misljenje o kupovini 110-111-112

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Re: misljenje o kupovini 110-111-112

Post by Dare »

Pa ja sam prelazio najviše 700km dnevno i evo preživeo sam :) Mnogo su mi potrebnije nivine osobine ovakve kakve jesu i savršeno mi odgovara. Nije baš ni smisleno porediti službeni i lični auto, naročito kad je to Niva :)
Ali nije to bila poenta posta, nego sam hteo da ohrabrim našeg druga Zileta. U jednom trenutku nov auto je nedostižan ali uz malo sreće kockice se slože i eto...

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

u svakom slucaju je najbolje uzeti nov auto.gledao sam cene novog punta koji se sklapa kod nas i cena lade grante koja bi bila oko 7000 evra ja mislim sa svom opremom.pa bolje mi je uzeti novu ladu komfornoji je auto a i kvalitet te lade moze se porediti sa puntom.E sad ovi nasi sto su naduvali cene punta i drzava stiti fiat to je druga prica.dali ovo ukidanje carine se odnosi na nova vozila ili samo na polovna vozila.gledao sam ladu grante na slikama i youtub i prednji deo je extra kako izgleda znaci ljubav na prvi pogled sa strane je isto okej pozadi takodje mozda samo bi bilo lepse da nema ona dva kanala na gepek vratima koji su u nivou zadnjih svetlosnih grupa ali moze da prodje.sto se tice unutrsnjosti meni je okej i bas mi se svidja.Znaci Lada grante je moj nov auto u skorijoj buducnosti ili za nekih 4 ili 5 god.mada i polovan sa nekih 10000 km ili 20000 km mozda ce i on doci u obzir nadajmo se boljem vremenu.A da kad sam bio u gostima u beogradu neko krscenje bila je neka tema o kolima a prosek godina tih gostiju je bio oko 25g sto su pricali o kolima i u fazonu jedan vozi alfu drugi pasata treci reno i jos nekoliko drugih modela i pricaju pricu o opremi kao jedan nije skupo platio nov auto neki seat nemogu da.se.setim modelakosta oko 14000 evra i pita mene jedan sta vozim ja mu lepo kazem ladu samaru a skorije ladu 112 kad on meni kaze onako prosto i cinicno kao zar se te lade jos uvek neko vozi i jos ih prave kako one izgledaju ja mu kazem ima isto to tockove motor i lim kao tvoj tvoj seat klimu abs airbeg i sve ostalo a kad budes znao da zamenis gumu na kolima onda mi se javi a ne da zoves tatu ili servis da ti menjaju gumu.Decko je ostao bez komentara samo je ucutao.ja svoj auto volim jer sam ga kupio novcem od svoje plate i time sam ponosan kao i svi ostali i nokada se netreba podsmevati ako neko drugi vozi losiji i stariji auto ili zivi skromnije jer nikada se u zivotu nezna kako moze da se okrene situacija.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

+1 !

lada-senta

Post by lada-senta »

Dare,ja nisam nista lose rekao za nivu,samo sam malo osvetlio iz tog aspekta,da covek treba da razmotri za koje svrhe mu treba auto.Znam jako dobro,da je Niva na terenu neprikosnovena,drug lovac mi je pricao da su neki bogatasi dolazili na lov i sa BMW X6 pa su se zaglavili u blatu zimi,pa su ih izvlacili Nivom. I kodnas u firmi,nije jos bilo tog terena,gde nije prolazio. MAda naprimer kodnas su se javile tako banalne greske kao crkla sajla,koja izvlaci onaj mali klin,kad obaramo sediste,i tome slicne. JEdnoj kolegi se desilo,da je nekako u toku voznje naslon sedista jednostavno pao unazad,pa u servisu kazali da otisao navoj onog puza sa kojim se steluje polozaj naslona. I jos toliko,da naravno,moze i niva na duge relacije,ali je gepek mali,a ako se stavja gore prtljag,onda postaje niva instabilna u vetru. Poznanik je tako prosao,isli su na duzi put,porodicno pa su dosta stvari natovarili na krovni nosac,pa dosao jak vetar i skoro sletili sa puta..i to je i logicno,jer je Niva kratka,i poprilicno visoke grade zbog terena,ako tu dodajemo pola metra visine..... Nije to samo slucajno,da svaki proizvodac se igra sa visinom tezista,jer jako utice na stabilnost.MAda priznajem,da od mene citani testovi kazu da i naprimer lada 112,koju ja imam isto nije nesto stabilna u voznji,kazu zbog suvise mekanih opruga,vajda ako se promene opruge na tvrde onda je stabilniji,ali kako sam ja gledao ti,takozvani sportski amortizeri kostaju dosta.
I jos toliko,svaka cast mudrosti clana zileta,pozdrav.

