- 1.7 + karburator weber
- kilometraža: 87000 km
- godina: 1998.
- gume: VOLTYRE -175/80-16 - Rusija
Evo slike:
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Još nisam točno izmjeril, ali sudeći po padanju kazaljke od goriva puno...NIVA UZICE wrote:a samo da te pitam koliko ti trosi benzina gradske voznje ? interesuje me moja prosipa benzin kao luda
Lanac se je čuo kad je auto radio u leru i to je sad riješeno (taj zvuk tj. vibracija su nestali).Dare wrote:moguće da je promašeno kod uzubljivanja za jedan zub. Imao sam takav slučaj na staroj nivi 1,6 koju sam imao pre ove. "majstor" tako sklopio. Posle zamene lanca poželjno je na razvodniku naštelovati paljenje jer lanac pokreće razvodnik (pored ostalog). Kad si stavio nov lanac on je za nijansu kraći, tj nije još istegnut i onda razvodna ruka za malo promašuje idealan položaj. Onaj pravi klizač ti preporučujem da staviš obavezno od 1,7 plastičan, nikako metalni od od 1,6 motora jer vrlo brzo pukne i počne lanac da testeriše.
E sad, ne znam kako su ti dijagnostifikovali labav lanac ako si imao vibracije u vožnji. Labav lanac se čuje s prednje strane motora i ne izaziva vibracije cele nive. Vibracije najčešče potiču od kardana, ali mogu i od ostalih obrtnih delova. Npr od hardijeve gume. I zapamti, ne postoje normalne vibracije. Ispravna niva mora glatko da se kreće od 0 do 150 km/h

Dare wrote:Što se tiče vibracija, proveri Hardijevu gumu. Moguće da je pokidana i kada se optereti ona se deformiše i eto vibracija.
Ovu sliku sam našao na Internetu i ovo je drastičan primer kako guma ne sme da izgleda.
Danas sam podigao Ladu sa servisa, izmjenjeni su uz već nabrojeno; lanac, natezači, vodilice.......sve 4 svijećice, rotor u razvodnoj kapi......vodenu pumpu...Dare wrote:Nalazi se između menjača i reduktora. Vidi se kad se podvučeš pod auto. Slika gore ^^^^^^
Vibracija cijele nive postoji, i koliko mogu osjetiti izviru tu negdje oko reduktora ili mjenjača.Dare wrote:Očigledno se ne razumemo oko reči "vibracije"
Pod tim pojmom se kod nive podrazumeva trešenje reduktora i cele lade u vožnji. Još niko nije prijavio vibracije motora.