Problem sa strujom

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

gorstak

Re: Problem sa strujom

Post by gorstak »

proverio sam.nije....
u pitanju je bio relej,koji sam zamnio sa onim od grejaca zadnejg stakla,a njega cu da nabavim novog....jel zna neko gde imaju oni "metalni" releji?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Studiram u BGu i kola kuci niko ne vozi, pa mi se cesto desava da kad dodjem kuci zimi da nece kola da mi upale, a preko su mi potrebna ( odlazak na slave , kupovinu itd). Akumulator je Black Horse star dve godine, ali mi se cini da ne drzi struju bas dobro iako su kola garazirana. Kola palim na plin jer kad palim na benzin dok ga auto povuce akumulator se potrosi i tek onda nista ne mogu da uradim. Ako neko ko se razume u to moze da mi predlozi neki najjeftiniji punjac za akumulator koji ce biti dovoljan da ga vece pred paljenje napunim, da paljenje ujutru bude lakse. Evo na ovom sajtu ima jeftinih, pa mi vi predlozite neki koji ce sluziti svrsi : http://www.odigledolokomotive.rs/proizv ... umulatora/
Samo Samara Srbina Spasava

Lenjin

Post by Lenjin »

Ne razumem se mnogo u tematiku pa neka neka ti neko, ko zna, preporuci konkretan model. Mislim da ovi jeftini punjaci sigurno nisu nekog kvaliteta, a sve i da jesu cuo sam da nije bas preporucljivo cesto puniti akumulator na ovaj nacin. Zimi bi trebalo pre da upali na benzin nego na plin, a problem sa praznim karburatorom mozes da resis drukalicom na pumpi za benzin. Mozes i da probas da sipas malo benzina direktno u karburator (to su meni preporucivali mada nisam probao) ako je sve ispravno trebalo bi da upali relativno brzo.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

lepo ti covek objasnio... prebaci auto na benzin pre nego sto ga parkiras. ako to nisi uradio, a nece na plin da upali, onda daj kontakt, prebaci na benzin, nadrukaj rucno gorivo na polugici na pumpi za gorivo, i onda verglaj, trebalo bi posle kraceg verglanja da upali. pre nego sto zaverglas, povuces sauh do kraja. nema neke nauke i nemas potrebe da punis akumulator i silujes alnaser bzv tolikim verglanjem. jos mozes i da, ako ne koristis auto duze vreme, da skines akumulator i stavis ga negde na toplom mestu.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Lenjin

Post by Lenjin »

E jos jedan savet ako ti na benzin ne radi lepo. Mozes da polijes isparivac vrelom vodom i palis na plin i ako je jako hladno. Znaci polako i pazljivo polivas metalno kuciste vrelom vodom (oko litar bi tebalo da je vise nego dovoljno) vodeci racuna da sto manje prskas gde ne treba (po elektro instalacijama na pr.). Posle par minuta cuces neko blago sistanje (bar je tako kod mene) iz isparivaca, onda bi trebalo da upalis na plin iz prve kao da je motor (rashladna tecnost) vec ugrejana. Ne znam koliko je ovo dobro za isparivac ali meni je pomoglo vsie puta kada nemam benzina ili imam problem sa radom na benzin a napolju bude jako hladno...
Ako ti se akumulator jako brzo prazni mozda je bolje da kupis nov akumulator nego punjac. Mislim ne kazem, korisno je imati taj punjac ali ni akumulator nije mnogo skuplji a dzabe ti punjac ako akumulator ne valja...

Gago

Post by Gago »

Hvala na odgovorima. Imam neku pumpu za gorivo bez drukalice, sto je po meni veliki minus, tako da cu verovatno morati da iskesiram oko 1100 din koliko pumpa sa drukalicom kosta. A na benzin moze da ide, samo kada dam naglo malo veci gas kao da auto prvo stucne, pa tek posle primi gas. Ne znam do cega je to, ako se i to desava zbog pumpe onda cu je zameniti...

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

ako se davi kad naglo das gas onda ti je propala membrana anspric dizne ill je sama dizna zpusena to vazi samo kad vozis na benzin!

Gago

Post by Gago »

Da da to se desava samo kad vozim na benzin. Teracu kod majstora da to pogleda ...

vlado 89
Automobil: samara, Riva

Re: slicno ali i dalje ide...

Post by vlado 89 »

Pera wrote:Elektromagnetni prekidac razvodnika,ume da zeza,nije lose da uvek imas jedan u rezervi

jel moze taj prekidac da prouzrokuje trzanje a da kola i dalje rade na dva-tri klipa? meni se desava da nekad radi besprekorno a nekad da izludim od trzanja!
Ima i drugih ali Lajka je majka! :)

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Mislim da ne, jer kad on crkne ili radi ili ne radi. Pre bi bila kapa, kablovi ili svećice.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

meni je pravila problem tako sto mi je auto na leru lepo radio i primao gas, a u voznji toliko trzao da mi se cinilo da ce da mi se raspadne kompletna unutrasnjost i prednji trap. :D secam se da sam kod majstora morao da ih vozim sa podignutim sauhom, bez da diram papucicu gasa jer je to bilo jedino resenje da se auto vozi, mada sam i tad jedva stigo :)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

vlado 89

Post by vlado 89 »

ma sve sam to izmenjao. cak sam prebacio komutator na drugarov auto i njegov radi super. pratim sad vase postove i odradio sam sve navedeno, ostaje mi ceo razvodnik da probam sa drugog auta pa cu videti sta ce pokazati... jel razvodnik mora da se silikonira kad se vraca nazad ili ima neki zaptivac?

vlado 89

Post by vlado 89 »

a da i proveravao sam varnice od kape, ne baca na prvi i drugi klip... a na treci i cetvrti baca...

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pa pogledaj taj magnetni ima tri žičice, obično jednu pokida poluga od vakumskog regulatora, ali meni onda uopšte nije palio ni bacao varnice.
Image

vlado 89

Post by vlado 89 »

AAAAJAAAOOOJ sa sve hirurskim rukavicama! :D zamenio sam ceo razvodnik i super. Provozao sam se, nijednom nije secnula. Mada cu pokusati u stari razvodnik da ubacim novi prekidac da se uverim do cega je bio problem... Koliko priblizno moze da kosta taj prekidac?

Post Reply