Ulazenje vode na suvozacevoj strani
Moderators: dejo, dejca, darkmensale
Ulazenje vode na suvozacevoj strani
Kada je auto parkiran i posle kise se na suvozacevom mestu napravi bara sa vodom... Sva sreca pa imam gumene patosnice pa one zadrze vodu i posle moram da ih istrisem.... Neznam gde voda ulazi sve sam pregledao... Pa ako neko ima slican problem na svojoj 2106/3 nek mi kaze gde da pogledam da zatvorim ako ima neke rupe ili sta god...
Drive with style,drive like a BOSS,drive Old school
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Ulazenje vode na suvozacevoj strani
Da ne curi negde na slavini,pa se sliva?Moras reci tacno mesto gde je vlazno.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
altinjanin wrote:Da ne curi negde na slavini,pa se sliva?Moras reci tacno mesto gde je vlazno.
To samo kad pada kisa ima vode, a voda se nakupi na suvozacevoj patosnici
rupa ispod prednjeg krila, na stubu, gde se kace vrata. kako se tocak okrece, nabacuje vodu na to mesto.
u prevodu terminalna bolest svake lade - trulez
j***** auto bez kardana
Nije trula nigde i to se desava dok je auto u dvoristu parkiran...djape1977 wrote:rupa ispod prednjeg krila, na stubu, gde se kace vrata. kako se tocak okrece, nabacuje vodu na to mesto.
Provericu hvala, ali msm da ulazi ispod haube u delu gde je ploca sa brojevima karoserije pa ispod onog dela gde se nalazi mehanizam za zatvaranje haube, ali neznam ima li neki otvor tu gde mze voda da udje...djape1977 wrote:onda keder oko soferke
nema fabricki. mozada su je malo izjeli misevi?
j***** auto bez kardana
Moguce da su kederi, auto nije nigde truo tako da znam da ako nema fabricki neku rupu tu onda tu i ne moze da udje...djape1977 wrote:nema fabricki. mozada su je malo izjeli misevi?
Ja sam imao isti problem samo na zadnjim suvozacevim vratima. Lupao sam glavu sve dok nisam provalio da voda dolazi iz vrata!!!
Voda je prolazila izmedju stakla i pastikice (sa spoljne strane) koja grebe ista. Pritom je u vratima imao fabricki postavljen najlon, koji je trebao da odvodi vodu do donjeg dela vrata i da zastiti tapacirung od vlage, ali je iz nekog razloga otpao, te je svu vodu kanalisao uz tapacirung direktno u kola!
Naravno karton je propao, te sam morao da izrezem novi, a najlon sam samo vratio na mesto. NIkad gluplji problem i nikad gluplje resenje... 

Build for Siberia, not for suburbia!
Moj savet ti je da pozoves nekoga da jednostavno paska auto vodom, a ti sedi na suvozacevom sedistu i gledaj gde curi.
Proveri da li su vlazni tapacirunzi sa unutrasnje strane...
Build for Siberia, not for suburbia!
e puno ti hvala kako se ja nisam setio toga mislim da je to u pitanju,nisam proverio sacekacu neki dan da bude malo suvlje vreme pa da to isprobam... sad sam se setio da mi se jednom tako slivala voda iz zadnjih vrata ali tek posto sam ih otvorioSinisa R wrote:Moj savet ti je da pozoves nekoga da jednostavno paska auto vodom, a ti sedi na suvozacevom sedistu i gledaj gde curi.Proveri da li su vlazni tapacirunzi sa unutrasnje strane...
soferka ima u uglovima(donjim) rupice i u njima crevca koja odvode vodu, ona se zapuse i onda voda ide u kabinu produvas ih kompresorom ili ih neki cak iscupaju...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Da ispod šoferke imaju platične cjevčice to jest odvodi.
E bas tu u blizini brojeva karoserije na spojevima limova moguće da curi još ako automobil ne stoji na ravnom već je nagnut na tu stranu (desnu) voda se zadržava pa moguće da procuri. To se jednostavno riješi diht masom.
Jesi siguran da nije trula nigdje? Ovako se se i ne može baš 100 % vidit. Kad skineš krilo i otvoriš prag tek onda vidiš pravo stanje.
E bas tu u blizini brojeva karoserije na spojevima limova moguće da curi još ako automobil ne stoji na ravnom već je nagnut na tu stranu (desnu) voda se zadržava pa moguće da procuri. To se jednostavno riješi diht masom.
Jesi siguran da nije trula nigdje? Ovako se se i ne može baš 100 % vidit. Kad skineš krilo i otvoriš prag tek onda vidiš pravo stanje.
100% nigde nije trula jedinu rupicu koju ima je na mestu gde stoji rezervni tocak a i to je osmirglano zasticeno i zagitovano i ceka prolece i majstora...dejo wrote:Da ispod šoferke imaju platične cjevčice to jest odvodi.