eto ti objasnjenje za tresenje i nemiran rad. to sve mora da bude pod konac, kod tebe vuce fals vazduh sa svih strana. zameni to sve, pa ces da vidis razlikumagnetizam wrote:Plastični čep je rasklaćen onako fino, mrda u svim pravcima, to sam malopre baš zapazio... Crevo mi deluje nekako matoro, ali deluje zdravo...![]()
Samara 1.5 gubi stuju i trese na ler gasu...
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Re: Samara 1.5 gubi stuju i trese na ler gasu...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- magnetizam
- Automobil: Samara2109 1.5
Sutra ću da pokušam da secnem tu iglicu, nadam se da neću da presečem nešto pogrešnoTa dizna na nasem trzistu skoro da ne postoji u originalu, i njih sam se namenjao dok mi nije dosadilo. Sem toga i sa ispravnom diznom zavisis od onog kontrolercica ler dizne koji pak zavisi od najtrulije komponente na samari (table osiguraca). U principu pristroj ti diznu i zaboravi je
-
Boki78
Slikaj je pa okaci. Ako je originalna, onda je malo podeblja, i nju bi bilo gre'ota seckati, ako vec planiras da teras mak na konac, tj menjas sve sto zeza. Onda pazaris neki jeftin kineski krs, i secnes ga novog 
- magnetizam
Čekaj, sta se dešava kad skroz rikne servo? Kočiš ko Kremenko?BokeYGTi wrote: eto ti objasnjenje za tresenje i nemiran rad. to sve mora da bude pod konac, kod tebe vuce fals vazduh sa svih strana. zameni to sve, pa ces da vidis razlikuako to ne pomogne, onda riknuo servo
- magnetizam
Boki78 wrote:Slikaj je pa okaci. Ako je originalna, onda je malo podeblja, i nju bi bilo gre'ota seckati, ako vec planiras da teras mak na konac, tj menjas sve sto zeza. Onda pazaris neki jeftin kineski krs, i secnes ga novog
hahahahahha, pa ako je flešnula onda šta ima veze što je original, i ne podcenjuj Kineske delove, svake godine su sve bolji i bolji...
-
Boki78
Vidis i to sto kazes
Umalo da posle ne otkrivam nista 
Donekle, u'vatis se za volan ko sivonja i skaces po pedali kocnice svom snagom, inace si puk'o. Ja sam tu tehniku otrkio na nizbrdici na Medaku prema mostu placene ljubavimagnetizam wrote:Čekaj, sta se dešava kad skroz rikne servo? Kočiš ko Kremenko?BokeYGTi wrote: eto ti objasnjenje za tresenje i nemiran rad. to sve mora da bude pod konac, kod tebe vuce fals vazduh sa svih strana. zameni to sve, pa ces da vidis razlikuako to ne pomogne, onda riknuo servo
- magnetizam
Uh, ismeja se pošteno!!!Boki78 wrote: Donekle, u'vatis se za volan ko sivonja i skaces po pedali kocnice svom snagom, inace si puk'o. Ja sam tu tehniku otrkio na nizbrdici na Medaku prema mostu placene ljubaviUmalo da posle ne otkrivam nista
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Pazi ovako, da kažem i ja reč-dve...
To što ti se malo poveća gas kad pumpaš kočnicu -normalno je. Servo je crkao ako kada nagaziš kočnicu motor se ugasi, a pre toga čuješ šum vazduha dole kod pedale. Tada mora nov. Meni se fabrički ponašao kao tvoj sada, a pokvaren je mojom krivicom jer kada sam ispuštao vazduh iz kočnica, asistent je terao pedalu do poda. Ja nisam znao da tako ne treba, nisam rekao i eto... Posle dan-dva nastupilo je šuštanje. Kad sam stavio novi (usput, identičan fabričkom, kupljen na proverenom mestu) on je nastavio da radi kao i fabrički, s tom razlikom, naravno, što nije bilo šuma i nije se gasio motor, nego blago dizao obrtaje i to samo kada pumpaš, a ne i kad nagaziš i držiš. Tako je i fabrički bilo. Isto tako mi radi i servo na Yugu In.
Rezime: Ugasiš motor, par puta nagaziš kočnicu. Sad je tvrda. Držiš je, zaverglaš i ona malo ode i postane mekša - servo je ispravan.
To što ti se malo poveća gas kad pumpaš kočnicu -normalno je. Servo je crkao ako kada nagaziš kočnicu motor se ugasi, a pre toga čuješ šum vazduha dole kod pedale. Tada mora nov. Meni se fabrički ponašao kao tvoj sada, a pokvaren je mojom krivicom jer kada sam ispuštao vazduh iz kočnica, asistent je terao pedalu do poda. Ja nisam znao da tako ne treba, nisam rekao i eto... Posle dan-dva nastupilo je šuštanje. Kad sam stavio novi (usput, identičan fabričkom, kupljen na proverenom mestu) on je nastavio da radi kao i fabrički, s tom razlikom, naravno, što nije bilo šuma i nije se gasio motor, nego blago dizao obrtaje i to samo kada pumpaš, a ne i kad nagaziš i držiš. Tako je i fabrički bilo. Isto tako mi radi i servo na Yugu In.
Rezime: Ugasiš motor, par puta nagaziš kočnicu. Sad je tvrda. Držiš je, zaverglaš i ona malo ode i postane mekša - servo je ispravan.
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Tako se i radi i to ne moze da "pokvari" servo, na taj nacin sam ispustao vazduh na preko 50 auta i ni na jednom nije nilo problema.Dare wrote:Meni se fabrički ponašao kao tvoj sada, a pokvaren je mojom krivicom jer kada sam ispuštao vazduh iz kočnica, asistent je terao pedalu do poda.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
epa da znas da kod nive 1,7 tako ne treba jer pukne membrana u servu. Ne treba gaziti baš do patosa. Mislim, probaj ako smeš. Ja sam probao 
-
Boki78
I ja sam cuo to isto za samaru, ali u doba kada to nisam znao sam radio isto kao Miljan i nije bilo nikakvih problema. Sad sta je tu do kraja tacno, ja pojma nemam 
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Na Samari i Rivi sam radio tako, i nije bilo problema, a na Nivi nisam radio kocnice nikad. 
- magnetizam
Dare wrote:Rezime: Ugasiš motor, par puta nagaziš kočnicu. Sad je tvrda. Držiš je, zaverglaš i ona malo ode i postane mekša - servo je ispravan.
- magnetizam
I da, Svim Samarićanima i ne Samarićanima Srećan Božić! Hristos se rodi! 
- magnetizam
Stara el. diznica skinuta, stavljena nova... Sad se auto gasi kad se skine kabli sa el. dizne (što znači da sve fuknioniše
) i radi mirnije i stabilnije... Kupio novu diznicu u prodavnici u Nišu za, oko, 200 dinara, dok mi u drugoj prodavnici u centru tražili skoro 900...
... Auto sada ne trese, radi puno mirnije... Još nisam bio kod električara ali mislim da autu pada napon zbog reglera, to ćemo da vidimo ovih dana... Ono što me sad muči je to što auto, sa spuštenim sauhom i zavrnutim točkićem za ler na karburatoru, sam koči kod prebacivanja brzina, tj. kao da zaštuca... Npr. kod prebacivanja iz prve u drugu, pri normalnoj brzini, motor sam koči, na prebacivanje u više brzine to se izražava tako što štuca, pre je seckao a sad koči tj. usporava
... I da, gde da sipam ulje u menjač, i koje ulje, i da li je potrebno da se ulje skroz promeni ili može da se dolije samo?