2107 moga oca (Jakov)

Moderators: dejo, dejca, Miljan

djape1977

Re: 2107 moga oca (Jakov)

Post by djape1977 »

treba ti termoprekidac 92'-96' inace se pali svaki cas i radi ventilator predugo.
j***** auto bez kardana

draganjakov

Post by draganjakov »

sumljao sam da se hauba ne ce moci zatvoriti ali je nisam stavio jos cekam novu haubu pa da je stavim onda cu videti (dobijam je na poklon) motorici na zadnjim vratima nisu hteli da otvaraju ali uz malo podmazivanja i stelovanja sad savrseno otvaraju. 132-ka nije paljena godinu ipo dana dovezena iz beograda i ostavljena da stoji. zanima me kolika bi trebalo da je potrosnja odprilike (na benzin) posto sam je ja probao na kratko i na nekih 500m do 1km trosila je nekih 1l ali je sve bilo u obratajima
lada je zakon

Sinisa R
Automobil: Riva 2107

Post by Sinisa R »

Mislim da je oko 10L, u nekoj normalnoj voznji. 8) Mada mi se covek, od koga sam kupio Argentu za transplantaciju motora kleo da je njemu trosio samo 6L. :shock: Smatram da je onda bas sporo vozio ili je jednostavno pogresno izracunao... Ja takva iskustva u ladi nemam!
Build for Siberia, not for suburbia!

dejo

Post by dejo »

Mislim da ovako motor spakovan u ladu iz fiata 132 više će trošiti nego izvorno kada je u fiatu. Fiat i nije nešto teži od lade, možda 50 do 100 kg. Pošto si ostavio ladin mjenač, a i tu je ladin diferencijal. Da imaš fiatov mjenač i diferencijal približnog omjera vjerovatno bi onda potrošnja trebala biti čak i manja. Opet teorija jedno praksa drugo.

djape1977

Post by djape1977 »

kako si resio povrat goriva sa karburatora? sproveo crevo nazad ili blokirao preliv?

potrosnja?
u ladi treba da trosi manje nego u 132 jer je laksa za dobrih 120kg. takodje, zbog jako kratkog prenosa, 90% vremena ces je voziti sa jako malo gasa. sa druge strane, taj motor jos niko nije stavio u ladu da bi vozio polako. sa mojim stilom voznje, dakle gas u patos ili kocnica stalno, trosila mi je oko 13-14l plina na 100km po beogradskim guzvama. na otvorenom 10l/100km pri proseku 140km/h, 8l pri proseku 100km/h. kad sam vozio lagano i umereno, sto bi vecina ljudi nazvala "normalno"trosila mi je 10-11l plina po gradu.
na benzin nisam nikad dovoljno dugo vozio da bi izmerio prosek, ali jednom sam iz zezanja sipao 5litara i vozio gas u patos dok nije stala, presao sam tacno 22km pa racunaj. bila je noc, dakle prazne ulice po beogradu i malo autoput.

u 132 u srecna vremena dok se vozilo na benzin, grad 13l, otvoreno 7-10l dakle odprilike isto. zbog dosta duzeg prenosa u 132 nije moguce terati je u tako visokim obrtajima jer se jednostavno nema gde.

@sinisa - taxista lupa. moze da trosi 6l ako vozis petom 70kmh na autoputu
j***** auto bez kardana

draganjakov

Post by draganjakov »

Po saobracajnoj je lada laksa tacno 150 kila nisam mislio da cu da gledam na potrosnju nego me onako zanimalo posto ovo nece biti auto za svaki dan nego samo kad mi dodje da se provozam sa autom koji ima vise snage nego sto mu je potrebno . vasa iskustva sa KN filterom da li moze da radi na plin sa njim ili ne. preliv sam ostavio ne resen hteo sam da pitam sta je bolje zatvori ti ga ili da provlacim preliv, sad je zatvoren. treba da mi donesu pumpu niskog pritiska sto ide do jednog bara da izbegnem mehaniku sadasnju i mogucnost ulivanja benzina u karter
lada je zakon

Sinisa R

Post by Sinisa R »

Hehehe KN filter... :) Iz moz iskustva moze, ali moras da zatvoris kuciste i da smanjis protok vazduha, i onda ide kako treba. A i zavisi kakav uredjaj za plin imas, da li je pneumatski ili elektronski... Mislim da na elektroncu ne moras da zatvaras kuciste.

@Pedja: Znam da lupa, meni u mojoj voznji trosi 13-14 i to ne pod punim gasom... Ps. Pogledaj mi molim te negde u knjigama kako se podesava Ainspric na karburatoru nisam uspeo da lociram vijak za tu svrhu (osim ako se to podesava kada se rasklopi karb).

djape1977

Post by djape1977 »

draganjakov wrote:Po saobracajnoj je lada laksa tacno 150 kila nisam mislio da cu da gledam na potrosnju nego me onako zanimalo posto ovo nece biti auto za svaki dan nego samo kad mi dodje da se provozam sa autom koji ima vise snage nego sto mu je potrebno . vasa iskustva sa KN filterom da li moze da radi na plin sa njim ili ne. preliv sam ostavio ne resen hteo sam da pitam sta je bolje zatvori ti ga ili da provlacim preliv, sad je zatvoren. treba da mi donesu pumpu niskog pritiska sto ide do jednog bara da izbegnem mehaniku sadasnju i mogucnost ulivanja benzina u karter
koliko se secam fabrickih podataka, lada je 940kg a 132 1080kg. to sto pise u saobracajnoj mozes macku o rep, u saobracajnoj od moje bele 2103 pise da je teska 1230kg.

moras da provuces preliv nazad do rezervoara, plovak nema snage da zatvori jer pumpa gura veliki pritisak. fiatova mehanicka pumpa gura 82l/sat pri 6.000 o/min pa racunaj. nema foru kao ladina da se iskljuci kad nabije odredjeni pritisak. jednostavno je ceo sistem predvidjen da radi sa prelivom.
elektricna pumpa ti nece resiti taj problem a mogucnost ulivanja benzina u karter teoretski postoji ali se meni jos nije desilo za 15 godina. generalno su te fiatove pumpe prilicno kvalitetne.
j***** auto bez kardana

draganjakov

Post by draganjakov »

na ovoj pumpi sto je sad na motoru znam da je navarivna osovina dva puta tako da nisam siguran u nju
lada je zakon

djape1977

Post by djape1977 »

imam novu pumpu za gorivo ako hoces, oridjinale italijanska, u kutiji, 25e
j***** auto bez kardana

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Dragane, ti si beše uzeo Ardjentu? Šta si uradio sa felnama?
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

dejo

Post by dejo »

naletio na netu na ovaj projekt pa se sjetio tebe
http://retrorides.proboards.com/index.c ... ead=113992

Sinisa R

Post by Sinisa R »

Zanimljivo resenje zastite kartera. Moze da se iskoristi i umesto onog lima. :!:

draganjakov

Post by draganjakov »

uzeo sam fiat 132. ima dosta zanijivih resenja ovde
lada je zakon

dejo

Post by dejo »

Meni se sviđa rješenje za letvu volana

Post Reply