2107 moga oca (Jakov)
Moderators: dejo, dejca, Miljan
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: 2107 moga oca (Jakov)
Ja bih voleo da vidim i neku sliku, a ne samo da čitam 
- draganjakov
otisao mi je telefon sa taxi-om pa nemam trenutno sa cime da slikam ali uskoro stizu i slike
lada je zakon
gledaj da odradis izduv fi50 ili 55 sto pre jer ce sa ladinim izduvom da se pregreva motor.
normalna radna temp je 95-100'c tako da mora da radi na 50% antifriza.
hladnjak je isti po dimenzijama kao na 132 tako da tu nemas problem. termostat treba da otvara na 92 a ne na 86 kao ladin. ima i za lajku tih termostata sto kasnije otvaraju. fiatovom motoru ne prija da radi ispod optimalne temperature. kad oces da ga cepas, samo sacekaj da se prvo ugreje a onda udri po gasu slobodno.
sa termostatom od 92'c ce grejanje da ubija. kod mene se osecao miris plastike kad odvrnem do kraja.
termoprekidac na hladnjaku isto 92'c jer ce sa originalnim da vrti ventilator stalno. efikasniji ventilator od nekog modernijeg auta je pozeljan jer za mnogo krace vreme odradi svoje nego stari 4kraki ladin.
napred seci jedan krug sa opruga, taman toliko treba.
karter ti sad visi ispod traverzne nize nego sto je bio ladin za dobar santimetar. smisli mu zastitu od udaraca jer je od 1mm lima a ne kao ruski od 2mm. osetljiv je i ako udaris negde stradava i karter i lula uljne pumpe. sanke od z101 poly uz malo maste zavrsavaju posao odlicno. da bi izbegao te zajebancije kod sinise sam stavio karter i lulu od 1600dohc.
normalna radna temp je 95-100'c tako da mora da radi na 50% antifriza.
hladnjak je isti po dimenzijama kao na 132 tako da tu nemas problem. termostat treba da otvara na 92 a ne na 86 kao ladin. ima i za lajku tih termostata sto kasnije otvaraju. fiatovom motoru ne prija da radi ispod optimalne temperature. kad oces da ga cepas, samo sacekaj da se prvo ugreje a onda udri po gasu slobodno.
sa termostatom od 92'c ce grejanje da ubija. kod mene se osecao miris plastike kad odvrnem do kraja.
termoprekidac na hladnjaku isto 92'c jer ce sa originalnim da vrti ventilator stalno. efikasniji ventilator od nekog modernijeg auta je pozeljan jer za mnogo krace vreme odradi svoje nego stari 4kraki ladin.
napred seci jedan krug sa opruga, taman toliko treba.
karter ti sad visi ispod traverzne nize nego sto je bio ladin za dobar santimetar. smisli mu zastitu od udaraca jer je od 1mm lima a ne kao ruski od 2mm. osetljiv je i ako udaris negde stradava i karter i lula uljne pumpe. sanke od z101 poly uz malo maste zavrsavaju posao odlicno. da bi izbegao te zajebancije kod sinise sam stavio karter i lulu od 1600dohc.
j***** auto bez kardana
Sve pohvale za projekt. Željno očekujemo slike kad nabavis aparat.
- draganjakov
danas sam slikao sa starim telefonom pa kako je ispalo ocenite ovo sam se malo slikao kad sam ga sminkao
lada je zakon
- draganjakov
- draganjakov
- draganjakov
- draganjakov
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ček, zar ova lada nema one dugmiće na vratima koji idu gore-dole kad zaključavaš? Obično se tu stavljaju motori.
- draganjakov
nisam jis probao da zatvorim haubu posto je jos nisam stavio
ima dugmence ali ovo su zadnja vrata gde je malo teze staviti na prednjim je mnogo lakse a dugmence se nalazi na prednjoj strani a brava je na zadnjoj
a da cekao sam da se zagreje motor i da pusti ventilatore i video sam da se sporije greje i da sad kasnije pali ventilator i da mnogo krace radi termo prekidac je ostao ladin a termostat je od 132 sad ne znam koliko vode ide ja sam sipao 3l antifriza 100%
ima dugmence ali ovo su zadnja vrata gde je malo teze staviti na prednjim je mnogo lakse a dugmence se nalazi na prednjoj strani a brava je na zadnjoj
a da cekao sam da se zagreje motor i da pusti ventilatore i video sam da se sporije greje i da sad kasnije pali ventilator i da mnogo krace radi termo prekidac je ostao ladin a termostat je od 132 sad ne znam koliko vode ide ja sam sipao 3l antifriza 100%
lada je zakon
Hahahahah!djape1977 wrote:jesi li probao da zatvoris haubu?
Build for Siberia, not for suburbia!
videces vec u voznji kako se ponasa temperatura a i pitanje je da li je 132kin termostat ispravan, ipak je to stajalo godinama. 3l 100% bi trebalo da je dosta.
j***** auto bez kardana
Ja sam stavio pogresan termoprekidac, pali mi ventilator pre sredine one skale za temperaturu! Ps. Nisam znao da imaju lade koje rade na vecoj temperaturi (termoprekidac otvara na vecoj temperaturi)...
Build for Siberia, not for suburbia!