Problem sa startovanjem

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bakivet
Automobil: l 110 8v

Re: Problem sa startovanjem

Post by bakivet »

He, he taman posla da se ljutim :) Ako neko voli da se šali - to sam ja. Znaš , valjda , da sam pre lajke "gulio" osmaju. Osmica je prosta mašina, to kod nje nema :)
Što duže razmišljam ,sve više mi deluje da je ova poslednja Žiletova rečenica dotakla srž problema. Provalio sam da , kad počne da "proklizava" i kad ga ubacim u prvu i palim na "trzaj" - pali opušteno.
Očekujem neka sredstva sutra - prekosutra pa ću do čika-električara. Dotle - stari sistem (parkiranje "na nizbrdo") :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ag3insX6x8Y
http://www.palvet.webs.com/

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

ja sam moj alnaser na samari x-puta sam remontovao.kad se otvori alnaser i izvadi rotor treba proveriti kakve su biksne na kucistu da nemaju veceg lufta sto moze prouzrokovati da rotorni deo nije u centru pa dolazi do ukosenja i stvaranja veceg otpora prilikom verglanja.ako ti majstor to radi najbolje je da ga celog prekontroli i remontuje kad ga vec skida i odradis ceo remont u jednom trosku.

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Tako će,verovatno i biti. Ionako sam planirao pre zime da zamenim svećice i prekontrolišem struju.
http://www.palvet.webs.com/

djmiros

Post by djmiros »

Nebih da otvaram novu temu, problem je sledeći.
Lada 110 1.5 16V 2004. god. 53000km
Pre 3 meseca mi pukao zupčasti kaiš. Urađen remont , zamenjeni ventili, remont glave motora i dr.
Auto ide lepo kao i ranije.
Problem je u paljenju jer auto kada je hladan nemogu da upalim bez dodavanja gasa. Isto se dešava ako auto ugasim , pa nakon 10-tak minuta pokusam da upalim. Moram da pritisnem pedalu gasa da bih upalio i normalno malo da duže verglam.
Inače kada auto ugasim i probam da upalim , sto bi se reklo, pali na pola kljuca. Na dijagnostici pokazuje da je sve uredu.
Majstor je predlozio da ponovo ocisti brizgaljke (predpostavlja da se gorivo razliva jer brizgaljke nedihtuju naj), sto je i uradjeno, međutim problem je i dalje ostao. Da napomenem da sam menjao i regulator ler gasa , ali nista nije pomoglo.
Interesuje me i koja je procedura da bi se pojavila greska na komp. kada nece da upali ( procitao sam negde a sada nemogu da nadjem da je potrebno 3 puta zaverglati u razmaku od po 1 min da bi se upalila sij. greske)?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

E vidis,kod mene je slicna situacija,traje od kraja avgusta,ali i dalje bez resenja,nece da pali iz prve,tj.nekad se desi da upali,ako probam da dodam gas nece,jednostavno zavergla,i taman da kresne,ugasi se,kad ponovim proceduru paljenja upali iz druge sasvim normalno,kao sto bi trealo iz prve.Zamenim sam step motor cisto informatrivno da probam-nije,auto ide odlicno,i na plin i na benzin,savrseno radi,mirno,nema trzanja,stucanja itd..kao potencijalni uzrok moguce da je senzor radilice,koji u datom trenutku neda pravu informaciju,pa zato nece da pali iz prve,pa se iz drugog puta''trgne'',i normalno palik,to nisam skidao,mozda je potrebno samo ciscenje,ali moram i to probati.Otisao sam cisto da pitam u beoladi,mada njih izbegavam jer deru za sve pare,i pare koje nemam,odmah su mi 2 klinca rekla,ma to je pumpa benzina tj.ulozak,koji je oko 4000,plus 2000 zamena,meni samo nije jasno da je to u pitanju,auto ne bi upalio na benzin,ili bi upalio ali pretpostavljam da bi pravio problem kada se vozi na benzin,pa sam probao na auto putu do 130-144,apsolutno sve o.k.Tako da ne znam sta da ti kazem,ja sam malo odustao od resavanja ovog problema,nemam vremena sad,a ni para,pa cu videti za dalje,ali eto postoji i dalje taj problem,a sta mu je ne znam..zaboravih,nijednu gresku nije pokazao kada smo prikljucili na komp,plin takodje.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

djmiros

Post by djmiros »

Kod mene je auto na benzin. Nikakih problema oko paljenja ranije nisam imao. Mozda za ovih 8 godina, 2 puta je kontakt brava otkazala ( vratim kljuc i upalim bez problema) i nekoliko puta kada je motor bio mlak. Inace , ujutro kada je motor hladan , ;ak i na niskim temperaturama uvek je lako palio bez dodavanja gasa.

altinjanin

Post by altinjanin »

Meni ponavljam pali iz druge bez gasa,potpuno normalno,ali iz prve nece kad je hlada.Mada primecujem sledece,kada dam kontakt pupma zuji,ugasi se,verglam i nece da upali,ali se potom odmah zacuje ponovo pumpa,ali nisam vracao kljuc,e onda vratim kljuc pa dam kontakt opet zuji i onda pali.

djmiros

Post by djmiros »

djmiros wrote:Nebih da otvaram novu temu, problem je sledeći.

