Problem posle sipanja goriva u rezervoar
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
banche1986
- Automobil: Lada112 1600 16V
Problem posle sipanja goriva u rezervoar
Skoro da mi se uvek desava da kada sipam gorivo na pumpi u rezervoar i krenem dalje automobil pocne da trza a cesto mi se i ugasi u voznji posle sipanja goriva u rezervoar .
Re: Problem posle sipanja goriva u rezervoar
skini ga i ocist tj isperi. takodje procisti dovod goriva.
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Kada si posledni put promenio filter za gorivo?
-
banche1986
Menjao sam skoro filter za gorivo(onaj kod rezervoara , ne znam da nema jos neki) , meni deluje da pumpa za gorivo nesto nije u redu .
A ako ima necega u dovodu goriva , ono bi zezalo cesto a ne samo kada se sipa gorivo .
A ako ima necega u dovodu goriva , ono bi zezalo cesto a ne samo kada se sipa gorivo .
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
I ja imam takav problem ali ne kad punim gorivo vec ako dugo nije palena.To sam resio tako pred da je upalim nekoliko puta(tri puta pa i vise) dam kontakt dok se cuje neko zujane(valjda rad potopene benziske pumpe) .Pa je oda palim i tada nemam problema sa secknjem ,ako zaboravim e tad
.Probaj pa prenesi iskustvo. 
A da ne pravi vakuum, tj da nije do oduška pa kad se napuni da zeza?
druze, moje misljenje je da imas prljavstinu u rezervoaru, koja se talozi na dnu i koja se prilikom nalivanja goriva (pogotovu ako ga cedis do minimuma- tj ostajes sa par litara, pa onda dolijes) podigne i krene prema karburatoru, mada bi filter to trebao da zaustavi. trebas ustanoviti da li do gasenja i seckanja dolazi zbog nedostatka goriva.. takodje proveri i odusak rezervoara, zategnutost, a i mogucu zacepljenost creva za dovod goriva.. pozzzz
Ja imam taj problem samo kad "iscedim" rezervoar - do kraja. Ako i ti to radiš, nemoj više.
http://www.palvet.webs.com/
to nije dobro raditi... cediti rezervoar do kraja.. tada nastaju problemi. najbolje je jednom skrpiti, napiniti do cepa i onda dolivati potroseno...mislim da je i ovde prblem u cedjenju..
-
banche1986
Sta znam mozda i jeste zbog male kolicine goriva u rezervoaru , sipam gorivo kada skoro dodje u crvenu zonu (da se pali lampica ). Tako sam navikao . A znaci ta pumpa za gorivo sto zuji kada se okrene kljuc se nalazi u rezervoaru ? Ona meni pravi problem , nju izgleda treba da zamenim , kako se ona vadi i kako joj se krecu cene ?
Isto mi se ponekad desava da ta pumpa nece iz prve da se cuje kada se okrene kljuc u polozaj pred paljenje .
Isto mi se ponekad desava da ta pumpa nece iz prve da se cuje kada se okrene kljuc u polozaj pred paljenje .
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Maksimalno izbegavati voznju na rezervi,ja evo od septembra na gas vozim,ali uvek imam oko 15-ak litara benzina,mada desava mi se da bude na rezervi,ali izbegavam.Pumpa je u rezervoaru,i poenta je da uvek bude potopljena u benzin,jer benzin hladi pumpu.Prvo proveri da li je zaista pumpa da ne bacas pare posto nije nimalo jeftina,mislim da je oko 100e,mozda malo manje.Proveri relej pumpe za gorivo,nalazi se kod leve noge suvozaca,kada se skine onaj plasticni poklopac,mislim da je srednji.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
lada-senta
Da ne otvaram novi topic,ajde tu da pitam,zna li neko da mi kaze koliko je litara tacno zapremina rezervoara Lade 112 1.5 16 V? Mozda ne trazim na dobrom mestu,ali nigde da nadjem,ni tu nije bilo reci o tome,probao sam sa pretrazivacem.....Pa ako neko zna,nek mi javi. Hvala.
-
ivan_lakcevic
44litra cijela.... ako je isto kao na 110-111 
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Da budemo precizni - 43 l.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
-
lada-senta
E ako tako stoji stvar,onda da pitam,vama koliko trosi auto,na otvorenom? Mislim na auto put. JEr ako je stvarno 43 litara,onda meni malo mnogo trosi,po racunici.......
Naime sad za vikend sam bio na duzem putu,i kod polazka sam napunio do grla.....presao oko 400 km,i posle malo dopunio,pa mi sad pokazuje malo manje od polovine. Zato sam racunao,da sam imao 43 litara, i posto znam da sam dopunio 12,5 litara,onda znaci da mi je ostalo oko 8 litara u rezervoaru,a to izade 8,75 prosek,to necu da verujem!
Naime sad za vikend sam bio na duzem putu,i kod polazka sam napunio do grla.....presao oko 400 km,i posle malo dopunio,pa mi sad pokazuje malo manje od polovine. Zato sam racunao,da sam imao 43 litara, i posto znam da sam dopunio 12,5 litara,onda znaci da mi je ostalo oko 8 litara u rezervoaru,a to izade 8,75 prosek,to necu da verujem!