LADA SKUP - sa nesvakidasnjim dogadjajem
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
lada-senta
Re: LADA SKUP - sa nesvakidasnjim dogadjajem
Pesadinac,ajde da ponudim nesto,ako je jos interesantno. Naime ja imam svoju diagnostiku,i koristim ga na mojoj ladi,i posto nisam daleko od subotice,i verovatno cu trebati u skorije vreme da idem nekim poslom,mogu navratiti,pa da vidimo sta ce ovaj program da izpise.
e ovako, posle prelezanog virusa, odem ja kod majstora, .....
poslednje sto je radio pre toga, jeste da je menjao diznu na trecem cilindru, posle cega je poceo da zeza drugi cilindar, odnosno, dizna na istom,
ali samo kada je auto hladan, kad se ugreje, proradi, a lampica za kontrolu se nije palila ....
i tako, zameni majstor diznu na drugom i pokaze sta me muci, "istrese" iz dizne tecnost, odnosno, razdvojile su se dve tecnosti kada je istresao sadrzaj, benzin i voda.
izgleda da sam bio baksuz, da mi dizna popije vode sto bude u benzinu i koja pravi probleme, a kada se auto ugreje i radi duze vreme, voda ispari ....
sa ovom "novom" tj zamenjenom diznom, auto radi, usudio bih se reci, ok, barem za sada, sad mi je samo frka kada i da li ce poceti ponovo da zeza.
posle sam sipao u benzin sredstvo za ciscenje dizni, sipao pun rezervoar, pa vozim na benzin, .....
videcemo sta, kako i dokle ...
poslednje sto je radio pre toga, jeste da je menjao diznu na trecem cilindru, posle cega je poceo da zeza drugi cilindar, odnosno, dizna na istom,
ali samo kada je auto hladan, kad se ugreje, proradi, a lampica za kontrolu se nije palila ....
i tako, zameni majstor diznu na drugom i pokaze sta me muci, "istrese" iz dizne tecnost, odnosno, razdvojile su se dve tecnosti kada je istresao sadrzaj, benzin i voda.
izgleda da sam bio baksuz, da mi dizna popije vode sto bude u benzinu i koja pravi probleme, a kada se auto ugreje i radi duze vreme, voda ispari ....
sa ovom "novom" tj zamenjenom diznom, auto radi, usudio bih se reci, ok, barem za sada, sad mi je samo frka kada i da li ce poceti ponovo da zeza.
posle sam sipao u benzin sredstvo za ciscenje dizni, sipao pun rezervoar, pa vozim na benzin, .....
videcemo sta, kako i dokle ...
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!
Promeni pumpu na kojoj tocis benzin, za pocetak!
http://www.palvet.webs.com/
Sipam gorivo na pumpi koju hvale .....
Kuku i lele ....
Kuku i lele ....
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Sipaj u Madjarskoj V-power 100 oktana da vidis kako ce svi problemi nestati ko rukom odneseni
I slobodno ga gazi na autoputu
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
lada-senta
Haha,dobro kaze Altanmjanin,ali onda bi ja vec da nabavim kerozin,tako se ocekije lepsi vatromet:-) No salu sa strane,ja dosta idem za Madarsku V -power je dobar,ali i ima svoju cenu:-)
e daaaa.....
da se i ja javim,
mozda ce ipak biti otkazano ono ritualno spaljivanje auta

