LADA 112 1.6 16V.

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Re: LADA 112 1.6 16V.

Post by Zile »

zanima me dali morimoto pojektori mogu da stanu u ove farove mislim dali ima potrebnu dubinu za ugradnju?na ovim bosovim farovima je rebrasto staklo sto ce praviti problem oko snopa.jedino da kupim dva polovna fara sedlano sa projektorima pa da izvadim projektore i ugradim moremoto projektore.dva polovna fara su oko 80evra plus projektori 80 evra i xenonke 25 evra.za sada cu voziti ovako sa halogenim nefali nista.Treba prvo da kupim dve letnje gume to je 10000 din.pa ali felne su oko 150 evra pa tek na kraju da se zezam oko svetla.

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Zile wrote:pocetkom proleca cim pocnu topli dani kupuje mat crnu foliju necu karbon i da lepo izlepim stubove na vratima samo to i nista vise da deluje elegatno i neupadljivo. nekako je lepse sa tim crnim stubovima nego sve da je crvena bordo boja evo i slike sto sam crtao.ImageImage mislio sam da kupim oblozne lajsne na vratima radi ocuvanja farbe i jos sam mislio da uradim bocnapoziciopna svetla u sa led trakom sa 6 dioda poput vozila u americi.
Cestitam na kupovini!Sigurno neces zazaliti!
Ja sam farbao stubove,meni se jako svidja,a kvake u boju karoserije.
Sto se tice farova,stvarno nemoj stavljati xenon u obicne farove.Za kratka svetla su ti ove dovoljne,a za duge mozes staviti od 100 ili 110w,ali pazi da ne budu kineske!Ja takve imam na dugackim i u maglenkama.Ili se menjaj sa nekim ko ima farove sa socivima (kao npr. nasa poglavica).

Zile

Post by Zile »

hvala imre.raspitao sam se za cenu novih fariva u beoladi cena novog fara sa migavcom je 7000 din ruski sedlano sa socivom to jest sa projektorom kao kod poglavice.trazio sam po netu i youtubu uporedni test bosovog klasicnog fara i sedlano sa projektorom i nisam nista nasao.mene eto zanima kad su oba fara nova gde je jaca i kvalitetnija svetlost koja osvetljava put u nocnim uslovima na vlaznom asfaltu.Ovo se odnosi na kratka svetla.Najverovatnije ce se desiti da cu da kupim desni nov far i uradim test sa mojim farom pa ako da vidjive rezultate i poboljssanja novog fara sa projektorom onada cu kupiti i levi far.test cu uraditi sa sijalicama osram nightbrek.zna li neko sajt gde bih mogao da vidim nesto u vezi farova?uprolece cu staviti staviti radi probe mat crnu foliju na stubove vrata da vidim kako izgleda pa ako je okej onda cu stubove vrata izlepiti mat crna folija.

Imre

Post by Imre »

Pazi na folije!Ja sam dva puta stavljao i skidao,posto na dnu ti je malo krivudavo,pa nece nikad leci 100%,a posto je crna,jos dodatno privlaci toplotu.Na kazem da ovo vazi za sve,ali sam se ja zeznuo.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Ima da vam dodje poglavica glave!!! :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Imre

Post by Imre »

altinjanin wrote:Ima da vam dodje poglavica glave!!! :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:kez

Zile

Post by Zile »

danas je duvao bas onaj pravi stemski zimski severac u zemunu kad sam isao da prenesem ladu 112 pa smo ja i poglavica morali da svratimo u jednu pivnicu da se sklonimo o vetra i ogrejemo,ali kad se svrati u pivnicu morali smo da okvasimo grlo sa dobrim pivom.Ide lada kao zmaj ibarskom magistralom po njenoj racunici prosecna potrosnja je bila oko 6,5 litara plina na 100 km otvorenog puta e sad nisam racunao gradsku voznju po beogradu-novi beograd-zemun i posle obrnuto do izlaska na lazarevacki drum.Videcu koliki je prosek kad bude prebacila na benzin to jeste kad nestane plina.

Zile

Post by Zile »

danas mi je spala sajla sa kvacila kod viljuske menjaca.raskacio filter vazduha koji je na zabicama podigao ga malo gore prema vrhu skinuo akomulator i namestio je.sad mi je kvacilo malo visoko pa cu da ga prestelujem kad dodjem kuci.inace moram nesto da namestim neku vrstu osiguraca da nemoze sajla da spadne sa one viljuske.inace kad budem to osigurao podelicu ovde da i drugi znaju kako da osiguraju.sijala mi je lampica chenk engine a motor je lepo radio kad sam skinuo akomulator i vratio lampica se ugasila tako da se resetovao kompjuter.inace auto radi bez greske.ali eto ove sitnice mogu da zagorcaju.kupljen je u rezervi senzor bregaste i senzor radilice to je 2500 din plus treba da kupim dve modula paljenja i step motor ler gasa,rezevne kablove i 4 rezevne svecice.koje mi svecice preporucujete?

