BRISK - svecice i grejaci

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: BRISK - svecice i grejaci

Post by bruyoni »

Stag, tomasseto isparivač, valtek dizne.
Ne znam kada vama odgovara ali ja u nedelju u 7 ujutru završavam, jedino negde oko 8 da dođem razumeću ako vam to bude previše rano ali ipak i ja želim da odem kući da se naspavam :) Ako vam treba neki kontakt moj broj ću poslati preko privatnih poruka

dalibor brisk
Automobil: FIAT

Post by dalibor brisk »

bruyoni wrote:Stag, tomasseto isparivač, valtek dizne.
Ne znam kada vama odgovara ali ja u nedelju u 7 ujutru završavam, jedino negde oko 8 da dođem razumeću ako vam to bude previše rano ali ipak i ja želim da odem kući da se naspavam :) Ako vam treba neki kontakt moj broj ću poslati preko privatnih poruka
Može u nedelju u 8. Čujemo se.
http://www.brisk.rs
Makedo-Gas d.o.o. - Generalni zastupnik za BRISK

bruyoni

Post by bruyoni »

Samo da pitam.
Adresa je kao na sajtu, tj. Bulevar Kralja Aleksandra 656?

dalibor brisk

Post by dalibor brisk »

I dalje je ta :)

bruyoni

Post by bruyoni »

OK onda se vidimo oko 8, pustiću poruku (da ne budim nikog) da se najavim.

bruyoni

Post by bruyoni »

Malo smo kontrolisali, tačnije Dalibor i Dragan, izvini ako sam omanuo ime baš sam umoran, su se bavili kontrolisanjem. I došlo se do zaključka da je smeša ipak nešto malo siromašna ali i da ima jedan drugi razlog trošenja a to je da je jedna dizna prolupala, što je navelo komp da produžava varnicu što je opet dovelo do pojačanog trošenja elektroda. U principu samo treba reparirati dizne i malo korigovati mapu i trebalo bi se sve dovesti u normalu.
Znači sa svećicama je sve u redu čak šta više i pored povećanog zazora bez ikakvog problema se sagorava sav plin. KAd se dizne odrade treba samo namestiti zazor i vozi. Taman ću sutra da odem da vidim kada Dora može da primi auto na seansu, cenim da ta reparacija ne traje dugo bar po onome što videh na YT...mada ko zna.
Takođe rekoše mi, što mi nisu rekli, da dizne treba proveriti na svakih 30 000 km (a ja prešao skoro 40 000 km, izvini što se ne setih u radionici, jurio sam bele miševe)i po potrebi reparirati, za moje Valtek dizne koliko vidim to nije uopšte skupo.

Još jednom hvala Makedo servisu što me je primio i pojasnio nejasnoće!

dalibor brisk

Post by dalibor brisk »

PRVI PUT U SRBIJI - BRISK ŠKODA RS01 WRC!

BEOGRADSKI SAJAM AUTOMOBILA 2013 - HALA 3A

Image

dalibor brisk

Post by dalibor brisk »

OBAVEŠTAVAMO SVE ČLANOVE FORUMA DA ĆE IH NA SAJMU ČEKATI I SAJAMSKI POPUST OD 10%

tomo 110
Automobil: lada 110 1.5 16v

Post by tomo 110 »

Danas sam imao malo vise slobodnog vremena pa sam resio da proverim svecice u kakvom su stanju ,dali su vec spremni za zamenu itd.Sa njima sam presao tacno 25 715km,isklucivo na benzin 95 sa lukoilovim pumpama,radise za Brisk DR 15 YC-1,zazor je 1mm proveren sa spijunkom.
Lada pali is prve bez ikakvog problema potrosnja je zimska i urbana porsek oko 9,5 l/100. :mrgreen:
Malo su korodirne od antifriza na 4 i 1 klipu zamastene na 2 i 3 klipu.
U ponedenjak idemo po nove :) .

dalibor brisk

Post by dalibor brisk »

Želimo da vas upoznamo sa jednim od, trenutno, najkvalitetnih brendova u segmentu auto gasa. U pitanju je brend LPGTECH. Napravio ga je bivši inženjer kompanije AC, koji je dizajnirao uređaje kao što su STAG 200, STAG 300...

