misljenje o kupovini 110-111-112
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Re: misljenje o kupovini 110-111-112
Sta si hteo da kazes sa ovim samarij.Samo da napomenem da ja zivim u srbiji a ti u sloveniji i da imamo razlicite zivotne standarde.
Samarij: Ti imaš Samaru za zajebanciju, voziš potpuno nova kola..
zašto nisi kupio Prioru ili kalinu, a?
Lepo tebi aktivirati mozak tada kad imaš slobodno vreme i za ovo nisi ništa značajno potrošio....
Nadam se da ću ja imat tolko muda i učinit upravo to.. kupit novu Ladu (kad budo pare-i posao za kojeg sam se školovao).. a ne staru za smješne pare, ovako malo za zajebanciju, za usput.. za dušu i aktiviranje mozga... ti si dobio samaru sa 30 000 km koja ni kiše nije vidjela za 500 eura... a ja 111 koja je isto extra za 450 eura..
I ovako čemo zajedno nastavljat sa aktiviranjem mozga..
Valjda, nekad se možda i ja naučim uz dobrog mentora malo da samostalno šrafim..
ali za sad ide Lada.. tok..tok..
Znaš, da ne zaboraviš, ove podizaće stakla na zadnjim vratima moramo da prekontrolišemo ..
hvala bogu, došla je zima i ne treba da jih otvaram.. 

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
-
Samarij
- Automobil: lada, chevrolet
Tačka1: Što sam htio da kažem 
Nikad se ne stidi svoje lade ! I nikad ne zeli usporedivati avte, kao i ne usporedivaš ženu koju voliš
Ali...istina je da u Sloveniji imamo kao bolji standard, ali zna se da bolji standard nije za uvijek. I baš to se dešava. Pad standarda, manje posla, manje novca. Kad se za vreme dobrog standarda navikneš na neki luksuz, kao da ti taj luksuz pripada sam na sebi, a za to nisi baš neštu učinio... onda nije daleko do nove krize, pada standarda. Za vreme debelih goveđa ljudi obično poglupe, ugoje se, ali samo poneki pojedinci svesni su da to nije dobro. Ti pojedinci štede i ne troše, ti pojedinci voze jeftina kola, ne kupuju kožne jakne za frajerisanje i ne jedu previše, nego nastavljaju asketskim životom i štede za godine kad stižu mršava goveđa. Ovi ljudi čine se kao čudaci, kao da su iz jedne druge zemlje, ali njima nije bitno da imaju marku, oni prosto ne trebaju više. Oni se isto tako školovaju, oni žele da ume kako stvari u prirodi rade, oni žele i djecu naučiti kako se živi, kako se poštuje ljudi, oni prosto ne trebaju više.
E pa sad tim ljudima drugi kažu: pa ti si glup, ti ne umeš što si sve promašio u životu, treba ti to, treba ti ono i tako dalje i tako dalje....
kad imaš to i kad imaš ono, život bit če bolji, puniji, više boje, više života, više sreče.
Poznata prića?
Nikad se ne stidi svoje lade ! I nikad ne zeli usporedivati avte, kao i ne usporedivaš ženu koju voliš
Ali...istina je da u Sloveniji imamo kao bolji standard, ali zna se da bolji standard nije za uvijek. I baš to se dešava. Pad standarda, manje posla, manje novca. Kad se za vreme dobrog standarda navikneš na neki luksuz, kao da ti taj luksuz pripada sam na sebi, a za to nisi baš neštu učinio... onda nije daleko do nove krize, pada standarda. Za vreme debelih goveđa ljudi obično poglupe, ugoje se, ali samo poneki pojedinci svesni su da to nije dobro. Ti pojedinci štede i ne troše, ti pojedinci voze jeftina kola, ne kupuju kožne jakne za frajerisanje i ne jedu previše, nego nastavljaju asketskim životom i štede za godine kad stižu mršava goveđa. Ovi ljudi čine se kao čudaci, kao da su iz jedne druge zemlje, ali njima nije bitno da imaju marku, oni prosto ne trebaju više. Oni se isto tako školovaju, oni žele da ume kako stvari u prirodi rade, oni žele i djecu naučiti kako se živi, kako se poštuje ljudi, oni prosto ne trebaju više.
E pa sad tim ljudima drugi kažu: pa ti si glup, ti ne umeš što si sve promašio u životu, treba ti to, treba ti ono i tako dalje i tako dalje....
kad imaš to i kad imaš ono, život bit če bolji, puniji, više boje, više života, više sreče.
Poznata prića?
-
Samarij
Pa da nastavim ka prvoj tački.
Samara, tako ja mislim, dovoljno je dobar auto. Znam, ima puno stinih stvari koje te nerviraju, ali kad jih središ, može biti zaista pouzdan auto niske potrošnje i jeftinog održavanja. Šta još više treba od jednog auta?
Samara, tako ja mislim, dovoljno je dobar auto. Znam, ima puno stinih stvari koje te nerviraju, ali kad jih središ, može biti zaista pouzdan auto niske potrošnje i jeftinog održavanja. Šta još više treba od jednog auta?
moram ja opet malo da se javim. Samarij, izvini, ali malo si promašio temu. Ne priča se u Samari, priča se u 11X. Slažemo se vjerovatno svi sa tobom, svakako, ali ovo što si napisao nije stvar ove teme.. i vjerujem i znam, ovde vjerovatno niko nema stare Lade zbog želje po asketskom životu, ali on je naprosto realnost, ali ovo opet nije stvar ove teme.. Znaš šta, imao si dvije Lade 111, jedno sa 8v i jedno sa 16v motorom. I znam da imaš neka zanimljiva iskustva, osobito sa onom 16v
ajde, kaži nam nešto o tome..

