Da li iko ikakvog iskustva ima po pitanju ugradnje dizel motora u Samaru i koji bi se motor mogao najlakše ugraditi sa mjenjačem?
Znam da postoji i Samara Dizel ali u čitavoj BiH nema možda tri takve Samare sa pežoovim motorom 1,5 D.
Ugradnja dizel motora u Samaru?
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
koj ce ti dizel? ugradi lpg i reseno pitanje potrosnje/cene.
imao je jedan oficir u zemunu samaru dizel, dolazio je 2-3 puta kod mog drugara u servis da mu vari nosac motora. pucao je stalno metalni deo nosaca! kad sam pogledao kako je izvedeno vesanje tog pezoovog motora u ladinu skoljku samo sam se prekestio... nije ni cudo da stalno puca, ima nevidjeno glup oblik, cak je i amateru jasno da ce da crkne vrlo brzo. kasnije sam i provozao tu ladu, potpuno je umrtvljena. znacajno je sporija od 1.3 benzinca.
imao je jedan oficir u zemunu samaru dizel, dolazio je 2-3 puta kod mog drugara u servis da mu vari nosac motora. pucao je stalno metalni deo nosaca! kad sam pogledao kako je izvedeno vesanje tog pezoovog motora u ladinu skoljku samo sam se prekestio... nije ni cudo da stalno puca, ima nevidjeno glup oblik, cak je i amateru jasno da ce da crkne vrlo brzo. kasnije sam i provozao tu ladu, potpuno je umrtvljena. znacajno je sporija od 1.3 benzinca.
j***** auto bez kardana
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Kolko ja znam neko je Samare sa Peugeot 1.5 dizel sklapao u Bugarskoj, i uglavnom su bile tamno zelene metalik, Goxy farba. Ovaj podatak ne mora da bude tacan, ali sam za te Bugarske samare cuo pre nego sto su se pojavile kod nas 2001-2002, mislio sam da se covek sali, ali kad sma posle godinu video jednu sa 5v na Makedonskim tablicama bio sam zaprepascen, a vlasnik mi je reko da je istu kupio u Bugarskoj.
Sledeci auto Priora coupe.
Re: Ugradnja dizel motora u Samaru?
Cao,j sam Milos i ja sam nov ovde
Ja imam Ladu Samaru 99 godiste metalik sivu sa 1.5 dizel motorom iz pezoa 106 ... Mogu reci da trosi i manje od 5 litara jedini problem koji je moj tata imao posto je on vozio od kad smo je kupili pa dok ja nisam polozio je korpa i lamela koju smo redovno menjali
inace auto je savrsen za pocetnike i vezbanje