolje je voziti na ledu..
Ali u Škodu Feliciju sam za malo više predjenih km od toga koliko sam prešao do sad sa Ladom uložio 700 eura, svake 14. dana je bilo nešto.. crkao senzor ovaj, za nekoliko dana ovaj.., procurio hladnjak, otišla lamela.. a auto je imao 74 000 kad sam ga kupio..i kupio sam ga zbog toga što je izgledao kao nov, zaista, spolja kao nov, bez oštičenja... i trošila je više, komforta u feliciji nema, manja je.. poludio sam skoro.. malo pre prodaje počeo je i auspuh da se čuje.. i rekao sam.. dovoljno, zaista dovoljno je bilo... i na moju veliko sreču, isti dan kad sam odlučio da prodam Škodu, vidio sam da je na prodaju Lada 111 i kupio je ..i se vratio staroj ljubavi ..
Škodu sam prodao za 150 eura više od toga koliko sam za pola godine u nju uložio..
ali ja nisam mogao više ni da je vidim ...
Moja ima sad 85 000 i radi ko luda, ne curi nigdije ni malo vode ili ulja, nije oštečena i motor je kao nov, što je najbitnije... sad nakon 5 000km mogu da kažem da su kola odlična.. ja sam u nju do sad extra uložio 70 eura, što znači kupovina kaiša, ulja, filtera i španera, zamjenili smo sami, ja i drugar.. sad moram još gume da zamjenim, jer su moje iz 2004 godine i več sam jedva izbegao sudaru na autoputu.. kad su kolniki suhi nema problema, a kad počnije da pada kiša, bolje je voziti na ledu..
Ali u Škodu Feliciju sam za malo više predjenih km od toga koliko sam prešao do sad sa Ladom uložio 700 eura, svake 14. dana je bilo nešto.. crkao senzor ovaj, za nekoliko dana ovaj.., procurio hladnjak, otišla lamela.. a auto je imao 74 000 kad sam ga kupio..i kupio sam ga zbog toga što je izgledao kao nov, zaista, spolja kao nov, bez oštičenja... i trošila je više, komforta u feliciji nema, manja je.. poludio sam skoro.. malo pre prodaje počeo je i auspuh da se čuje.. i rekao sam.. dovoljno, zaista dovoljno je bilo... i na moju veliko sreču, isti dan kad sam odlučio da prodam Škodu, vidio sam da je na prodaju Lada 111 i kupio je ..i se vratio staroj ljubavi ..

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
-
ivan_lakcevic
bio i jutros da je pogledam,i provozam,jedino me budi prljava posuda za vodu? Jel to normalno ,posto na prosloj ladi mi je posuda od vode za motor bila cista i vidjela se voda u njoj,dok na ovoj je to glibavo kad otvorim cep unutra je sve kao zardjala voda glibava...i skrama na zidove posude kao rdja boja rdje? Sta moze biti?
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Kamenac od vode, verovatno je sipana obicna, a ne destilovana voda.
- altinjanin
Potamnela plastika,i meni je tako vec 7 godina.
-
Boki78
Krajem prosle godine sam kupio novu posudu, sada je vec potamnela, a da pri tome nije videla kap obicne vide. Ruska plastika, a bogme i guma je uglavnom skroz krs kvaliteta. Do sada sam imao srecu da mi novo crevo koje ide od te posude do hladnjaka naprsne za 7 dana koriscenja, krace crevo koje ide od vodene pumpe do slavine grejaca za par meseci, a trenutno mi curka na svim spojevima creva i termostata. Sa ladom ces se navici na takve sitnice, i posle nekog vremena ces ih resavati u letu bez posebnog uzbudjivanja.ivan_lakcevic wrote:bio i jutros da je pogledam,i provozam,jedino me budi prljava posuda za vodu? Jel to normalno ,posto na prosloj ladi mi je posuda od vode za motor bila cista i vidjela se voda u njoj,dok na ovoj je to glibavo kad otvorim cep unutra je sve kao zardjala voda glibava...i skrama na zidove posude kao rdja boja rdje? Sta moze biti?
Ako budes malo ambiciozniji, ima i menjac da remontujes. Evo do pre nekog vremena nisam znao nista, a sada mogu za dva sata da otvorim (skinuti) menjac, izmenjam lezajeve, semeringe i dihtunge i sklopim ga pa ti vidi
-
ivan_lakcevic
lajka kupljena,ponovo
lada 110 1.5gli 16v 67kw 2003godiste 50599km... slike detaljnije spoljasnosti kad sredim je i operem i sredim ovo dje je ocesana na vrata...sjutra ide u servis zamjena komplet set kvacila,svih filtera i ulja,prednjih brisaca komplet(zardjali i nema gumica na njima),plocica i glicerina,antifriz da se uspe i destilovana,posto je posuda glibava,kafenkasta voda... par sijalica na instrument tabil ne radi,i u prednji far jedna,i u stop jedna... zamjena kaisa i natezaca i vodene pumpe,sledece nedelje,posto sam narucio preko jedno firme koja ce mi dati garanciju 30.000km na ugradnju ako kupim kod njih i ugradim... ,trenutno me buni kad dam kontakt ne pali se lampica od "kompjutera" zuta na instrument tabli-zasto? na prosloj se palio i ugasi cim se auto upali... ,drugo gori no-stop lampica neka od upozorenja,eto slike ispod nje...-zasto? i nadam se da ce me sluziti fino,ovo cu izmijeniti sve dovescu je u pristojno stanje...
[img=http://imageshack.us/a/img87/3005/19843227.th.jpg]
[img=http://imageshack.us/a/img9/8025/13967100.th.jpg]
[img=http://imageshack.us/a/img208/9519/88664069.th.jpg]
[img=http://imageshack.us/a/img87/3005/19843227.th.jpg]
[img=http://imageshack.us/a/img9/8025/13967100.th.jpg]
[img=http://imageshack.us/a/img208/9519/88664069.th.jpg]
- altinjanin
E nazdravlje,da te lepo sluzi!!Prvo sve odradi sta treba,sto si naveo,jbg moras uloziti.Ta lampica ti je ulje u kocnicama,proveri svakako stanje prednjih disk plocica,i promeni ulje u sistemu-kocnice.Kaiseve menjaj-pod obavezno!Sve sto mozes odradi sad,da si miran,dolazi zima.Koliko te kostala?
-
ivan_lakcevic
1100e,registrovana do 1avgusta,akumulator 2godine jos u garanciji... pa pricajte sta sam propustio? kais u motor,natezaci,vodena pumpa(kroz 10dana,cekam da stigne) a sjutra -set kvacila,ulje u motor,kociono ulje,svi filteri,svecice,antifriz-voda(posuda da se ispere),kais od alternatora,sijalice crkle,disk plocice, dalje,jesam nesto propustio?? nadam se da hoce,samo da izmijenjam sve da maknem brigu s vrata 
-
Boki78
Kafa je postapajuce, tj. prirucno srestvo za privremeno okrpljavanje hladnjaka. Daklem ako stvarno imas kafu u rashladnom sistemu, onda napomeni majstorima da se ozbiljnije pozabave time. Tj da dobro isperu ceo sistem, jer nemas kafu samo u hladnjaku, da pogledaju gde je to curilo pre "intervencije" pa da procene, vredi li krpiti hladnjak ili mora novi.ivan_lakcevic wrote:antifriz da se uspe i destilovana,posto je posuda glibava,kafenkasta voda...