curi ulje iz menjaca
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
- altinjanin
Re: curi ulje iz menjaca
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
Boki78
To samo ako te bas svrbe pare, inace nemas ni trunku potrebe za tim.
Neko ti je dosipao ulje vise nego sto menjacu prija, i kad se svede na nivo koji on zeli prestace da curka. Ne moze u njemu samom nista da se dogodi mehanicki da bi poceo da ti izbacuje ulje po slobodnom nahodjenju. Sem toga ozbiljnije gubljenje ulja koje moze da ti dovede do problema u radu menjaca ne ide kroz iber, vec uglavnom kroz propale semeringe i dihtunge. U tom slucaju bi ti sigurno ostajale mrlje od ulja ispod auta i to bi vredelo da gledas da sredis. 
Kada sam prvi put radio menjac, prepunio sam ga uljem.Ulje sam sipao po mraku i nisam precizno potrefio trenutak kada je pocelo da preliva.Elem menjac mi je okupao levi tocak uljem u meri da bi ti dobio infarkt da si to video na svojoj mezimici. Kada sam ponovo skidao menjac zbog zamene druk lagera, gle cuda ulja u menjacu i dalje koliko zelis skoro cela tri litra
Kada sam prvi put radio menjac, prepunio sam ga uljem.Ulje sam sipao po mraku i nisam precizno potrefio trenutak kada je pocelo da preliva.Elem menjac mi je okupao levi tocak uljem u meri da bi ti dobio infarkt da si to video na svojoj mezimici. Kada sam ponovo skidao menjac zbog zamene druk lagera, gle cuda ulja u menjacu i dalje koliko zelis skoro cela tri litra
- altinjanin
Onda da znam,neces mi ti otvarati menjac
da umrem,pa da me nosis na dusi

-
Boki78
Bilo kako bilo, ako ti skvo ikada bude rekla "Hani Bani daj Bokiju da ti remontuje menjac" znaces sta to znaci

- altinjanin
- altinjanin
i dalje isto...ja ne kapiram ali,zaista...brisem svaka 3-4 dana..tu je spoj menjaca,ima onih matica,da je moguce da pusta na tom spoju,a ne na ventilu?
-
Boki78
Nije mogucealtinjanin wrote:tu je spoj menjaca,ima onih matica,da je moguce da pusta na tom spoju,a ne na ventilu?
Prekontrolisi nivo ulja menjacu pa ako je OK, ja stvarno ne vidim razloga da se nerviras osim sto te iber tera da trosis po krpicu na 3 dana
P.S nije daleko onaj dan kada ces u lajku iskljucivo u cistim (citaj sterilnim
- altinjanin
Merio,na maximumu,ovo je agonija!!!
nista sad ne diram,kad se vratim sa odmora onda cu da odem i proverim.Nije mi jasno kako curi,i curi,a na maximumu je,tacno se sliva ka sajli kvacila,e sad otprilike taj ceo deo je mala barica,znaci jedno 15-ak kapi.
-
Boki78
Znaci upravo ti biram papuce za autoaltinjanin wrote:znaci jedno 15-ak kapi.
Da ja imam servis (tj da imam dovoljno znanja i pare da ga otvorim) ti bi mi bio musterija br.1, Mislim digao bi mi ne cose od kuce nego od trznog centra
BTW imam jednu rodjaku, koja tu i tamo zvekne auto sto svojom sto donekle tudjom krivicom. Ima svog limara, koji je prosto obozava. Kada je poslednji put zveknula auto, pozvala ga je dok je on orao njivu. Covek skocio sa traktora koji je nastavio nekim svojim putem, i dotrcao do auta da bi krenuo za BG. E sad ga 100% razumem
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
skini lepo kućište filtera da možeš ko čovek da turiš glavu i da vidiš odakle zapravo curi. Možda ti se sliva odnekle sa glave.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
kad si zadnji put proverio nivo ulja u motoru ?
- altinjanin
Upravo sad,malo ispod maximuma.Sutra ostavljam auto u servisu i neka vide sta je,nemam zivaca da vise.
-
Boki78
Pa to je valjda normalno. Motor troskari neku sitnu kolicinu ulja dok radi
Sem toga 112 nije samara koja jako cesto zafasuje problem sa curkanjem oko razvodnika i poklopca dekla ventila. Ti mozes imati samo dva izvora tog ulja, motor sto je u tvom slucaju malo teze, i da jeste ostao bi ti masan trag od izvora curkanja do barice, i menjac koji pljucka na iber.Po tvojim merenjima motor ima dovoljno ulja, menjac takodje i sto bi sad nekome placao angazman da ti kaze da je sve ok?