Klapna, regulator grijanja, ili ...

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

lada-senta

Re: Klapna, regulator grijanja, ili ...

Post by lada-senta »

Hmm,dode mi pomisao da razmislim,mozda sam kupio mercedes,samo su znakove zamenili? :lol: :xixi

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

moje i radi nešto, pali grejače retrovizora !
8)

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

bruyoni wrote:moje i radi nešto, pali grejače retrovizora !
8)
E sad si mi dao razmišljati. A upravo idem kupiti helikopter na daljinski. Kada se s njim počnem igrati ne znam kada ću stići sve to na Ladi.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

BOCA bgd
Automobil: lada 112

Post by BOCA bgd »

lada-senta wrote:Judi,ako je vec grejanje,jel zna neko cemu sluzi ono dugme ,levo pored regulatora grejanja u kabini,crno kvadratno dugme,ima na njemu kao neki presecani krug,kad se stisne,neki ventil zatvori neku klapnu u grejnom sistemu,ali jos mi niko nije znao da kaze cemu konkretno sluzi....ako neko zna,nek kaze.Hvala.
Poz....e sada se i ja pitam koje dugme?ajde slikaj pa postavi da vidimo o kom dugmetu se radi.... :?

lada-senta

Post by lada-senta »

Ne moze da se pogresi. Ima regulator termostata,ono okruglo veliko dugme na sredjom konzolu iznad indikatora racunara,koje tako lepo pisti,kad otvorimo vrata,ili bilo kad nadje razlog:-) E pored onog okruglog regulatora levo ima dva dugmeta,kvadratni.Kod mene gornji nije u funkciji,a donji je taj o kojem pricamo-ali cu sutra slikati,da ne bude zabune:-)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Znam na koje dugme mislis,ja to nemam,ali video sam to kod nekoga,nema funkciju.Crtice isprekidane kao krug.Kad sam menjao dugme za sva 4 migavca,u radnji mi je prvo dao to dugme.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Post by Ajvanho »

Kod mene to nema.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

evo linka vezano za klapnu grejanja http://xn--2111-43da1a8c.xn--p1ai/tunin ... onkoy.html i na youtub snimak Ручное управление заслонкой отопителя (печки) ВАЗ 2110

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Meni lajka ne prebacuje na grejanje. Letos kad sam hteo da ga isključim nije htelo iz prve nego sam 10tak puta vrteo prekidač i isključilo se. Jutros sam probao 100 puta i neće da ga uključi. Kako utvrditi da li je do prekidača ili do te famozne klapne, tj da li se migu prevezati neka dva kontakta na konektoru prekidača da se direktno uključi ako je do prekidača.

altinjanin

Post by altinjanin »

Daj kontakt,pa prebaci sa hladno na toplo,u krajnji polozaj-crveno,nagni se na one resetke na konzoli,i slusaj,mora da zuji,cuje se lepo.Ali mislim da je kklapna pukla,tj.plasticni nosac,jer ti kad zavrtis,motoric zarotira klapnu tj.otvori je,a ako je puklo,nece.

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Post by Ajvanho »

Točkić za grejanje kojim određuješ željenu temperaturu, ima funkciju da reguliše koliko će klapna grejanja da bude otvorena odnosno koliko će vazduha koji ulazi u kabinu da ide preko grejača. Kod tebe verovatno (kao i kod mene) motorić ne može da zarotira klapnu.
Skini rešetkice na centralnom delu gde ulazi topao/hladan vazduh u kabinu http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... 21124.html, uzmi baterijsku lampu a ručicu kojom se podešava smer vazduha podesi tako da možeš da vidiš klapnu. Kad daš kontakt i podesiš neku temperaturu za grejanje, vidi da li se klapna otvara ili ne. Ako možeš zavuci ruku i dok motorić klapne radi malo joj pomozi da se pokrene. Kod mene klapna ostaje zaglavljena ako podesim temperaturu od 16 do 20 stepeni. ako podesim na grejanje (22, 24 ... ) onda ne zaglavljuje. Naravno to je samo privremeno rešenje do zamene klapne.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

altinjanin

Post by altinjanin »

ja ga uvek prebacim do kraja,i cim krene toplo da duva,ja ga na 26 stavim,ali mislim da to nesto nije u redu,vrelo duva kako god da ga okrenem,ali bas me briga,bitno da radi grejanje,najlakse je otvoriti malo prozor :)

choksi

Post by choksi »

Ma i ja bi da greje do aprila kako god.

altinjanin

Post by altinjanin »

Nije jos vreme za''grejnu sezonu'' u lajki,ali uskoro ce :twisted:elem...probaj tako kako smo ti rekli,pa ako nece,onda ti ne gine skidanje brisaca,plastike,pozarnog zida-deo,zatim rasturanje cele one crne kutije izmedju kabine i motornog prostora,e unutra je klapna...

choksi

Post by choksi »

Ajvanho wrote:Točkić za grejanje kojim određuješ željenu temperaturu, ima funkciju da reguliše koliko će klapna grejanja da bude otvorena odnosno koliko će vazduha koji ulazi u kabinu da ide preko grejača. Kod tebe verovatno (kao i kod mene) motorić ne može da zarotira klapnu.
Skini rešetkice na centralnom delu gde ulazi topao/hladan vazduh u kabinu http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... 21124.html, uzmi baterijsku lampu a ručicu kojom se podešava smer vazduha podesi tako da možeš da vidiš klapnu. Kad daš kontakt i podesiš neku temperaturu za grejanje, vidi da li se klapna otvara ili ne. Ako možeš zavuci ruku i dok motorić klapne radi malo joj pomozi da se pokrene. Kod mene klapna ostaje zaglavljena ako podesim temperaturu od 16 do 20 stepeni. ako podesim na grejanje (22, 24 ... ) onda ne zaglavljuje. Naravno to je samo privremeno rešenje do zamene klapne.
Hvala, uspeo ovako da je pokrenem. Inače ona je od nekog žnj materijala kao pur pena pa je izgleda nabubrio ( da tako kažem) pa zapinje za plastiku sa strane. Inače da se zna za ubuduće, ona se za grejanje gura na dole.

Post Reply