Interesuje me i koja je procedura da bi se pojavila greska na komp. kada nece da upali ( procitao sam negde a sada nemogu da nadjem da je potrebno 3 puta zaverglati u razmaku od po 1 min da bi se upalila sij. greske)?
Treba mi odgovor na ovo i prethodno pitanje!

altinjanin

Post by altinjanin »

Pa eto ti odgovor na pitanje,je l' si verglao tri puta? je l' ti pokazao gresku?

djmiros

Post by djmiros »

probao sam , al nece da se upali

altinjanin

Post by altinjanin »

Nece ni pokazati,greske nema,u tome je problem,da upali nesto i pokaze znali bismo sta je ,promenis deo ili bi ti ukazalo na potencijalni problem,ovako ostaje da cekas...dok ne pokaze nesto konkretnije...

lada-senta

Post by lada-senta »

djmiros....ako te interesuje kako se javja greska na kompjuteru u smislu autodiagnostike,tamo se prvo javja kao takozvana "pending" greska...u prevodu greska na cekanju,to znaci neustaljene greske,to obicno majstori izbrisu,kazajuci da ne znaci nista,samo trenutno nije bilo nesto u redu,ali greska nije ustaljena. Medutim,po mom iskustvu treba ovu listu itekako pratiti,jer ako se neka greska javja vise puta,moze ukazati na veci problem.Ja sam zato kupio sebi diagnosticki program,i otad imam manje problema..mada elektronika uvek zna da zeza,dosta je da se neki spoj kod senzora malo zaprja.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

altinjanin wrote:E vidis,kod mene je slicna situacija,traje od kraja avgusta,ali i dalje bez resenja,nece da pali iz prve,tj.nekad se desi da upali,ako probam da dodam gas nece,jednostavno zavergla,i taman da kresne,ugasi se,kad ponovim proceduru paljenja upali iz druge sasvim normalno,kao sto bi trealo iz prve.Zamenim sam step motor cisto informatrivno da probam-nije,auto ide odlicno,i na plin i na benzin,savrseno radi,mirno,nema trzanja,stucanja itd..kao potencijalni uzrok moguce da je senzor radilice,koji u datom trenutku neda pravu informaciju,pa zato nece da pali iz prve,pa se iz drugog puta''trgne'',i normalno palik,to nisam skidao,mozda je potrebno samo ciscenje,ali moram i to probati.Otisao sam cisto da pitam u beoladi,mada njih izbegavam jer deru za sve pare,i pare koje nemam,odmah su mi 2 klinca rekla,ma to je pumpa benzina tj.ulozak,koji je oko 4000,plus 2000 zamena,meni samo nije jasno da je to u pitanju,auto ne bi upalio na benzin,ili bi upalio ali pretpostavljam da bi pravio problem kada se vozi na benzin,pa sam probao na auto putu do 130-144,apsolutno sve o.k.Tako da ne znam sta da ti kazem,ja sam malo odustao od resavanja ovog problema,nemam vremena sad,a ni para,pa cu videti za dalje,ali eto postoji i dalje taj problem,a sta mu je ne znam..zaboravih,nijednu gresku nije pokazao kada smo prikljucili na komp,plin takodje.
Senzor radilice se skine i očisti za dvije minute. Jedini problem je što baš i nemaš šta za čistiti. On je zaliven u plastiku i možeš jedino očistiti tu plstiku, ako se je možda nahvatalo metalnog smeća na ostatke ulja koji se hvataju na senzoru. On radi na principu magnetnog polja, ispred njega je zupčanik, sličan onome od lanca bicikla, i senzor reagira na promjenu magnetskog polja kod prolaska zuba ispred senzora. Zbog toga možeš probati očistiti to plastično kućište, za slučaj da ima nešto metalng smeća na njemu (može biti čak i strugotine sa kočnica, koju ne vidiš okom). Ali ako je do njega vjerojatnije je da je rinuo nego da je zaprljan. No, kako je to posao od dvije minute, bukvalno, svakako prvo probaj očistiti. Nalazi se s lijeve strane (kada stojiš ispred auta) malo dublje, a drži ga samo jedan šaraf, kojemu se lako priđe.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

altinjanin

Post by altinjanin »

Znam gde se nalazi,ali se ne usudjujem sam da ga skinem,pitao sam oko 10e je nov.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

altinjanin wrote:Znam gde se nalazi,ali se ne usudjujem sam da ga skinem,pitao sam oko 10e je nov.
Zašto? Skineš žicu i jedan šaraf. Onda ga samo izvučeš, stoji u jednoj kao plastičnoj cijevi. Vjerojatno je najlakši senzor za izvaditi (on i knock senzor). Jedini način da nešto zajebeš je da lupaš po njemu čekićem :)
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

Post Reply