Problem sa farovima.

Moderators: dejo, dejca, Miljan

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Problem sa farovima.

Post by dejca »

Frovi na mojoj rivi su kao zardjali ili potamneo im onaj unutrašnji sjni deo. Mogu li se oni rasklopiti i nečim ili očistiti ili išpricati nekom sjajnom bojom.
Ako me niste razumeli slikaću ih sutra pa ćete videti koji je problem.

maki lada je zakon

Re: Problem sa farovima.

Post by maki lada je zakon »

tesko da ce da otvoris a da ne polomis staklo imas farove gde hoces nisu ti skupi

dejca

Post by dejca »

Hteo sam ja da ih kupim i kotaktirao sam jednog prodavca i on mi je rekao da je to izvodljivo. Zato i pitam ovde mozda je neko to i radio, otvarao far.
Dok sam imao 101 znam da tamo to nije moglo, naznam dali se ladin far moze otvoriti ili ne?

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

mođe se otvoriti ali sjenilo popraviti ne možeš
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

moze, ja sam na samari otvarao jednom zbog istog problema, ali ni posle reparacije nisam dobio neki efekat, pa sam na kraju opet kupio nov far. tako da, samo ces da gubis vreme rasturajuci i sklapajuci ga, a na kraju ces opet da kupis drugi pa samim tim sebi pravis dupli posao.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

dejca

Post by dejca »

Evo danas skinuh jedan far da vidim sta se moze uraditi i odustao sam od otvaranja fara. Staklo fara i i zadnji deo su spojeni nekim tvrdim lepkom ili sta je vec i da bi se to skinulo a ko zna dali bi i moglo a da nedodje i do pucanja stakla, treba se ne ostrim sekacem polako udarati.
17.JPG
Pa iako uspem da otvorim i ispricam srebrnim sprejom i zalepim ponovo silikonom, sprej i lepak bi me kostali kao jedan polovan far.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

I opet nećeš nisšta dobiti možda čak i pogoršaš situaciju jer taj srebrni sprej ma koliko bio sjajan nem ani približnu moć refleksije kao taj sloj hroma na reflektoru fara.

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Na Ladinim farovima se koristi i odredjen procenat tecnog srebra za povrsinu reflektora.....zato su relativno i skupi...i imaju prepoznatljivu jacinu svetla na putu....ja sam svojevremeno na mojoj rivi kada sam je kupio uspeo da skinem staklo fara mislim da je par kratkih reskih udaraca u krug cekicem resilo problem skidanja(moras paziti da udarac ne bude jak da pukne staklo) i silikonom ga posle zalepio...isto mnogo bio matirao far,poprskao ga srebrnim sprejom....imalo je poboljsanja nekih 30 posto u odnosu na zardjali....ali sam kasnije ipak kupio nove farove....

dejca

Post by dejca »

Da kada su kako treba Ladini farovi su odlicni. Secam se i ja kad sam je bio kupio kako su lepo osvetljavali put. Trazim polovne da kupim iz jos jednog razloga. Negde sam bio procitao da novo proizvedeni farovi brzo im opet matira senilo. Zato trazim polovne made in czechoslovakia. U subotu ako imam vreme i ako nevrne belca oticicu na pijac da vidim ima li sta valja. Ono ima ih i na kupindu 500 din. komad ali nekako ih sve slikali da se nevidi valjali far ili ne.

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

OSVAR je najbolji far za nju..

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Meni je isto pozuteo jedan i pokusao sam da otvorim (ali far od specijalke) i nema zive sile,nepostoji nacin da se razdvoji onaj lepak,dok kod farova novije proizvodnje sasvim drugi je slucaj...

maki lada je zakon

Post by maki lada je zakon »

najftinije ti je nadji negde na otpad sa neke lade farove ima ih po otpadima sirom srbije em ti jeftinije i neces se muciti da skidas staklo

djape1977

Post by djape1977 »

novi ruski, nepoznat kvalitet - 50e kom
novi turski, djubre totalno - oko 30e kom
polovni po 10tak evra ali treba naci da nisu propali. desi se povremeno i da valjaju
j***** auto bez kardana

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

dejca

Post by dejca »

Alexa, pa njega sam ja i pitao koje proizvodjac tih farova koje prodaje i dali ima i levi i desni a on mi je predlozio da mogu ove moje stare da otvorim i sredim.
A i ovaj far mi nekako cudan, vidi koliki mu je zmigavac na tom faru.
Dobro sad im skinuo cenu i opet cu ga kontaktirati.

Post Reply