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
Da imam novog mercedesa audia ili bmw i dalje bi posedova jednu ladu samaru neku poput ovih sa snimka http://www.youtube.com/watch?v=iN0zd5pxo1M ili ukucajte u pretrazivac youtuba ovaj naziv Независимый "LADA SAMARA CLUB"
kad budem kupio ladu 112 moju samaru necu prodavati vec cu kupiti alat co2 aparat i elektro makaze za lim kompresor i dobru malu brusilicu i sam cu je polako ponovo srediti i ubacicu joj motor od 1500 kubika
-
Samarij
Vazman, ti nisi nikad voleo samaru. Znao sam, da ima ljudi, koji znaju,da samara valja. Samara bila moj prvi auto, bila moj treći auto, bila moj peti auto i sad je samara moj uf, da nabrojim, mislim da osmi sad auto. To ti je ljubav 
Sve drugo bili su neki pokušaji ljubavi , ali ne, samara se uvijek vrati.
Sve drugo bili su neki pokušaji ljubavi , ali ne, samara se uvijek vrati.
-
Samarij
Vazman kaže,da sam promašio temu, zile kaži još nešto o tvojoj samari
-
Boki78
Kad to bacis na papir jeftinije ti je da angazujes limara, sem ako nije bas trulex, ali onda ces je kao pocetnik tesko uraditi da valja ... Ja bih takodje voleo da moju vratim u fabricko stanje, ali verujem da ce mi to biti zabava za penzionerske daneZile wrote:kad budem kupio ladu 112 moju samaru necu prodavati vec cu kupiti alat co2 aparat i elektro makaze za lim kompresor i dobru malu brusilicu i sam cu je polako ponovo srediti i ubacicu joj motor od 1500 kubika
BTW evo ti ga jedan motorcic, pa ako si u zelji i mogucnosti imas priliku
http://www.kupindo.com/Automehanika/109 ... obracajnom
nije trula daleko od toga nego limari ko limari rade nesto oko lima i ostave go lim bez zastite da prenoci napolju i pocne da hvata korozija.ja sam to mislio polako da radim bez zurbe ali da valja.
Gledao sam po oglasima da za 1300 evra ima da se kupi lada samara 1.5 i 2000g metalik boja sa 75000 km.Jedino sto je veca investicija ugradnja plina jer ajnspric.To sam mislio o samari za oca posto je on navikao na nju,kaze da je 112 16v mnogo startno za njega i ostra na gasu a on je 40 god navikao na kamion.Terace on ovu nasu samaru dok moze da ide ali ja sam razmisljao da pored 112 nabavim samaru ili ako se isplati da sredjujem moju kad bude doslo vreme za nju.
-
Boki78
Koliko sam do sada mogao da primetim, Samare koje su se kasnije pojavljivale, mislim na drugu polovinu devedestih su limarijski kud i kamo gore od starijih. Manje vise sve koje sam video su mestimicno ili full trulex, pa na to vredi obratiti paznju. Sem toga Samara 1.5 je pogodnija za odrzavanje u verziji sa karburatorom, obaska sto je plinska instalacija gotovo duplo jeftnija.
Lada 112 nije auto koga bih okarakterisao kao startan (naravno u odnosu na samaru 1.3 jeste), i verujem da bi se tvoj otac lako navikao na njega.
Lada 112 nije auto koga bih okarakterisao kao startan (naravno u odnosu na samaru 1.3 jeste), i verujem da bi se tvoj otac lako navikao na njega.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Pa..kako nije Boki startna,video si kako si prosao kod Sava Centra
,jos nas petoro...

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
vozio sam jednom iz lazarebca za beograd ladu 112 1.6 16v na benzin jer nema plin i vuce kao luda znaci ovi zapadnjaci mogu da joj pozavide na starnosti i ubrzanju.ja sam se iznenadio kako ide 112 dobro ide.ko od sale sam sa njom bezbedno obilazio kao da nije lada.