Prvo, potrebno vam je par stvari pre početka bilo kakvog posla. Neophodna vam je kvalitetna farba u spreju (poželjno neka koja izdržava temperature koje doboš može napraviti, mada nije neophodno pošto se on nikada ne zagreva ekstremno osim ako paknovi ili kočioni cilindri nisu zablokirani - ja sam koristio Saratoga metalik sivu za temperature do 800C) i naravno par šmirgli - grublja i fina. Takođe, poželjno je imati i čeličnu četku ako vam je doboš baš prljav, kako biste ga dobro očistili.
Auto podignite dizalicom (prvo jednu pa drugu stranu, naravno) i odšrafite točak. Kada skinete točak, imate dva mala šrafa koja trebate da odšrafite kako biste skinuli doboš. Ja te šrafove nemam zbog felne, pa sam jednostavno doboš samo svukao da glavčine.
Sledeći korak je šmirglanje, šmirglanje i šmirglanje. Potrudite se da očistite što bolje i kvalitetnije doboš. Prvo četkom, grubljom šmirglom i na kraju finom šmirglom. Kada doboš dobro očistite, možete a i ne morate ga odmastiti spolja. Pretpostavljam da bi bilo dobro to uraditi nitro razređivačem kao što sam ja uradio, ne verujem da nitro može oštetiti aluminijum od kojeg je napravljen doboš.
Zatim zaštitite površine na koje naleže felna (kao na slici) i možete farbati. Jedan sloj, pa drugi posle 15-20 minuta, kada se prvi osuši. Kada je osušen doboš verovatno ćete imati muke da ga vratite nazar, ali ni to nije problem. Malo strpljenja i ubeđivanja i doboš ćete lako vratiti nazad.
Zatim idu šrafovi, pa felna i spuštanje vozila sa dizalice.
I naravno, za kraj ide divljenje sopstvenom radu.

Valjda će vam pomoći ovo uputstvo, da onog koga ne mrzi može sam i bez veće muke ofarba doboše na svojoj Ladi. Proces je jednostavan i lak, pa ko voli - neka prati uputstvo
http://www.cardomain.com/ride/484928/8