Boki78

Post by Boki78 »

Zile wrote:Znaci Lada grante je moj nov auto u skorijoj buducnosti ili za nekih 4 ili 5 god.mada i polovan sa nekih 10000 km ili 20000 km mozda ce i on doci u obzir nadajmo se boljem vremenu.
Meni granta deluje kao solidno jaci auto od zunta. Samo ipak se ne bih zaletao, i to samo zbog mogucnosti odrzavanja i nabavke. Ako to bude organizovano kao sto je do sada za novije/aktuelne lade, onda mrka kapa, ako se popravi onda :) :) ...

Inace ukidanje carine na uvoz vazi za nova i polovna vozila proizvedena na teritoriji EU. Daklem nas na zalost ne kaci...

Zile

Post by Zile »

nisam pratio tu informaciju u vezi ukidanja carine,znaci to se odnosi samo na vozila iz EU.al ce sad da se kupuju polovnjaci iz EU.To razvijenim zemljama EU odgovara sto smo ukinuli carinu jer tako mogu laksije da se ptarase starijih vozila i da pride zarade.Sto se tice polovnjaka iz EU jedino cenim vozila koja imaju pravu kilometrazu.A auto koji mi se svidja je oper astra H karavan znaci prelepo izgleda u crnoj boji.Ali za sada i lada 112 ve zadovoljiti moje potrebe.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Zile

Post by Zile »

dobro izgleda mada bi bilo dpbro kad bi spustio cenu za 100 ili 200 evra taman da za to sto snizis cenu kupis rezevni modul senzore step motor i alu felne.Jesi li gledao onu iz valjeva 111 sa 30000 km za 2350 mada mozda bi mogla za 2200 evra.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Jesam ali mi puno izlazi sa ugradnjom plina 2700 + reg. a pva bi mogla za oko 2300 + reg ali ima 50000 više.

Zile

Post by Zile »

ja se dvoumim izmedju te 111 sa 30000 km i jedne 112 sa 98000km crvena iz bg obe su 1.6 ova 112 ima tng dok ova ova 111 tako reci tek razradjen motor.ccekam da mi legne novac na tekuci trebali bi krajem januara ili sredinom februara.izmedju ove dve lade 111 razlika je oko 400evra.jedini dva auta koja su mi se dopala to su hyundai elantra hedzbek 2004 god i acent isto hedzbek varijanta.imaju dobre motore 1.6 benzince a svidja mi se dizajn elantre pozadi napred i sa strane ali nemogu da se nadju bez 4000evra da valjaju sa pravom kilometrzom.ovako lada 112 ili 111 cu pazariti iskljucivo sa 1.6 16v motorom.

Zile

Post by Zile »

koji su ti CHOKSI kriterijumi za kupovinu lade i do koliko para je placas.

lada-senta

Post by lada-senta »

Hmm,neznam,ali tu u nasem kraju stoji misjenje da od lade valja motor 1,5 16V ali da motor 1.6 16V nije toliko pouzdan. Ko je god imao ladu sa motorom 1.6 svako je prodao u roku od 2-3 godina.

Zile

Post by Zile »

po cemu mislis da motor 1.6 16v nije pouzdan.to je kolko mislim isti motor kao sto ke 1.5 16v samo sto nesize ventile prilikom pucanja kaisa.

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

lada-senta wrote: JEdnoj kolegi se desilo,da je nekako u toku voznje naslon sedista jednostavno pao unazad,pa u servisu kazali da otisao navoj onog puza sa kojim se steluje polozaj naslona.
A jesu li vam rekli u servisu da pažljivije vozite stoperke :lol:

Nije loša ova 111, ali je poskupa za moje kriterijume.
http://www.palvet.webs.com/

lada-senta

Post by lada-senta »

E gospon Zile,ja nisam imao taj auto nikada,ali naprimer ima tu jedan tip,sto se kaze svercuje robu is Madarske,i radi samo sa ladama. Prvo je imao dva ista,kao sto ja bio na slici,taj karavan,sa motorom 1,6 . On ih bas ganja,godisnje je prelazio oko 150000Km,ali je uvek sve menjao pravovremeno,i koristio kvalitetne stvari,mislim na ulje i ostalo. Kad sam hteo da kupujem Ladu ja sam trazio njegov savet,zbog dva razloga. Kao prvo,jos nisam znao za postojanje ovog sajta,i kao drugo,svako u okolini zna da on bas svaki dan koristi auto,pa sigurno zna kakve greske izlaze vremenom. Kad sam ga pitao,on je rekao,da uzmem 1,5 16V jer je i on promenio,sad ima samo te i u motoru ima preko 350000 Km pa bez vecih zastoja. Motor 1,6 je bio dosta problematican po njegovim recima. Znaci tu govorimo o glanc novim kolima,on ih vozio 2-3 godine pa prodao,to sam samo zato naznacio,da neko ne kaze da su problemi dosli zbog predhodnog vlasnika. Isto je sa motorom 1,6 imao i jedan kolega na poslu,pa su otisli na letovanje u grcku sa kolima,pa cim su stigli kuci,auto je bio za prodaju....razlog nije rekao.Mada dozvoljavam,da sam samo ja cuo ova losa iskustva,i mozda ce drugima bas to da bude najbolji auto zivota.

Post Reply