rascho wrote:Nego vazman, daj mi reci kako to ide u toj prokletoj EU sa kupovinom auta u drugim državama? Možeš li ti dovesti Ladu iz Njemačke bez problema, ili još uvijek ima hrpa papirologije? Pošto je hrvatski zastupnik za kurac (da izvinete na mom francuskom) samo prodaje Nive, pa bar da imam jednu korist od tok ulaska u EU (iako bih osobno volio da se EU raspadne prije nego Hrvatska uđevazman wrote:Jao ljudi kako ja jedva ćekam Grantu...moram još jednom da podelim to sa vama
![]()
![]()
).
Ali kad bude novac i ja 100% kupujem novu Ladu, nadam se da što pre..
biće ovde sve, kad bude došlo ovo vreme...
Đabe su sad sva ova pričanja o EU i njezinoj budućnosti, kad se najavljaju referendumi za izlazak (kao anglija), kad propadaju (njezine) države... Lako je bilo zajebat Jugoslaviju jer tada je bilo alternative u demokraciji i i tržnoj ekonomiji, sad alternative nema i niko ne zna šta će bit nakon ove EU priče, ali činjenica jeste, pitanje je kolko će ovo da traje. Dovoljno o tome. Osnovat čemo, zajedno, savez sa Rusijom i opet neće bit problema sa kupovinom Lade.....
Eto, ništa pametno ne mogu, komšija, da napišem na tvoje pitanje..
Za kraj, HR je vjerovatno več usvojila svu zakonodavsto, bitnijih promena neće bit, postoji još jedna šansa, veči porezi...