altinjanin wrote:Ma prelaze dosta,nas drugar rascho je preko 200 000 presao.Potrosnja benzina je,zavisi 7-8-9l..
Sada je već na 220000
Od "neobičnih" kvarova sam imao samo jedno varenje glave. I to je izgleda bio prvi i jedini takav slučaj, jer su se svi čudili kada sam pitao za cijenu nove glave, vele nikada nisu niti jednu prodali, tako da bih to ipak stavio pod iznimku.
Sa stanjem motora sam prezadovoljan, osim što je mastan po donjem dijelu. Ne curi to puno, ali se vremenom nakupi, pa svako toliko operem. Inače u servisnom intervalu (kojega sam samoinicijativno produžio na 15000km) dolijem pola litre ulja (kada mijenjam ulje bude negdje iznad polovice). Uvijek sipam i aditiv za ulje (trenutno koristim Liqui Moly Cerratec), a bar svaki drugi put koristim sredstvo za ispiranje motora (ono što se sipa u ulje) kod zamjene ulja. Iz razloga jer sam se na ovom motoru učio poštelavati plin mogu reći da je motor prošao svakakvu torturu po pitanju radnih uvjeta, od siromašne do bogate smjese, od toga da se je sam gasio (zbog loše smjese), do toga da je u trenutcima poskakivao kao divlji konj. Auto je bio oko 3 godine potpuno zanemaren (izgradili smo kuću, a žena nezaposlena, pa ostali bez para, dok se nije ona zaposlila), da bih nakon tog perioda intezivno poradio na vraćanju "starog sjaja", i danas evo imam auto koji mi je jeftin za održavanje, a dovoljno kvalitetan da mogu bez razmišljanja krenuti na put sa njim.
Moje osobno mišljenje za Ladu 11X serije je da je to vrlo jeftin auto, ali samo za osobu koja ima volje bar se pozabaviti autom toliko da nauči dovoljno da može sam bar dijagnosticirati kvar (poželjno bi bilo moći i popraviti neke osnovne stvari). Ako se dijagnoza prepusti majstorima, nažalost, može biti previše sitnih pizdarijica koje majstori nemaju vremena dijagnosticirati, pa ti ili ostave nepopravljeno, a onda to uzrokuje neki ozbiljniji kvar, ili ti izmjene hrpu nepotrebnih dijelova, pa onda ispadne da je auto skup.
Dakle, ako se netko voli pozabaviti autom Lada 11X može biti odličan auto po pitanju uloženog i dobivenog, a ako planiraš samo sjesti i voziti, možeš se razočarati.