curi ulje iz menjaca

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: curi ulje iz menjaca

Post by altinjanin »

:roll:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Boki78

Post by Boki78 »

Sta si se smorio ko plovak? Nece tom menjacu da bude nista :)

altinjanin

Post by altinjanin »

:shoot :shoot :shoot ma dobro je,kako je tako je,ako me ne bude mrzelo oticicu do servisa.

Boki78

Post by Boki78 »

To samo ako te bas svrbe pare, inace nemas ni trunku potrebe za tim. :) Neko ti je dosipao ulje vise nego sto menjacu prija, i kad se svede na nivo koji on zeli prestace da curka. Ne moze u njemu samom nista da se dogodi mehanicki da bi poceo da ti izbacuje ulje po slobodnom nahodjenju. Sem toga ozbiljnije gubljenje ulja koje moze da ti dovede do problema u radu menjaca ne ide kroz iber, vec uglavnom kroz propale semeringe i dihtunge. U tom slucaju bi ti sigurno ostajale mrlje od ulja ispod auta i to bi vredelo da gledas da sredis. :)

Kada sam prvi put radio menjac, prepunio sam ga uljem.Ulje sam sipao po mraku i nisam precizno potrefio trenutak kada je pocelo da preliva.Elem menjac mi je okupao levi tocak uljem u meri da bi ti dobio infarkt da si to video na svojoj mezimici. Kada sam ponovo skidao menjac zbog zamene druk lagera, gle cuda ulja u menjacu i dalje koliko zelis skoro cela tri litra :)

altinjanin

Post by altinjanin »

Onda da znam,neces mi ti otvarati menjac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: da umrem,pa da me nosis na dusi :D :D :D :D :D :D

Boki78

Post by Boki78 »

Bilo kako bilo, ako ti skvo ikada bude rekla "Hani Bani daj Bokiju da ti remontuje menjac" znaces sta to znaci :mrgreen: :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

:shock: gde ce ti dusa... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ma o/k/je valjda,necu da se nerviram,pratim svaki dan,pa cemo videti.

altinjanin

Post by altinjanin »

i dalje isto...ja ne kapiram ali,zaista...brisem svaka 3-4 dana..tu je spoj menjaca,ima onih matica,da je moguce da pusta na tom spoju,a ne na ventilu?

Boki78

Post by Boki78 »

altinjanin wrote:tu je spoj menjaca,ima onih matica,da je moguce da pusta na tom spoju,a ne na ventilu?
Nije moguce :) Ispod tog spoja ti se nalazi zamajac na koji je nasrafljena korpa ispod koje je lamela. Da bi ti odatle doslo ulje hipoteticki morao bi da ti vrisne ili zadnji semering radilice, ili semering spojnicke. Samo i da su oba crkla ne znam sta bi jos trebalo da se desi pa da ti kroz taj spoj izadje ulje uvis u kolicini da ti pravi baricu. Naravno ako te bas svrbe pare ti plati da ti to pogledaju. Skinu menjac vide da nema nicega, vrate ga na mesto, ti miran, oni sa +50e u dzepu i svi hepi :mrgreen:

Prekontrolisi nivo ulja menjacu pa ako je OK, ja stvarno ne vidim razloga da se nerviras osim sto te iber tera da trosis po krpicu na 3 dana :mrgreen:

P.S nije daleko onaj dan kada ces u lajku iskljucivo u cistim (citaj sterilnim :mrgreen: ) papucama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Merio,na maximumu,ovo je agonija!!! :shoot :shoot nista sad ne diram,kad se vratim sa odmora onda cu da odem i proverim.Nije mi jasno kako curi,i curi,a na maximumu je,tacno se sliva ka sajli kvacila,e sad otprilike taj ceo deo je mala barica,znaci jedno 15-ak kapi.

Boki78

Post by Boki78 »

altinjanin wrote:znaci jedno 15-ak kapi.
Znaci upravo ti biram papuce za auto :mrgreen: :mrgreen:

Da ja imam servis (tj da imam dovoljno znanja i pare da ga otvorim) ti bi mi bio musterija br.1, Mislim digao bi mi ne cose od kuce nego od trznog centra :mrgreen: :mrgreen:

BTW imam jednu rodjaku, koja tu i tamo zvekne auto sto svojom sto donekle tudjom krivicom. Ima svog limara, koji je prosto obozava. Kada je poslednji put zveknula auto, pozvala ga je dok je on orao njivu. Covek skocio sa traktora koji je nastavio nekim svojim putem, i dotrcao do auta da bi krenuo za BG. E sad ga 100% razumem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

skini lepo kućište filtera da možeš ko čovek da turiš glavu i da vidiš odakle zapravo curi. Možda ti se sliva odnekle sa glave.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

kad si zadnji put proverio nivo ulja u motoru ?

altinjanin

Post by altinjanin »

Upravo sad,malo ispod maximuma.Sutra ostavljam auto u servisu i neka vide sta je,nemam zivaca da vise.

Boki78

Post by Boki78 »

Pa to je valjda normalno. Motor troskari neku sitnu kolicinu ulja dok radi :) Sem toga 112 nije samara koja jako cesto zafasuje problem sa curkanjem oko razvodnika i poklopca dekla ventila. Ti mozes imati samo dva izvora tog ulja, motor sto je u tvom slucaju malo teze, i da jeste ostao bi ti masan trag od izvora curkanja do barice, i menjac koji pljucka na iber.Po tvojim merenjima motor ima dovoljno ulja, menjac takodje i sto bi sad nekome placao angazman da ti kaze da je sve ok?

Post Reply