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Vodi racuna da ti kvacilo bude u ravni sa kocnicom.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

Zile wrote:danas mi je spala sajla sa kvacila kod viljuske menjaca.raskacio filter vazduha koji je na zabicama podigao ga malo gore prema vrhu skinuo akomulator i namestio je.sad mi je kvacilo malo visoko pa cu da ga prestelujem kad dodjem kuci.inace moram nesto da namestim neku vrstu osiguraca da nemoze sajla da spadne sa one viljuske.inace kad budem to osigurao podelicu ovde da i drugi znaju kako da osiguraju.sijala mi je lampica chenk engine a motor je lepo radio kad sam skinuo akomulator i vratio lampica se ugasila tako da se resetovao kompjuter.inace auto radi bez greske.ali eto ove sitnice mogu da zagorcaju.kupljen je u rezervi senzor bregaste i senzor radilice to je 2500 din plus treba da kupim dve modula paljenja i step motor ler gasa,rezevne kablove i 4 rezevne svecice.koje mi svecice preporucujete?
Imaš ti putni kompjuter sa kojim možeš resetirat kompjuter, prikazuje ti isto šta je krivo da se pali check engine, na meniju "daiagnostika" izpisuje ti brojeve koda i uz pomoć interneta, ako nemaš uputstava, proveriš šta je muči, ali prvo je uvjek resetiranje, ako se ti greška opet javlja ide za ozbilniji problem kao prekid stika ili "nešto slučajno"..... jer ovo je suština ovog BK-10 i sva njegova lepota.. malo možeš i proverit parametre ili je sve ok isl.. :)

Neizpravnosti se izpisuju ovako:

E-1-0116 e- znači error, 1 red greške, kod greške (ovo je kod greške za loš signal senzora razhladne tećnosti, kao primer... ako javlja više grešaka, izpisuju se redom, sledeča bude imala E-2-xxxx kod sledeče greške bude vezan na realni kvar, ili na nekakav pogrešan signal kojeg uzrukuje realna greška itd.. Kad mi je otišao senzor ler gasa pokazivalo mi je 4. errore, jedan je bio za ovaj loš signal od ovog senzora ler gasa, ali jer je on dalje poslao loš signal, i dalje ide redom i izgleda kao da ništa ne radi.. a bila je greška za 2. minute rada...

kad se greška ukloni, kad sve radi kao mora i resetira kompjuter izpisuje se konstantno "no error".. i ovako mora da bude za uvjek :)
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

Zile

Post by Zile »

hvala vazman o savetu i malom predavanju u vezi putnog racunara pogledacu ovih dana mozda i sutra kad dodjem iz prve smene,dali ispisuje neku gresku.lampica chenk engine se ugasila kada sam danas skidao akomulator.sad cu da odem do kola da uzmem ono upustvo sto je na ruskom da ga malo protumacim.

Zile

Post by Zile »

evo na ovom sajtu ima sve o odrzavanju lade serije 110 111 112 takoreci slicno kao sto imam knjigu o samari. iz radoznalosti malo sam guglao po netu i naisao na ovaj ruski sajt .Nesme nas nista iznenaditi sto se tice lade.kad sam spomenuo jednom majstoru zamena sajle kvacila na ladama 11. rekao je cenu od 20 evra jer kao da je nepristupacno doci do papucice kvacila gde se kaci sajla na nju ali kad sam gledao na netu na ovom sajtu sajla se na papucicu kaci kad joj se pridje iz motornog prostora.a majstor kaze da mora da se vadi vozacevo sediste i koje kakve gluposti.a on inace radi u renault servisu. http://waz-avto.ru/?page_id=3885

Zile

Post by Zile »

Zile

Post by Zile »

Martin Skopje
Automobil: lada 110

Post by Martin Skopje »

Dobra ti je lada nego da pitam za radio kako sta znam to je kopija na pioneer hteo sam da kupim isti takav iz salonu al su mi to rekli i rekli da je 4x15w pa sad jel mi mozes rec koje ti wate zvucnike da znam dali mogu za zakacim moje na njega imam 2x150w, 2x400w posto sam do sad promeniot 3,4 radia i samo je jedan radio kako treba a drugi su prekidali zbog snage zvucnika ..
LADA VOZI DADA

Post Reply