Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Altinjanin 112
Ovim putem bi se zahvalio momi jer me je covek pozvao da vidi sta sam radio s'kolima danas kada sam oko 14h ostao bez kocnica na kanarevom brdu.To je primer kako covek moze da pomogne koliko moze kada se nadje neko u nevolji.Na svu srecu kupio sam cev i zamenio majstor u servisu a to me je sve kostalo 800 din sto je smesno a dobro znate koliko znace kocnice.Covek je bio na poslu a ja sam se snasao ali ipak me je pozvao da. vidi dali treba pomoc,mislim sta reci o momi vec veliko hvala za takav human gest jer sam bio sa suprugom i bebom.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Bitno da si sredio,tu smo da pomognemo i pruzimo svu pomoc sta treba,za sve,uvek. 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
Ljudi,moram sa vama da podelim sta mi se desilo danas poslepodne,krenuo sam Ustanickom ulicom od plavog mosta ka vrhu,znaci ka bulevaru,zeleni talas non-stop,negde kod okrretnice busa,oni koji dolaze sa desne strane ukljucuju se,i jedan jugo,pravo iz njegove trake u moju krajnje levu,nije ni pogledao da li neko ide sa njegove leve strane,ja sta cu ,u sekundi,delicu sekunde na kocnicu,pa sam pustio,pa opet na kocnicu,vidim u njega udaram gotovo,vozim dete,ne znam ni sam sta mi je proslo kroz glavu u tim milisekundama,kocnice skripe,gume smrde,ne pamtin kada sam imao ovako jako kocenje,malo me je zanelo,i na pola metra od one bandere na ostrvu stadoh...na svu srecu covek iza mene je pratio situaciju,ukocio,uhvatio se za glavu...ja gas,i stignem taj jugo na semaforu,izadjem,kad vidim 4 penzionera i troje male dece unutra...mase mi rukom,kao izvini,izvini...i sta da covek uradi..skratio mi je zivot za koju godinu,vracam film,nove gume i dobre kocnice,lajka je spasila dete i mene,ne znam sta bi bilo zaista da je bilo mokro,ili da nesto nije valjalo.Ljudi,cuvajte se,ludaka na sve strane...mislim da ne bih toliko kocio,i da me ne bi zanelo,i to na svu srecu u desno,jer da je ulevo onda bih udario u vozila u srednjoj traci,da je taj matori dao gas,i izvukao bar malo to sto me je sasekao,ali posto je vozio 2 na sat...ne znam sta da kazem,ne mogu se smiriti vec par sati...
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Alto brate, opusti se... ja ako ti kazem da, zbog posla koji radim, svaki dan naletim na ovakve ili slicne budale, ali bukvalno svaki dan, sta bi mi ti rekao? i ja sam se tako nervirao prvih mesec dana, sad sam oguglao, nasmejem se i teram dalje. mada opet, vozio si dete, verujem da i meni ne bi bilo svejedno u takvim okolnostima, ali nemas nista od nerviranja. cuti, dobro si ti, dobro je dete, lajka zdrava i prava, sve se dobro zavrsilo.
evo npr juce se vracam iz sela, brdo, 3 trake, blaga desna krivina. ja vozim u srednjoj traci jer preticem kamion sa prikolicom, vozim oko 90-100 km/h, kad na pola preticanja, direktno na mene iz suprotnog pravca (dakle nizbrdo, a ja i dalje u srednjoj traci vozim) ide crni fiat punto italijanskih tablica (toliko sam uspeo da zapamtim), priblizno iste brzine pa cak i brze od mene, koji je pretekao auto 200-300 metara ranije i nije se vratio u svoju traku nego nastavio srednjom. ja nemam gde, ili na njega ili pod kamion... pobegnem desno do kamiona koliko sam mogao, a on se nekako iscima pa ispravi kola na sa svoju traku i prodje na 5 metra od nas.
i telefon mi je pun slika kojekakvih nezgoda...
evo npr juce se vracam iz sela, brdo, 3 trake, blaga desna krivina. ja vozim u srednjoj traci jer preticem kamion sa prikolicom, vozim oko 90-100 km/h, kad na pola preticanja, direktno na mene iz suprotnog pravca (dakle nizbrdo, a ja i dalje u srednjoj traci vozim) ide crni fiat punto italijanskih tablica (toliko sam uspeo da zapamtim), priblizno iste brzine pa cak i brze od mene, koji je pretekao auto 200-300 metara ranije i nije se vratio u svoju traku nego nastavio srednjom. ja nemam gde, ili na njega ili pod kamion... pobegnem desno do kamiona koliko sam mogao, a on se nekako iscima pa ispravi kola na sa svoju traku i prodje na 5 metra od nas.
i telefon mi je pun slika kojekakvih nezgoda...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
hvala bogu da ste nepovredjeni.
Najbitnije da je sve dobro završilo. Na cesti zaista svega ima od neispravnih automobila do vozača koji uopće ne bi smjeli sjediti za volanom.
Ispravne kočnice i kvalitetne nove gume su uvijek jako dobra investicija.
Ispravne kočnice i kvalitetne nove gume su uvijek jako dobra investicija.
