Nedostaje vode u sistemu
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
lada-senta
Re: Nedostaje vode u sistemu
Hmm,ja sam imao pre dve godine slican problem,ali kodmene je bio uzrok termostat u kvaru,posle su ustanovili,da se otvarao samo pola....onda mi je spustao,podizao antifriz.Medutim,to nije jeftina igra,jer kodmene nije klasican ruski,nego onaj Boss-sistem,ili sta vec,koji ima jedan izvod vise,pa umesto 2000 i kusur,mi kostao termostat skoro 8000. Stim hocu samo da kazem,da to treba menjati samo ako je nuzno:-) Mada sam u meduvremenu nasao jeftino resenje za ovaj problem:-)
De, podeli ga sa nama.
Izvadiš termostat, kao kod Z101?
Izvadiš termostat, kao kod Z101?
http://www.palvet.webs.com/
-
lada-senta
Da izvadim termostat iz kucista da bude nesmetan protok antifriza,pa odem lepo u radnju i kupim termostat za Reno5. Mozda jedini auto,barem sa mojim znanjem,koji ima ugradni termostat u cev-znaci nema kuciste! Samo uzmem,skinem onu debju cev,koja ide prema hladnjaku,i tamo stavim ovaj termostat i spolja jednu selnu,da se ne pomera. I resen problem:-) I zaboravio,to kosta nepunih hiljadu dinara:-)Znam da ce biti skeptika,koji ce pisati pametne stvari da zasto nije dobro,ali kodmene funkcionise vise od godinu dana,bez ikakvih problema:-)
Kako se može izvaditi posuda za antifriz, jer ja sam pokušao ali vidim da baš ne ide lako. U čemu je caka.....
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Skineš creva, otkačiš onu gurtnu što je drži i manje više sama izađe.
-
Veličanstveni
- Automobil: LADA 110
ja nemam nikakve tragove ispod lajke, ali non stop dolivam antifriz za dva dana nema celog litra 
-
ivan_lakcevic
a kod mene na 110, nestane 1l na 10dana...sta to moze biti,isto sve suvo,nista ne primjecujem....
-
Veličanstveni
moja lajka ima plin ... gde li može biti problem?
-
ivan_lakcevic
a moja nema... gdje moze?
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
da nemate vi HHO sistem trosi vodu?
da ne curi mali hladnjak?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
Veličanstveni
mali hladnjak ? hm... pa greje normalno ? ja sam to čudo menjao posle pređenih 10000 
-
ivan_lakcevic
ali litar na 10tak dana,kako otkriti gdje kapa? i moze li se toliki "otvor" cime zapusiti...
-
Veličanstveni
da... kako je to najbolje otkriti ? 
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Litra u dva dana se mora vidjeti da jebe rak raka. A i litra na deset dana bi se trebala vidjeti negdje.
Prvo da li vam antifriza nestaje kontinuirano i tijekom vožnje i tijekom stajanja ili samo npr.preko noći.
Evo mojih iskustava sa nestajanjem antifriza.
Iz ekspanzione posude - nestaje kontinuirano i uvijek se vidi mokro iza posude po onom limu, koji je inače suh ko barut, ako ne curi.
Iz vodene pumpe - po danu drži nivo, dok se auto vozi, po noći iscuri skoro cijela posuda
I jedan zanimljiv slučaj curenja iz onog malog crijeva koje se kači na leptir gasa, a stoji direktno iznad auspuha. Odatle mi je curilo godinama, a ja nisam mogao naći gdje je. Morao sam svaki mjesec nadolivati po nekoliko decilitara. Kako je curilo jako malo i direktno na auspuh to je odmah isparavlo i nigdje nije bilo tragova i nisam to primjetio sve dok nije počelo curiti u mlazu i onda sam vidio da je šelna koja steže to vrijevo oštećena s donje strane koja se ne može vidjeti odozgo.
I za kraj provjerite šipku od ulja, da li ima antifriza u ulju? Da li vam auto dimi neobično puno bijelog dima iz auspuha dok vozite?
Ako nije ništa od gore napisanog, onda lijepo skinete onaj zaštitni lim odozdo i stavite suhi (i čisti) karton ispod auta preko noći i vidite rezultate u jutro. Naravno kako je sada vani vlažno ovaj pokus se može raditi ili ljeti ili u garaži.
Eto nadam se da sam vam dao dovoljno ideja.
Prvo da li vam antifriza nestaje kontinuirano i tijekom vožnje i tijekom stajanja ili samo npr.preko noći.
Evo mojih iskustava sa nestajanjem antifriza.
Iz ekspanzione posude - nestaje kontinuirano i uvijek se vidi mokro iza posude po onom limu, koji je inače suh ko barut, ako ne curi.
Iz vodene pumpe - po danu drži nivo, dok se auto vozi, po noći iscuri skoro cijela posuda
I jedan zanimljiv slučaj curenja iz onog malog crijeva koje se kači na leptir gasa, a stoji direktno iznad auspuha. Odatle mi je curilo godinama, a ja nisam mogao naći gdje je. Morao sam svaki mjesec nadolivati po nekoliko decilitara. Kako je curilo jako malo i direktno na auspuh to je odmah isparavlo i nigdje nije bilo tragova i nisam to primjetio sve dok nije počelo curiti u mlazu i onda sam vidio da je šelna koja steže to vrijevo oštećena s donje strane koja se ne može vidjeti odozgo.
I za kraj provjerite šipku od ulja, da li ima antifriza u ulju? Da li vam auto dimi neobično puno bijelog dima iz auspuha dok vozite?
Ako nije ništa od gore napisanog, onda lijepo skinete onaj zaštitni lim odozdo i stavite suhi (i čisti) karton ispod auta preko noći i vidite rezultate u jutro. Naravno kako je sada vani vlažno ovaj pokus se može raditi ili ljeti ili u garaži.
Eto nadam se da sam vam dao dovoljno ideja.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
-
ivan_lakcevic
meni lim bude vlazan vrlo malo dok se auto hladi,znaci posle voznje nakon 2sata recimo od kako je ugaseno primijetim da je vlazno,onaj dio kod mjeraca ulja u menjac...kao da onamo odnekle kapa sa onih crijeva iznad i spojnica metalnih racvi...al kako nac dje i s koje... a nestane velim ti 1l na 10tak dana...