Samara 1.5 gubi stuju i trese na ler gasu...

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Boki78

Re: Samara 1.5 gubi stuju i trese na ler gasu...

Post by Boki78 »

magnetizam wrote:Iskreno ne znam koliko bi mogao da izvučem novac od nje i da dodam kojih 300 evra da kupim neku suzu ili jugića, i da (ako je moguće) prebacim registraciju na ta kola koja budem kupio...
Trenutno da je prodas na kilo u sekundar takvu kakva je dobijas oko 150e. Ako radis separaciju preko 200e (valjda 250e ali to treba da potvrde ovi iskusniji) a ako radis delove plus separacija onda verovatno i vise, ali tu zavisis od trzisne srece, i naravno to duze traje.

Ti sad imas jedan zanimljiv problem. Ako uradis glavu kako treba, opet ti je ostatak motora los. Ako bi to sve resio ostao bi bez blizu 500e, imao bi dobar motor a ostatak auta je los. Naravno mozes negde napecati i upotrebljiv motor za ~100e, ali to je kocka koja te moze kostati tih 100e a da dobijes ovo sto vec imas. Ladu za delove iz koje bi iscupao motor neces naci ispod 150e sigurno, a verovatno ni ispod 200e, jer ljudi obicno prvo probaju da izvuku vise, pa ako ne uspeju onda idu na kilo, sem toga ta koja je dospela za delove obicno retko nesto od mehanike normalno na sebi i nema, uglavnom su potpuno zapustena i ubjena vozila u pitanju. Zato je po nekom mom vidjenju isplativije da se iskockas sa dihtungom bez ravnanja, pa ako radi super, ako ne podneses trosak i krenes u prodaju dalje...

djape1977

Post by djape1977 »

registracija se ne moze preneti na drugo vozilo.

sa suzom ces proci jos gore jer im je limarija katastrofalna.
pogledaj po oglasima stare lade, 2101 do 2107, ima dobrih primeraka za smesne pare
j***** auto bez kardana

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Da znas da za 500 eu. mozes naci pristojnu 2107. Evo ja moju ako se odlucim da prodam tesko da mogu da dobijem i 400 eu. i to i patos napred da joj iskrpim a pali odlicno i ide isto dobro. U nedelju je probao do 110 brzo dogura.
Ali takve su cene ovde za lade, vecina juri ove uvozne teretnjake sa prepravljanom kilometrazom.
Evo pratim oglase nekih lada 2003 i 2004 godiste i ljudi spustaju cene, jedna 2104 bila 1250 eu. sad je 1000 eu. ali ona koja mene zanima je josuvek za mene nedostiznih 1600 eu. :cry:
Ako kad bi je dao za 1200 eu. eto meni radosti i nove lade u dvoristu. :)

magnetizam
Automobil: Samara2109 1.5

Post by magnetizam »

Imao sam ranije Opel suzu 1.3 OHC, znam za jadac... To je ćale vozio pa kad je on preminuo, pre 5 godina, tad sam je prodao, nisam imao dozvolu a i limarija je bila u katastrofalnom stanju... Drug mi je našo majstora, njegovog drugara, koji će da poravna glavu za pljesku i pivo, i treba da odšlepamo ladu do njegove garaže pa da otvaramo motor i da vidimo kakvo je stanje stvari, možda i karike zamenim... Mislim da će to biti zanimljivo iskustvo bez obzira na rezultate opravke...

Post Reply