Više informacija imate na sajtu www.lpgtech.rs

Takođe vas podsećamo da na našem sajtu www.autogasservis.rs imate dosta korisnih informacija vezanih za auto gas!

Image

dalibor brisk

Post by dalibor brisk »

- OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE I PRIJATELJE SA FORUMA -

Ugradnja metana u sve tipove vozila. GARANCIJA 7 GODINA!

Više informacija nađite na našem sajtu www.autogasservis.rs

Image

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

A šta kaže Zakon po tom pitanju, i da li može metan na karburatorske motore?

dalibor brisk

Post by dalibor brisk »

Poslednja dva dana imali smo jako čudnu konverzaciju sa jednim članom ovog foruma i rešili da je objavimo javno. Naime, radi se od članu KardanPower, koji je pitao za svećice. Kada smo mu preporučili određeni tip rekao nam je da mu auto troši ulje i svećice maste. Iz tog razloga smo rekli da ne možemo da garantujemo kako će svećice raditi, iz prostog razloga što motor pušta ulje u cilindre i bliži mu se kraj. Na našu konstataciju član KardanPower se začudio i pitao nas kako to da ne možemo da garantujemo?!

Evo i prepiske:
KardanPower wrote:Zdravo, da te pitam koliko kostaju svecice za Ladu Rivu 2107 1300ccm i koje bi mi preporucio da budu neke malo bolje, ako moze sta da se postigne time, uglavnom da mi kazes sa kojima najbolje radi? :hello
dalibor brisk wrote:Izvinjavam se što kasnimo sa odgovorom, stigla je notifikacija u spam pa je nismo videli.

Ukoliko želite kvalitetnu svećicu i varnicu najbolje bi bilo da stavite Silver svećice. Tip je LR15YS, a cena je 500din po komadu. Interval zamene na benzinu je 45.000km.

Srdačan pozdrav,

Dragan Perić
KardanPower wrote:Samo da napomenem da auto nema plin, znaci radi iskljucivo na benzin. Motor trosi ulje pa mi sada ove super bosne masne dosta, ne znam kako ce to da se ponasa sa BRISK svecama ali zato i pitam sta je najbolje da stavim i nediram, tj. da zaboravim na svecice. Znaci to su te Silver? Ja se izvinjavam sto ranije nisam naglasio ove faktore ali mozda oni ne uticu na brisk svece...., al moje je da pitam, ipak sam musterija. Inace verujem da je BRISK bolji od NGK.
dalibor brisk wrote:Ne mogu garantovati kako će se svećice ponašati u takvim uslovima. Najbolje je onda da na njega nastavite stavljati jeftine svećice dok ne sredite problem.

BRISK ima u ponudi LR15YC koja je bolja od BOSNA svećica, a cena je 261,25din po komadu.

S poštovanjem,

Dragan
KardanPower wrote:Kako ne mozes da garantujes, pa kakva je to svecica kad joj smeta ulje?!! Svaki auto trosi ulje, pogotovo stariji krsevi... Nema problema, uzecu neke druge. Posteno od tebe sto si rekao da ne znas dal ce biti dobre brisk za to.
Sada ću i da pojasnim zašto ne možemo da garantujemo. Kada ulazi ulje u cilindre, pored toga što se svećica masti i teže pali smešu, temperatura u istima raste i stvara defekte na motoru. Motor će svakim pređenim kilometrom biti u sve lošijem stanju i na kraju će stati. Da ne bi posle bila priča kako su BRISK svećice loše i krive što je auto stao, ili što su se istopile elektrode na svećicama i klipovi, mi moramo da se ogradimo.

Na našem sajtu, na linku http://brisk.rs/proizvodi/informacije/kvarovi/ možete pogledati šta se dešava sa svećicama kada prodire ulje u cilindar.

djape1977

Post by djape1977 »

sve ok, tacno je i ne moze niko da garantuje radni vek u tim uslovima
j***** auto bez kardana

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

I ja bih trebao menjati svecice uskoro. Koje biste mi vi preporucili. Lada je 2107 uvek je vozim na plin i presla je 155 hkm. Ulje trosi pomalo ali na svecicama nema crnih tragova sagorevanja ulja.

Post Reply