Podizači gepeka
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
lada-senta
Re: Podizači gepeka
Da letva je najsigurnija i pajkan je hteo da me privede,da mu ugrozavam zdravje,stim da ne odrzavam svoje vozilo. Kada sam mu rekao da su amortizeri novi,samo dodao sto vozim ovo sranje,i prisao svom Yugicu:-))))))
Inace ne verujem da su podizaci od samare,prvo zato jer stari rus u segedinu zna svaki deo bez kataloga napamet:-) A drugo,sto sam ga pitao naknadno,i on mi je potvrdio da se to cesto javja kao problem kod ovih vozila.
Inace ne verujem da su podizaci od samare,prvo zato jer stari rus u segedinu zna svaki deo bez kataloga napamet:-) A drugo,sto sam ga pitao naknadno,i on mi je potvrdio da se to cesto javja kao problem kod ovih vozila.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ako moraš ti sam da podigneš vrata rukom do gornjeg položaja onda su od samare. Znam jer su mene ubeđivali da je isto samara/112 i onda sam ih stavio da im pokažem da nije.
Podizači za 112 od momenta kada staklo bude horizontalo moraju sami da dignu peta vrata. KOd mene tako radi zimi a leti su još jači
Podizači za 112 od momenta kada staklo bude horizontalo moraju sami da dignu peta vrata. KOd mene tako radi zimi a leti su još jači
-
lada-senta
E provericu,jer je tacno tako...moram ja da dizem vrata do gornjeg polozaja... Bruyoni,mogu li zamoliti,za neku sifru ili broj sta pise na cilindru? Sada je vec kasno,ali cu sutra proveriti sta pise na ovim,kojih sad imam.
- bruyoni
2112-8231010 ti je fabrička oznaka on je od 460N dok je za samaru samo 340N
-
Boki78
Sad mi ubaci virus da ove od 112 stavim na samaru. Samarini podizaci su i na njoj samoj bas kilavi.
- bruyoni
choksi je na jednu svoju samaru stavio moje za 112 koje su oslabile pa se vrata znala sputati po hladnom vremenu, ako se dobro sećam reče mi da su i tako slabe bez problema bile jače od samarinih
Last edited by bruyoni on Mon Dec 24, 2012 6:43 pm, edited 1 time in total.
-
Boki78
Samarina 5ta vrata su sigurno laksa od istih na 112, no bilo kako bilo, originalni samarini podizaci kupljeni u sred (ili gde vec) Moskve, trenutno su mi negde na granici upotrebljivosti ... Ovo cenim da ce da resi problem na duze vremena 
Bio sam u Banja Luci i kupio jedan podizač za 112. Cijena je 15 eura, a u Sarajevu je 20 eura. Kupio sam samo jedan jer mislim da će biti dovoljno ako mi samo jedan bude nov. Šifra odgovara ovoj za 112. Inace koliko sam mogao primjetiti sve su cijene jeftinije u Banja Luci u odnosu na Sarajevo.
Danas sam promijenio samo jedan podizač gepeka, a ostavio sam jedan stari i gepek se diže extra. Sada nema problema ni kada ima dosta snijega na gepeku.
Ostaje mi sada da kupim ratkape, jer su mi ih ljetos ukrali. Pokušat ću da nađem orginalne sa Ladinim znakom, onda vjerovatno neće biti interesantne lopovima.
Ostaje mi sada da kupim ratkape, jer su mi ih ljetos ukrali. Pokušat ću da nađem orginalne sa Ladinim znakom, onda vjerovatno neće biti interesantne lopovima.
-
lada-senta
E moram da priznam,ovi moji podizaci su verovatno sa samare,jer kod pocinje sa 2108...Nista,naucio sam lekciju,moracu da ih promenim,vama hvala na savetu,odsad cu znati sta da gledam.
-
lada-senta
E judi,ja sam se predao,sto se tice podizacaq....Juce sam kupio nove podizace,ali nema promene,drze vrata,ali se polako spustaju.....ostaje letva:-)
- bruyoni
Jel na njima piše da su za 112 ili ti je prodavac rekao da su za 112?
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
To se i meni desilo kada sam kupio prištinske amortizere. Onda mi je prodavac vratio pare, pa sam kod drugog kupio jedan originalan i vratio jedan fabrički stari (koji je bio u boljem stanju) i gepek se sada sam diže. Jedino mi se sad razlikuju "zone usporenja" pri kraju, pa vrata gepeka kad dođu na kraj prvo uspore malo, pa onda malo više kad i drugi (taj novi) amortizer uđe u tu zonu, jer kod njega je kraća i počinje kasnije. Tako da sad usporava u dva stepenalada-senta wrote:E judi,ja sam se predao,sto se tice podizacaq....Juce sam kupio nove podizace,ali nema promene,drze vrata,ali se polako spustaju.....ostaje letva:-)
-
lada-senta
E pa sad vec neznam,sad sam pogledao,na ovom topiku je bryjoni pisao da na njegovim je sifra 212-8231010, ja sam upravo sad proverio,na ovim mojim novim ja sifra 2121-6308010.Meni se prodavac zalkeo,da su od 112-ke.Rekao da je prodao vise komada,bez problema. I nije mi problem odneti nazad,ali ce kazati,da se vidi na navojima,da je koriscen,mislim da nece zameniti.Super:-(((