Podizači gepeka
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Podizači gepeka
Pa jedino što je sigurno je da ništa nije sigurno 
Kod mene je problem sto na drugom zupcu opruge ne drze gepek. Kad opruge zategnem na treci zubac, gepek vrata stoje kako treba, ali kad ih otvaram iz kabine uvek pomislim da sam stiso dugme za katapult jer poklopac gepeka pokusa da se katapultira od kasroserije. 
- bruyoni
Probaj staviti jednu oprugu na drugi a drugu na treći zubac
A šta ćemo mi sa Ladama 112, gdje ne rade podizači gepeka (oni amortizeri)? Ima li neko rješenje sem mjenjanja?
- bruyoni
Menjaj. Aj da su u pitanju neke pare ali pričamo ni o 10€ za par za te oruge.
Jedino bi možda da nađem neke jače ili sa nekom žičanom oprugom u startu koji bi kad se pritisne dugme digli peta vrata bez da ih ja dižem
Jedino bi možda da nađem neke jače ili sa nekom žičanom oprugom u startu koji bi kad se pritisne dugme digli peta vrata bez da ih ja dižem
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Duro,kupuj nove i menjaj,sitna je to para.Ha,ha,ha,ha,ha,Bruyoni,pa koja bi to sila bila,mozda 2 ruskinje da cuce u gepeku,pa kad pritisnes one sa smeskom otvore

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Danas sam bio kod Gavrića u Istočnom Sarajevu i kažu da nemaju podizaće gepeka za ladu 112, imaju za ladu 111 i jedan košta 20 eura. Eto vidite da baš i nisu jeftini, a trebaju dva.
- bruyoni
E da si ranije javlio sad bi imao nosače, išlo mi neko društvo u Sarajevo sad za vikend mogao sam po njim poslati.
A i popuni taj profil da znamo ko svet odakle si
A i popuni taj profil da znamo ko svet odakle si
A koliko su novaca?
- bruyoni
pogledaću u ponedeljak ali mislim da su oba negde oko 15€
Možeš li, molim te, usput pogledati i koliko su poluge brisača za Ladu 112?
- bruyoni
Šta pod "poluge brisača" podrazumevaš. Nosače metlica ili onaj kulisni mehanizam vezna za motor koji prenosi krušno kretanje motora u rad brisača?
Kulisni mehanizam vezan za motor brisača. Hvala!
-
lada-senta
Neznam kako ko ima iskustva kod lade 112,ali ja sam skoro menjao one zadnje amortizere vrata-nakon sto na granici skoro opalio milicajca u glavu.... Ali kada je hladno,ni nove ne drze,mada su originalne ruske. Rekli su mi da zato,sto je ono punjeno gasom,pa pri vecim minusima zbog suzavanja zapremine samog gasa,jednostavno nema dosta pritiska...pa razmisljam da pribegnem letvi,kao sto je tu neko pisao:-)
- bruyoni
Aj što pandura klepi ali što je mene klepalo 
Moje drže bez muke i to sa sve dve tri kile snega; kako mi se čini dali su ti podizače za samaru, iste su dužine ali su punjene gasom pod manjim pritiskom pa ne mogu baš da drže. probaću da nađem ali negde sam imao spisak sila koje ispoljavaju različiti VAZ nosači, tj gasne opruge.
Moje drže bez muke i to sa sve dve tri kile snega; kako mi se čini dali su ti podizače za samaru, iste su dužine ali su punjene gasom pod manjim pritiskom pa ne mogu baš da drže. probaću da nađem ali negde sam imao spisak sila koje ispoljavaju različiti VAZ nosači, tj gasne opruge.