Brzinomer ne radi

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
zmaj145
Automobil: lada112

Brzinomer ne radi

Post by zmaj145 »

Drugari pre svega da vam pozelim novu godinu i bozicne praznike :))))) da ove godine svi voze ladu bez problema :))))
E,sada malo o mom problemu :( imam ladu 112 prestala mi skala od brzine da radi. nekad krene do 20km/h i stane tu ili ode do 60km/h,a ja u petoj na 3000 obrtaja. stavio sam nov neki motorcic koji se nalazi na menjacu,majstor rece da je to od pokazivaca brzine i opet nista. sta dalje da radim?????

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Brzinomer ne radi

Post by bruyoni »

Odradi ovako: Sedi u auto stavi ključ u bravu (ne davaj kontakt), drži pritisnuto dugme za resetovanje parcijalne kilometraže i dok ga držiš daj kontakt, znači samo kontakt ne da verglaš. To bi trebalo da aktivira test mod za tablu da se upale sve lampice i da kazaljke dva puta pređu od svoje početne do krajnje pozicije. Ako ti kazaljka brzinomera to odradi bez zastajkivanja nda je nešto do instalacija ako i tako krene da koči onda je nešto do table.

zmaj145
Automobil: lada112

Post by zmaj145 »

druze,probao sam sta si mi rekao. kada dam kontakt sijaju mi samo standardne lampice,a jedimo mi skala od temperature ide do kraja ali samo jedanput,obrtaji do 4000,brzinomer na nuli,a od goriva do polarezervara i to je to. jel postoji jos neka fora ili da posetim majstora :)

tibite
Automobil: 110 1.5 Li

Post by tibite »

Kod mene povremeno ne radi brzinomer kad je hladno ,na primer leti radi besprekorno

tibite
Automobil: 110 1.5 Li

Post by tibite »

Probao sam kako je bryoni napisao sa testom instrument table i sve kazaljke odu samo do pola i ne dalje. Više puta sam probao i isto.

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

Možda samo ide život davača brzine, koji se nalazi na menjaću polako ka kraju... isto se mi dešavalo na bivšoj 111.. počeo je polako da nije radio povremeno, osobito kad je bilo hladno i nekog dana naprosto nije više oživio i kazaljka je ostala na 0. Pre "zadnjeg daha" je kazaljka još malo "poludila" od 0-200 prošla za sekundu ili dvije nekoliko puta i možda se i malo smirila na realnij brzini i pala opet na 0 dok nisam zamenio davača... tako je bivša 111 imala na satu kakvih 1000 km manje kao je bilo realno kad sam je prodao.. :D
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Meni se to desilo ,ali je problem bio u loše vraćenom džeku za cajger kada je majstor menjao lamelu. Najjeftinije bi ti bilo , ako ima nekog dobrog druga da prepakujete instrument table. Ako tada šljaka - problem u tabli, a ako ne problem je u džeku, motorčiću , ili vezi izmedju džeka i table, pa ideš sistemom eliminacije (teoretski).
http://www.palvet.webs.com/

Post Reply