Е овако, пре пар недеља вршио сам одређене лимарске радове на мом ВАЗу, па тек сад да окачим неке слике...
Хтео сам пре зиме да средим корозију која је почела да се појављује споља на доњем делу врата, тачније испод оне лајсне јер се ту вероватно задржавала вода и полако почела да диже фарбу.
Када сам скинуо лајсну (унутрашњи део је гума - кедер) имао сам шта да видим! КОРОЗИЈА И РЂА И УЖАС!
E ovako, pre par nedelja vršio sam određene limarske radove na mom VAZu, pa tek sad da okačim neke slike...
Hteo sam pre zime da sredim koroziju koja je počela da se pojavljuje spolja na donjem delu vrata, tačnije ispod one lajsne jer se tu verovatno zadržavala voda i polako počela da diže farbu.
Kada sam skinuo lajsnu (unutrašnji deo je guma - keder) imao sam šta da vidim! KOROZIJA I RĐA I UŽAS!
Нисам имао срца да само споља префарбам а унутра да оставим онакво ругло, па сам приступио мукотрпном шмирглању све до "здравог ткива" док метал није засијао.
Шмирглање је почело са п60 а завршено са неких п500 уз често натапање антиростом.
Након тога све неравнине сам изгитовао "бодијем" споља и унутра, сутрадан опет лагано шмирглање и преко основна сива боја.
На крају финални слој био је у виду спреја, мат црни. Морао сам да пређем и бранике јер им је фабричка боја нешто између тамно сиве и модре па би баш одударало...
Све у свему задовољан сам како је на крају испало... Кедере сам очистио од прљавштине и прилепио их силиконом - ауто ми је после тога недељу дана смрдео на киселину али и то се преживело...
Nisam imao srca da samo spolja prefarbam a unutra da ostavim onakvo ruglo, pa sam pristupio mukotrpnom šmirglanju sve do "zdravog tkiva" dok metal nije zasijao.
Šmirglanje je počelo sa p60 a završeno sa nekih p500 uz često natapanje antirostom.
Nakon toga sve neravnine sam izgitovao "bodijem" spolja i unutra, sutradan opet lagano šmirglanje i preko osnovna siva boja.
Na kraju finalni sloj bio je u vidu spreja, mat crni. Morao sam da pređem i branike jer im je fabrička boja nešto između tamno sive i modre pa bi baš odudaralo...
Sve u svemu zadovoljan sam kako je na kraju ispalo... Kedere sam očistio od prljavštine i prilepio ih silikonom - auto mi je posle toga nedelju dana smrdeo na kiselinu ali i to se preživelo...