Felne/felge
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
lada-senta
Re: Felne/felge
U to da su Alfine sam potpuno siguran,jer ima tih pokrivaca rupa u sredini,sa Alfinim znakovima. A za srednju rupu smo merili 56.4mm a kod lade mi treba 58mm.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Kod alfe, i svih Fiat derivata, centralni otvor je prečnika 58,1 mm zato me navodi da imaš neke 4x100 felne od ili Honde ili Opela.
Za Opel i Hondu nisam siguran ali za Alfu jesam jer sam imao original alu felne od Alfe 33.
PS: Jel u pitanju alu ili čelična felna? I uslikaj ih odmah ti kažemo dal su alfine ili ne.
Za Opel i Hondu nisam siguran ali za Alfu jesam jer sam imao original alu felne od Alfe 33.
PS: Jel u pitanju alu ili čelična felna? I uslikaj ih odmah ti kažemo dal su alfine ili ne.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Po ovome viewtopic.php?f=10&t=2300&hilit=dimenzije
to nisu dimenzije za Alfu.
to nisu dimenzije za Alfu.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
-
lada-senta
Trenutno su mi kod druga strugara felne,ali cu ih slikati,nema problema.
- belipotok2
- Automobil: lada111 1.5 8v
ja imam lajku 111 1.5 8v,imam gume 175 r 70 13 neke ms
a isti problem i ja imam koje felne da uzmem /da montiram zimske/letnje/da nebih stalno montirao i demontirao gume nego ih samo promenim
a isti problem i ja imam koje felne da uzmem /da montiram zimske/letnje/da nebih stalno montirao i demontirao gume nego ih samo promenim
Šta da ti kažem,kad ništa neznam
- bruyoni
Radi li se ispravljanje čeličnih feni i gde?
Naleteh u pogonu na gomilu ulja koje je prelilo iz cisterne i zaneh se pri nešto sitno kmh (25-30) ali dovoljno da naletim zadnjim desnim točkom u visoku bankinu što je iskrivilo jednu od onih braonskih felni
.
Digao sam auto na dizalicu i zavrteo baš se vidi da šeta, sva sreća osovina nije stradala ali sam u baš nezgodno vreme morao da stavim nazad letnje
Naleteh u pogonu na gomilu ulja koje je prelilo iz cisterne i zaneh se pri nešto sitno kmh (25-30) ali dovoljno da naletim zadnjim desnim točkom u visoku bankinu što je iskrivilo jednu od onih braonskih felni
Digao sam auto na dizalicu i zavrteo baš se vidi da šeta, sva sreća osovina nije stradala ali sam u baš nezgodno vreme morao da stavim nazad letnje
Rade neki vulkanizeri, a postoje i specijalizovane radnje za to. Kod mene u kraju radi to vulkanizer u Beranskoj ul.
http://www.palvet.webs.com/
Ako nisam pogresio ti si "bruyoni" iz Novog Sada,a u Vrsackoj ulici(slagacu te za broj) ima mala radionica,kao odelenje vulkanizerske radnje "SRDANOV" sa Futoskog puta.Tu su meni ispravljali zestoko savijenu alu felnu sa prethodnog auta.Za tacniju adresu pitaj u "Srdanovu na Futoskom putu.
P.S. : Doduse to su radili pre par godina,ali mislim da jos uvek rade.
P.S. : Doduse to su radili pre par godina,ali mislim da jos uvek rade.
"The road goes on forever"
- bruyoni
Da da rade zvao sam ih i traže 1000rsd.
Ja sam dobio neke preporuke da za čeličnu bolje da odem u kedi. Mada videću sledeće nedelje kad bi trebao da nabavim dve nove gume pa da skidam i balansiram isprazno
Hvala u svakom slučaju
Ja sam dobio neke preporuke da za čeličnu bolje da odem u kedi. Mada videću sledeće nedelje kad bi trebao da nabavim dve nove gume pa da skidam i balansiram isprazno
Hvala u svakom slučaju
bruyoni wrote:Da da rade zvao sam ih i traže 1000rsd.
Hvala u svakom slučaju
Nema na cemu...
"The road goes on forever"
-
lada-senta
Ranije sam ovde pisao da imam Alfine felne,sto mi ne pasu na ladu,pa su neki relki da mozda nisu od alfe,a ja obecao sliku...malo je potrajlo,ali evo slike,mislim da ce svakog ubediti.
pozdrav svima,skoro sam postao ponosni vlasnik lade 112 1.5 16v,pa sam mislio montirati 15-ke alu feluge i treba mi mala pomoc...ako neko moze da mi kaze os kojeg auta feluge pasu na ladu,bez da se moraju raditi neki distanceri i brojne prepravke i da li se moraju skidati oni pipci koji pretpostavljam sluze samo za lakse centriranje feluge prilikom montiranja,i da li ce moci da se montiraju gume 195/50,da nece zapinjati... 
ide lada niza stranu kao soko sivi
pozdrav svima,da li neko moze da mi kaze odgovaraju li na lajku 112 feluge od fiat bravo 97 godiste...hvala unaprijed
ide lada niza stranu kao soko sivi