2107 moga oca (Jakov)
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- draganjakov
2107 moga oca (Jakov)
Resio sam da sredjujem Ladu mog oca koji vise nije na zalost sa nama. Posto nema neku cenu na trzistu i da ima ne bi je prodavao . On je oko Lade uvek sredjivao, u poslednje vreme je mene molio da je sredjujem.
Posto je udario blago levu stranu i posto su se razni majstori ucili na njoj da farbaju i da rade limariju, resio sam da je sam sredjujem.
posto sam vec krenuo da joj rasklapam prednji kraj slikacu je takvu i redom kako sta budem radio na njoj.
Mehanicki mi ne treba podrska posto sam sticajem okolnosti postao mehanicar, podrska mi trba sto se tice limarije i gde moze da se nadje povoljno neki delovi. Posto sam video na nekim mestima gde je trula i da moram da menjam neke delove i gde mi je sumljiva. Elem slikacu sve sto sam video pa vas molim za malu pomoc sa savetima
Posto je udario blago levu stranu i posto su se razni majstori ucili na njoj da farbaju i da rade limariju, resio sam da je sam sredjujem.
posto sam vec krenuo da joj rasklapam prednji kraj slikacu je takvu i redom kako sta budem radio na njoj.
Mehanicki mi ne treba podrska posto sam sticajem okolnosti postao mehanicar, podrska mi trba sto se tice limarije i gde moze da se nadje povoljno neki delovi. Posto sam video na nekim mestima gde je trula i da moram da menjam neke delove i gde mi je sumljiva. Elem slikacu sve sto sam video pa vas molim za malu pomoc sa savetima
lada je zakon
- draganjakov
Re: 2107 moga oca (Jakov)
Uhvatio sam brusilicu u ruke i poceo sam. Danas sam je slikao
lada je zakon
- draganjakov
- draganjakov
Odlično! Samo naprijed.
Ako,sredjuj,Samo napred 
Stay cool
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
Drive old school...[img=http://img23.imageshack.us/img23/4916/2012062420.th.jpg]
- draganjakov
Sad odprilike znam sta mi trba od delova nekih sitnica pa me zanima gde moze da se nadje i naravno gde ima povoljno
1 levo krilo
2 hauba
3 niklovana maska (ako moze samo deo koji dodje na haubu posto je malo ciknula)
4 nilovane lajsne sto dodju na branik (posto su stare podpuno korodirale)
5 soferka prednja (menjam je posto je na jednom mestu ciknula i kad su varili desno krilo nisu je zastitili pa ima one pupice)
6 lajsne niklovane sto dodju u kedere na soferkama kad bi nasao
7 ventilator kabine (poceo je da skripi mislim da su otisle biksne)
8 plastike za zvucnike (sto dodju usah tablu)
da li mogu da se nadju gredice sto dodju ispred nosaca za dizalicu ili moraju da se prave od lima?
jesu to sve sitnice neke ali te sitnice mnogo znace za vizualni efekat
jos ako neko na forumu zna za tapaciranje sah table gde ima da ne lutam da trazim posto nisam bio aktivan dosta vremena i gde moze da se kupi materijal za tapaciranje a da i za tapaciranje vrata da se malo poboljsa enterijer
1 levo krilo
2 hauba
5 soferka prednja (menjam je posto je na jednom mestu ciknula i kad su varili desno krilo nisu je zastitili pa ima one pupice)
da li mogu da se nadju gredice sto dodju ispred nosaca za dizalicu ili moraju da se prave od lima?
jos ako neko na forumu zna za tapaciranje sah table gde ima da ne lutam da trazim posto nisam bio aktivan dosta vremena i gde moze da se kupi materijal za tapaciranje a da i za tapaciranje vrata da se malo poboljsa enterijer
lada je zakon
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4

Ja sam ovo kupio u Nišu u prodavnici Auto Beli. Zove se osigurač šoferšajbne. Cena je bila neka mala, ne sećam se, davno bilo. Inače je kvalitetniji od fabričkog, koji je brzo pocrnio i nervirao me.
Jel ima sajt prodavnice ?
Ili makar broj ?
Ili makar broj ?
Stay cool
- draganjakov
zadnja dva tri dana sam se igrao sa podizacima stakla, ubacio sam el podizac stakla u leva vrata za sad. Lep je osecaj kad uspes.
Do duse ima jos nekih sitnica moram da isecem stare granicnike i da podesim da mi se ravnomerno dize staklo, post mi prednja strana ne zatvara kako treba ima lufta nekih 3-5 milimetra
Uskoro cu da postavim slike posto sam se sad po mraku zezao sa podizacem
Do duse ima jos nekih sitnica moram da isecem stare granicnike i da podesim da mi se ravnomerno dize staklo, post mi prednja strana ne zatvara kako treba ima lufta nekih 3-5 milimetra
Uskoro cu da postavim slike posto sam se sad po mraku zezao sa podizacem
lada je zakon
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
018 203 334Alexa wrote:Jel ima sajt prodavnice ?
Ili makar broj ?
Za delove imaš dosta i na limundu po ok cenama.
levo krilo imam, novo, 2500dindraganjakov wrote:Sad odprilike znam sta mi trba od delova nekih sitnica pa me zanima gde moze da se nadje i naravno gde ima povoljno
1 levo krilo
2 hauba
imam i masku, nova ali ostecen donji deo, taman ono sto ti i treba, 500din
polovna soferka, bez ostecenja, 3000din
niklovane lajsne za soferku, po 1500din
ventilator kabine 500din polovan, ispravan
za vise stavki imas popust
gredice teoretski postoje kao deo za reparaciju ali ces ih tesko naci a nije komplikovano da se naprave ako imas apipong. ako hoces, mogu da ti ih napravim. eliminisi nosace dizalice kad vec radis, samo kvare utisak.
j***** auto bez kardana
- draganjakov
Djape jel imas haubu za 2107
koliko kosta da mi uradis gredice
da mi prodas prednju masku
krilo levo
da pocnem da radim posto je u radionici udario nemac i nema sta da se radi pa da pocnem da ga sklapam
iako sam naso jeftinije delove draze mi je da kupim od nekog clana sa foruma nego da ih kupujem sastrane
inace sve cu kupovati ono sto sam nabrojao samo mi ne treba da se izlazem velikom trosku odjednom
juce sam pokusao da te dobijem na mob koji si ostavio ali nisi u funkciji
koliko kosta da mi uradis gredice
da mi prodas prednju masku
krilo levo
da pocnem da radim posto je u radionici udario nemac i nema sta da se radi pa da pocnem da ga sklapam
iako sam naso jeftinije delove draze mi je da kupim od nekog clana sa foruma nego da ih kupujem sastrane
inace sve cu kupovati ono sto sam nabrojao samo mi ne treba da se izlazem velikom trosku odjednom
juce sam pokusao da te dobijem na mob koji si ostavio ali nisi u funkciji
lada je zakon