posle prvog majstora, koji je napravio sta je napravio - nista
(objasnio sam mu da mi duguje neke pare i da ocekujem da vrati pare za neuradjen posao),
drugi/novi majstor je cistio dizne, nekoliko puta ( o jednom trosku)
a sad i njemu postalo cudno, zainatio se covek i sredio mi auto!!!
dizne nisu bile problem ( vazda je trokirala 2., ponekad 3.)
kaze da je bio problem u struji, zice koje vode struju na dizne su pravile problem ....
posle mi je resio i rezervoar, ocistio pumpu i zamenio filter,
posto je bio kao iz mulja da je izvadjen
(to sam platio i prethodnom majstoru koji je izgleda samo naplatio opisan rad).
pre nekih dva meseca sam imao srecu da mi crkne kvacilo, pa sam sredio i to....
sreca je u tome sto sam mogao da saltam bez pedale pa se tako dovukao s pola Madjarske, gde mi se desio peh ....
pre 10-ak dana mi u voznji zvekne kais, napravi sranje sa ventilima, i onda ide svima poznat tuzni deo price,
tuzan za mene i moj novcanik ...
registrovana pre 20 dana, jos da sredim kocnice (plocice i pakne) i
bila bi greota paliti ....
cekam sta je sledeci udar na novcanik
puj, puj, puj, daleko bilo ...
da se i ja javim,
mozda ce ipak biti otkazano ono ritualno spaljivanje auta
posle prvog majstora, koji je napravio sta je napravio - nista
(objasnio sam mu da mi duguje neke pare i da ocekujem da vrati pare za neuradjen posao),
drugi/novi majstor je cistio dizne, nekoliko puta ( o jednom trosku)
a sad i njemu postalo cudno, zainatio se covek i sredio mi auto!!!
dizne nisu bile problem ( vazda je trokirala 2., ponekad 3.)
kaze da je bio problem u struji, zice koje vode struju na dizne su pravile problem ....
posle mi je resio i rezervoar, ocistio pumpu i zamenio filter,
posto je bio kao iz mulja da je izvadjen
(to sam platio i prethodnom majstoru koji je izgleda samo naplatio opisan rad).
pre nekih dva meseca sam imao srecu da mi crkne kvacilo, pa sam sredio i to....
sreca je u tome sto sam mogao da saltam bez pedale pa se tako dovukao s pola Madjarske, gde mi se desio peh ....
pre 10-ak dana mi u voznji zvekne kais, napravi sranje sa ventilima, i onda ide svima poznat tuzni deo price,
tuzan za mene i moj novcanik ...
registrovana pre 20 dana, jos da sredim kocnice (plocice i pakne) i
bila bi greota paliti ....
cekam sta je sledeci udar na novcanik
puj, puj, puj, daleko bilo ...
- altinjanin
Kompletnu pricu znam,bitno da si resio,pu,pu,pu teraj dalje
ziv ti nama bio,a i lajka!!!
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pa koliko ti je prešao taj kaiš kad je zvekno i ko je proizvođač?
- altinjanin
Odgovoricu ja,nece se ljutiti Pesadinac[nadam se]..
kako mi je rekao oko 33 000 je presao,i vec je razmisljao da radi veliki servis,medjutim krenuo je u Madjarsku,i bukvalno na granici je pukao.
kako mi je rekao oko 33 000 je presao,i vec je razmisljao da radi veliki servis,medjutim krenuo je u Madjarsku,i bukvalno na granici je pukao.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
od vasih kaiseva cu strah da navucem. ja zupcasti kais i zatezac menjam na 40-50 hiljada. evo sad vec planiram da to uradim kad budem radio i mali servis, jos nekih 1000 km recimo imam do zamene ulja. stavljam iskljucivo GOOD YEAR kaiseve godinama unazad i nikad ni jedan problem nisam imao, ali vi vec krecete da me plasite 
inace, na sluzbenoj Daciji Logan dci smo jednom presli (nenamerno) 90.000 km bez velikog servisa (tj. bez zamene zupcastog kaisa, kad je skinut, bio je skoro kao nov, nigde napukao, mogao je da predje jos dosta).
inace, na sluzbenoj Daciji Logan dci smo jednom presli (nenamerno) 90.000 km bez velikog servisa (tj. bez zamene zupcastog kaisa, kad je skinut, bio je skoro kao nov, nigde napukao, mogao je da predje jos dosta).
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
tako je Alti druze,
inace,
imao sam dogovor da u ponedeljak vozim kod majstora da radi veliki servis i dva dana pre toga pukne ....
da sam u subotu nasao majstora kod kuce,
pitao bih ga da proveri stanje , ali nije bio tu ....
da je i bio, to izgledu kaise je mogao reci samo jedno: samo teraj, ovaj izgleda kao nov
i jeste tako,
kais je kao nov, ali je pukao zbog loseg materijala, fals roba ...

inace,
imao sam dogovor da u ponedeljak vozim kod majstora da radi veliki servis i dva dana pre toga pukne ....
da sam u subotu nasao majstora kod kuce,
pitao bih ga da proveri stanje , ali nije bio tu ....
da je i bio, to izgledu kaise je mogao reci samo jedno: samo teraj, ovaj izgleda kao nov
i jeste tako,
kais je kao nov, ali je pukao zbog loseg materijala, fals roba ...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
sećaš li se ko je "proizvođač" ?
ne, ne secam se

-
Samarij
- Automobil: lada, chevrolet
E, pa sad. Vidim kakve imate probleme sa tim kaisem. Ne znam ni ja, ali sam menjao kaiš na lajki od Altinjanina, kakve kaiše vam uture majstori. uz stanje, u kojem je bio kaiš od Moma, ja bih rekao da ovi majstori i dobivaju novac, kad kupe kao nov kaiš. očigledno ima ovdje neke frke u vezi sa materialom i kako mi kažemo , ima ovdje puno šlamparije i od majstora. Dešava se isto, kao kod nas prije 15 i više godina, kad je lada postepeno otišla iz Slovenije. Jedan od mehanika u servisu, koji se kasnije specializirao za renaultova kola, rekao, da ne mogu na delovima za ladu zaraditi a ma skoro ništa, jer su previše jeftini. I zbog toga nije bilo interesa ni za neko pažljivo servisiranje, sve je bilo dobro za one ljudi, koji voze ladu. I tako kasnije pređemo u neki novodobni sistem, u kojem se ljudima ponude krediti, skuplji auti, skuplje održavanje i na kraju ljudi na ume ništa više o mehaniki, o tehniki vozila....I kad čitaš ove novine na temu avtomobil sve se sprovelo na jako jako nizak nivo. Ako primjerice dobiješ u ruke ovaj Automagazin, koji je bio jugoslovanski magazin, bilo je tamo nešto za pročitatt, ali danas....najvišji nivo ovih malih šminkera dostigne ucjenu plastike na komandnoj ploći. A dalje sve se sprovodi samo na neke osječaje, koje doživljavaš uz čuvenu avto marku....Čista komerciala...Bljak...znao sam , da ovakav način nema budučnosti za običnog čoveka. Ovo se sada zove KRIZA.
Nadam se,da se čujemo i sretnemo u 7. mesecu, da Altinjanin skuplja veliki Lada skup, da se udružimo i da vidimo naše mašinke.
Nadam se,da se čujemo i sretnemo u 7. mesecu, da Altinjanin skuplja veliki Lada skup, da se udružimo i da vidimo naše mašinke.