Pozdrav svima...
Re: Pozdrav svima...
Felne su Kormetal aluminijumske, kupio sam ih i Auto centru Tadic kod Ada Huje.
Ladin menjac se za sada dobro drzi, dif. je orginalni.
Build for Siberia, not for suburbia!
- draganjakov
Menjac je neunistiv kod lade samo je problem sa diferom
a od cega si stavio balansstanglu
Koji je to motor u fiatu dohc
a od cega si stavio balansstanglu
Koji je to motor u fiatu dohc
lada je zakon
mozda malo prekratak dif za ovaj motor al zato zasigurno fino poteže
menjac je vrlo unistiv, zapravo mozes na prste da prebrojis koji je ladin petobrzinac preziveo 100.000km, a cesto crknu i brze. po meni je ovo slaba karika u lancu i treba ga maksimalno paziti, redovno kontrolisati eventualna curenja ulja i ako i najmanje pocne da se cuje odmah menjati lezajeve.
za diferencijal vazi isto kao i za menjac mada je to po meni manje kriticna komponenta.
motor je 2.0 iz fiat ardjente a u sustini isti kakav je isao u 124, 125, 131, 132, ritmo, kromu itd. ovaj je mogao da upadne u ladu uz najmanje modifikacija jer je vec bio u autu sa zadnjim pogonom. legao je karter od 1.6 jer je plici pa ne viri ispod traverzne, malo petljanja oko lule uljne pumpe i to je uglavnom to.
diferencijal je 3,9/1 kao u 2106 tako da je taman. ide fino, nije bas divlja kao moja bivsa lajka sa 4,3/1 ali zato moze da se fino tera po autoputu.
balans stangla nek ostane za sad velika tajna jednog malog majstora jer inace necu moci nigde da ih nabavim ubuduce.
za diferencijal vazi isto kao i za menjac mada je to po meni manje kriticna komponenta.
motor je 2.0 iz fiat ardjente a u sustini isti kakav je isao u 124, 125, 131, 132, ritmo, kromu itd. ovaj je mogao da upadne u ladu uz najmanje modifikacija jer je vec bio u autu sa zadnjim pogonom. legao je karter od 1.6 jer je plici pa ne viri ispod traverzne, malo petljanja oko lule uljne pumpe i to je uglavnom to.
diferencijal je 3,9/1 kao u 2106 tako da je taman. ide fino, nije bas divlja kao moja bivsa lajka sa 4,3/1 ali zato moze da se fino tera po autoputu.
balans stangla nek ostane za sad velika tajna jednog malog majstora jer inace necu moci nigde da ih nabavim ubuduce.
j***** auto bez kardana
- draganjakov
ne znam ali ovaj menjac na mojoj 2107 presao je preko 100 000 km i nista mu ne fali a nije nimalo nezno vozena i ja i burazer smo ucili na njoj da vozimo
pa dobro za balans stanglu
pa dobro za balans stanglu
lada je zakon
- draganjakov
nisam ni mislio da neces provaliti, ali ako napisem javno na netu ima da mi za nju manjaci traze po 50e po otpadima
j***** auto bez kardana
- draganjakov
A gde jos ima slika od ove lajke kako je radjena? Posto sam resio i ja da ubacim motor od fiata mislim da je 132 115ks dve bregaste 8 ventila i menjac i diferencijal, to jest uzecu ceo auto pa cu da skidam sta mi treba.
lada je zakon
pregledaj temu o mojoj ladi karavan, tu imas sve, kako je radjeno i sta treba da se radi.
imas u oglasima dve ardjente trenutno, trazi se oko 300e, jedna u nisu druga u smederevu. tu imas sve sto ti treba
imas u oglasima dve ardjente trenutno, trazi se oko 300e, jedna u nisu druga u smederevu. tu imas sve sto ti treba
j***** auto bez kardana
- draganjakov
video sam ih na oglasu ali ova sto hocu da kupim znam da je motor odlican i cena je jos niza od toga posto je auto zaboravljen i nikog ne iteresuje stoji im bezveze.
lada je zakon
Promeni i balans-stanglu, sa ovom je mnogo bolji osecaj u krivini
, jer dopusta da se auto nagne do odredjene granice i tu ga jednostavno ukopa, te naginjanje prestaje... 
Build for Siberia, not for suburbia!
-
pavlepesak
- Automobil: lada samara 1.3
Pozdrav!!!
- Cika Steva
- Automobil: 110
Pozdrav!