Lada je godiste 1990, ja sam je kupio od prvog vlasnika iz Bujanovca 2000 god. za 3250 DM. Kupio sam je sa kilometrazom oko 85.000 a sada je 150.000. Idalje ide ko prvog dana i sa njom sam bas zadovoljan. Na njoj sam dosad menjao samo neke potrosne delove: donje jabucice iz preventive, zadnje kocione cilindre, pre neki dan i glavni kocioni cilindar, obadva hidraulicna cilindra za kvacilo, razvodnik i ruku paljenja, platine nekoliko puta, paknove i plocice na klestima za prednje kocnice i tako da ne nabrajam vise.
Kada sam je kupio zastitio sam je mesavinom preradjenog ulja i bitumena i tu smesu sipao svugde gde se je moglo sipati a gde nije busio sam lim i sipao i tamo i taj vid zastite se je odlicno pokazao. Stradala mi je samo napred u noge vozaca i suvozaca, tu ispod ima suplja gredica i cetvrtka za dizalicu i samo tu mi je stradala jer u toj supljoj gredici nisam mogao sipati moju smesu. Juce sam sa cuo sa jednim limarom da mi to izvari.
Ova moja lada je prevezla tone i tone tereta, kada sam je kupio tada je bila aktuelna preprodaja benzina i svake nedelje je ona prevozili oko 1.000 lit. MB i D2.
Svake godine u nekoliko puta sa vlasine sa njom dovezem oko 300 litara izvorske vode, zatim sa nosacem (gepikom) na krovu je isto prevezla podosta tereta a u zadnje tri godine i stalno dovozim kuci zemlju za cvece jer se bavim i cvecarstvom.
Voznja u njoj je udobna samo sto je na volanu malo teza, grejanje odlicno. Nazad sam joj stavio 14 felne, probao sam i napred ali nemoze zakacinje tocak pri skretanju.
Volan sam isto morao menjati jer se je njen original raspao, original rivin nigde nisam mogao naci pa sam stavio neki manji kog sam kupio od jednog bugarina. Ali mi je original daleko lepsi.
Evo slike motora a nju cu slikati ovih dana pa cu i njih postaviti.