Svecice su juce, u vecernjim casovima preuzete.

Danas je usledila montaza, proba te su se stekli prvi utisci.

Svecice koje odgovraju Samari 1.3 su
Brisk LR15YS. One su zamenile vec dotrajale Bosch-ove svecice, koje iako neistrosene u maniru ladasa (daklem do poslednjeg atoma na elektrodi

) su ipak vidno nacete zubom vremena.
Utisci. Prvo motor vidno (ili cujno) mirnije radi na leru. Lakse pali, i ako bih mogao reci manje pritiska napajanje strujom. Naime pre zamene svecica je napon na leru sa upaljenim kratkim svetlima padao i na 13.8V dok sada, tj. nakon zamene svecica, na ide ispod 14.2V. Ovo mi poprilicno znaci jer je u poslednje vreme akumulator poceo da tera segu samnom. Iako je Varta kupljena pre malo manje od dve ipo godine, da bi potom bila mazena i pazena,kraj mu se jasno nazire.Kako stoji stvar sa potrosnjom ne znam, danas sam provezao nekih 10ak kilometara i to je premalo za bilo kakvo merenje.
U tehcnikom uputstvu za upotrebu samara se navodi zazor na svecicama od 0.75mm. Kod ovih je koliko sam uspeo da izspijuniram to 0.65mm, ali nista tu nisam dirao. Koliko sam do sada citao ni ne treba. Sem toga elektroda je malo spoljistena sa strane, pa nije ni pogodna, a verovatno nije ni pozeljno za cackati.
Uglavnom me very happy.Thanks!