- altinjanin
Upravo tako Dejo,gume sam pre 5 dana stavio,a kocnice proverene pre mesec dana,ne smem ni da zamislim sta bi bilo da nesto nije valjalo.
ma voznja po gradu mi je svakim danom sve veci stres, a vikendom posebno! kakve budalastine ljudi prave, stvarno treba oduzimati vozacke na licu mesta
j***** auto bez kardana
- altinjanin
E drugari,evo vratih se sa novogodisnjeg putovanja 8 dana je trajalo,Verona-Milano-Pariz-Minhen-ljubljana
sta reci,busom,kruzna tura,otpalo mi je d...od voznje,ali se svakako isplatilo i vredelo je zaista,Verona,prelep gradic,u italijanskom stilu,Julijin balkon,koloseum,prelepo zaista...Milano,osim Duoma velelepne i maestralne katedrale nema sta vise da se vidi.Zatim slede putovanje kroz Alpe,i civeni tunel Frizis,udjete u njega u Italiji,a izadjete u Francuskoj,skoro 13 km je dugacak,i prolaz za bus kosta 265e!Pariz,ah taj grad svetlosti,dopao mi se zaista,ima mnogo toga da se vidi i zaista vredi,ali...mnogo je crnaca,ja nisam za 4 dana boravka video 4 bela coveka da ne racunam lepsu polovinu i sebe,uzas..dosta je prljav grad,ali ogroman je grad,bez mertoa ste gotovi.Tamo nisam video lajke.Zatim sledi put u Minhen,mnogo mi se dopao,simpatican gradic,miran,dosta pivnica..videh jednu nivu u centru Minhena
.nastavljamo put ka Kranju,prosli smo pored tacke''D''
gde je zveknuo kais,smejali smo se,ukazala mi se crna utvara lade na auto-putu,onako kao u magli
,elem,dodjosmo u Ljubljanu,gradic za pamcenje,toliko je miran,lep,da je milina setati se pored reke Ljubljanice,popiti kafu,tu je stara tvrdjava an brdu,sahat kula,zaista vredi videti i obici..i tako stigosmo nazad u Bgd...u pola noci,posto smo ostavili frizider prazan,reko da odemo do tempa da nesto kupimo,kad...ni da bekne akumulator..
8 dana je stajao,vreme je bilo o.k.ali ociglednoi mu je vreme,cetvrta zima mu je sad.Ujutru smo izmerili napon i jedva da je 7a pokazao.upalismo na kablove i sta cu,pravac radnja,kupih Proatomic 30 meseci garancija,5900 platih,a stari sam prodao za 700 dinara...
sad sam miran sto se toga tice...e tako nam je lepo bilo,dosta smo se nasetali,ali je vredelo zaista.
- altinjanin
Zaboravih reci,cisto informativno da znate,cena plina u Sloveniji i Italiji je 83 centa,u Francuskoj 98 centi.Na pumpama Shell,Ultimatum,Q8 benzin ide od 1.42e-1.78e,dok sam se prijatno iznenadio na Total pumpama je benzin najskuplji znaci V-Power 100 1.52e.Bila je akcija na jednoj Total pumpi,ako kupite 20l goriva,dobijate popust od 20e na kupovinu zimske gume Nokian,cena sa popustom je 47e,i to 175-55-14 dimenzija.
- altinjanin
Juce sam isao u Temisvar u soping turu za kucu.Nije bilo guzve nigde,tako da je tajming bio vise nego zadovoljavajuci,do Vrsca je put dobar,jedino se prolazi kroz mala mesta tako da se mora sporije voziti,ali zato izmedju tim mesta samo po gasu,pred Vrsac ga razvukoh 140km/h,pravac,prav put kao pista,kaze draga koci'leb te j.... odletecemo na ono brdo iznad Vrsca
Potrosnja oko 7l-fantasticno!!!
Inace kada sam presao granicu do Temisvara ima oko 60-ak km.i sreo sam 3 patrole radara,tako da oprez.
Aa pa ti cuo onu vest na televiziji o onom svercu kao iz devedesetih i preprodaji robe i krenuo u nabavku, naravno za sebe. 
Ma blago vama kad zivite na severu pa imate mogucnost da odete do Madjarske. I ja sam ranije isao u BG i u sverc i za licnu nabavku a isplatilo se ito dobro ali danas vise ne.

Ma blago vama kad zivite na severu pa imate mogucnost da odete do Madjarske. I ja sam ranije isao u BG i u sverc i za licnu nabavku a isplatilo se ito dobro ali danas vise ne.
- altinjanin
Veruj mi da se sve ponovo vraca,meni je Madjarska malo dalje,a i putarinu bih placao,ovako Rumunija-Temisvar je na 170km i isplati se.Sta da ti kazem,seci usi krpi dupe prosto recemno!!Ne znam kakve su cene u Bugarskoj,blizu ti je...
- altinjanin
Par dana unazad,prilikom voznje,a i na leru se cuje neko lupkanje,zvecanje metala,naravno na leru je skoro necujno,ali prilikom dodavanja casa se pojacava...i tako sam vozio,medjutim toliko je pocelo da zveci i da reze da sam pomislio ode sve u p...m..a ne mogu da provalim sta je,jutros odoh do servisa,rekoh vozite,vidite ja ne mogu vise da se bakcem,za koji dan idem na put,pa ako je nesto veliko kad se vratim ce da resavamo..i posle par metara voznje,rece mi pa bre auspuh,i to prosvirao kod katalizatora,ja odahnu dusu,rekoh skratih sebi 6 godina zivota
..otisao sam u kiler auto u Zemunu,zamenili su cevku,1500 dinara platio i teraj dalje,s tim da su mi rekli da zadnji lonac i grana nisu bas u sjajnom stanju,tako da ce i ti uskoro doci nared.
-
Samarij
- Automobil: lada, chevrolet
Momo, kako ide lada? Ako proveriš kaiš vizuelno, kako izgleda, kakve je boje, ....
Jesi li ikad pomislio, da bi bilo dobro napraviti mazanje ventila? Uz to i bregasta i kaiš bili bi manje opterečeni.
Jesi li ikad pomislio, da bi bilo dobro napraviti mazanje ventila? Uz to i bregasta i kaiš bili bi manje opterečeni.