DNEVNA SVETLA
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: DNEVNA SVETLA
Te H1 sijalice sa diodama ne vrede pišljivog boba za osvetljavanje druma, ali za kao neko dnevno svetlo vrede.
Recimo stavljaju ih ljudi koji su stavili xenon projektore i to ih stave u duga svetla i preko stabilizatora napona stave da se pale po davanju kontakta.
Lepo ispune far a zbog boje čak i danju izgleda kao da radi dok zbog male jačine ni po mrklom mraku nisu u stanju da zaslepe nekoga.
Recimo stavljaju ih ljudi koji su stavili xenon projektore i to ih stave u duga svetla i preko stabilizatora napona stave da se pale po davanju kontakta.
Lepo ispune far a zbog boje čak i danju izgleda kao da radi dok zbog male jačine ni po mrklom mraku nisu u stanju da zaslepe nekoga.
-
Boki78
Zavisi od same diode. Npr ovo su svetiljke za bicikle, doduse malko skuplje, rade sa malom acu baterijom ...Zile wrote:dali te led smd sijalice daju dovoljnu kolicinu svetlosti da nocu kako kratka tako i duga svetla dovoljno osvetle put kao sto osvetljavaju halogene sijalice.Dali je dobro usmeren snop svetlosti.

ja imam led modul od 12v jacina 5w sa sve socivom i hladnjakom koji je ujedno i kuciste nazalost imam samo jedan modul.kad sam uporedio nocu znaci sija jace od svakog kratkog svetla na skuteru i osvetli extra nocu put.koristio sam na skuteru pa su neki i blicali sto dolaze u susret.svetlosna vrednost je 5000 kelvina.kad budem imao vremena okacicu slike.koliko kosta ovo za biciklu sa cree diodom.
-
Boki78
Oko 150 evricaZile wrote:koliko kosta ovo za biciklu sa cree diodom.
Za te pare mogu sva svetla na samari da kupim i da pretekne
prepostavljao sam da je ta cena.a jel ima da se kupi kod nas u srbiji ovo led svetlo za biciklu.
juce sam proverio zvao sam institut u vinci i raspitao se u vezi atesta za led dnevna svetla.Atest kosta 6200 din.Led svetla koja se ugradjuju moraju da poseduju homologaciju proizvodjaca svetala.Ono sto sam gledao na ebay sajtu philips dnevna svetla kostaju 150 evra sa 8 led dioda.neznam kolika je cena osram ili hella led daylight.primetio sam da su hella daylight jacine 15w e sad neznam dali su oba ili jedno svetlo te snage.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
Moras da mi pokazes kakva je to sijalica koja ima 48 LED-ova, i ide na mesto pozicije!!!lada-senta wrote:Pa judi,ja ne razumem sto se mucite sa takvim kojekakvim trakama i led maglenkama,kad na trzistu postoje dosta dobre LED sijalice,naprimer ja imam onu ubodnu sto ide na mesto fabricke pozicije-a ima 48 SMD LEd-ova,svetli kao nenormalan,a kosta oko 400-500 dinara....JEdina prepravka je u tome,da febricku okruglu rupu treba sa manjom turpijom obraditi,da ima "coskove" jer je LED sijalica kvadratnog oblika,toliko....
Build for Siberia, not for suburbia!
-
lada-senta
Uredu,sutra cu postaviti sliku,na kakvu sijalicu sam mislio.
Диоди за позиција, регистрација, ентериер... 220 ден/ПАР
- Т10 (W5W) Бели, Плави, Црвени и единствено овде РОЗЕВИ!!!
- 39мм Фистони со 8 Диоди со интензивна ксненон бела светлина
Уникатно и единствено:
ЛЕД ЛЕНТИ со 5050SMD чипови, за коли, скутери... ЗА САМО 350 ден/ПАР (2 ленти по 30cm)
12 Волти
15 СМД диоди со интензивна плава, зелана или црвена светлина.
ВОДООТПОРНИ!
САМОЛЕПЛИВА ЛЕНТА на задната страна за лесно инсталирање
Вклучен кабел, лесна монтажа
Можност да се врзат повеќе ленти заедно
3 ПАТИ ПОЈАКА СВЕТЛИНА ОД ЛЕНТИТЕ КОИ СЕ ПРОДАВААТ НА МЕТАР!!!
Можат да се користат и како дневни светла, позиции, осветлување внатре, надвор (pod kola, skuter...), за трепкачи...
Секоја сијаличка има по 9 чипови 5050SMD а секој чип има по 3 диоди кои емитираат јака светлина.
Секој чип емитира светлина со агол од 120 степени за максимална и идеална распространетост на светлината!
3 ПАТИ ПОЈАКА СВЕТЛИНА ОД ОБИЧНИТЕ ДИОДИ
http://www.wayjun.com/Datasheet/Led/505 ... %20LED.pdf
kod nas ovaj momak prodaje dve lente sa zicom za povezivanje od po 30 cm 6 eura
- Т10 (W5W) Бели, Плави, Црвени и единствено овде РОЗЕВИ!!!
- 39мм Фистони со 8 Диоди со интензивна ксненон бела светлина
Уникатно и единствено:
ЛЕД ЛЕНТИ со 5050SMD чипови, за коли, скутери... ЗА САМО 350 ден/ПАР (2 ленти по 30cm)
12 Волти
15 СМД диоди со интензивна плава, зелана или црвена светлина.
ВОДООТПОРНИ!
САМОЛЕПЛИВА ЛЕНТА на задната страна за лесно инсталирање
Вклучен кабел, лесна монтажа
Можност да се врзат повеќе ленти заедно
3 ПАТИ ПОЈАКА СВЕТЛИНА ОД ЛЕНТИТЕ КОИ СЕ ПРОДАВААТ НА МЕТАР!!!
Можат да се користат и како дневни светла, позиции, осветлување внатре, надвор (pod kola, skuter...), за трепкачи...
Секоја сијаличка има по 9 чипови 5050SMD а секој чип има по 3 диоди кои емитираат јака светлина.
Секој чип емитира светлина со агол од 120 степени за максимална и идеална распространетост на светлината!
3 ПАТИ ПОЈАКА СВЕТЛИНА ОД ОБИЧНИТЕ ДИОДИ
http://www.wayjun.com/Datasheet/Led/505 ... %20LED.pdf
kod nas ovaj momak prodaje dve lente sa zicom za povezivanje od po 30 cm 6 eura
nekog muci gvozge a nekog gake
-
lada-senta
E po obecanju evo slike one sijalice na koju sam mislio. Izvinjavam se,malo je mutna slika,ali mislim da se ono glavno vidi,i to,da ide u fabricko leziste pozicije,i to da koliko LED-dioda ima na tome. Kako sam i rekao,jedini problem je da je ovo kvadratno,pa bez obrade ne ulazi u okruglu rupu. Duzina je otprilike 3-4 puta veca,nego kod originalne male sijalice,ali napred ima mesta,duzina nije problem.
ovo je tema za dnevna svetla,evo da.dam wvoje misljenje o kratkim svetlima to jest oborenim svetlima na ladama modelima 110 111 i 112,u pitanju su bosh farovi klasicni cetvrtasti sa h1 sijalicom sa osram nighbrek fantasticno osvetljavaju put bolje sijaju nego na nekim skupljim zapadnjacima.Znqci svetla su joj extra.
Hvala na slikama, nisam takve vidjao u prodaji uopste!
Jos ako kostaju do 500 din, isplati se uzeti ih i staviti u farove! 
Build for Siberia, not for suburbia!