Svećice
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
- Otkud_znam
- Automobil: lada 110 8v
Re: Svećice
@Samar-Guja
Da
Da
bosch ima da se uzme original u beogradu i odlicne su...u ns bi trbalo da ih imajubruyoni wrote:Ne volim. Beru je bio eksperiment, u neku ruku. Ne bi ih menjao da su radile više od 3000 km. Boš mi je sinonim za falš, bar kod nas.
Naravno da znam da se stežu određenom silom ali iskreno mrzelo me da pozajmljujem moment ključ pa sam zategao ručno kako piše na kutiji dodatnih 1/2 do 2/3 kruga.
AUTOSTART AUTOELEKTRO SERVIS
OVLAŠĆENI BOSCH SERVIS
Ćirila i Metodija 49
21 000 Novi Sad
Srbija
tel./fax:
+381/21/ 504 221, 504 223
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ma znam...vidiš da sam i Beru uzeo kod ovlašćenog i crko, Gates kaiš koji je uzet kod ovlašćenog ispada da nije napravio Gates a Bosch je najfalsifikovanija stvar u auto idustriji.
Ne kažem da su im svećice loše ali jednostavno kod Bosch-a je najveća šansa da ti daju, svesno ili nesvesno, falš robu.
Ne kažem da su im svećice loše ali jednostavno kod Bosch-a je najveća šansa da ti daju, svesno ili nesvesno, falš robu.
tesko se kupuje original u srbiji... bas kao i u bugarskoj..
Jel kupovao neko , skoro, Brisk silver? Koja im je cena ovih dana,po komadu?
Čitajući ovu temu, deluju mi kao najracionalnije rešenje (mada, ja više od deceniju "gulim" Bosnu...).
Čitajući ovu temu, deluju mi kao najracionalnije rešenje (mada, ja više od deceniju "gulim" Bosnu...).
http://www.palvet.webs.com/
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Kupio sam Bosch super Wr7dc: Na kutiji pise da je razmak izmedu elektroda 0.8mm..a cini mi se da za 1200 masinu ide od 0.5-0.6. Kak se podesava taj zazor na svjecici ako se moze ili da kupujem nove?
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
kucnes lagano po masenoj elektrodi dok podesavas zazor a pri tome proveravas zazor mernim listicima (spijunima)
platinska palenja imaju manji zazor, dok elektronska palenja sa komutatorom imaju veci zazor
platinska palenja imaju manji zazor, dok elektronska palenja sa komutatorom imaju veci zazor
ma da na platine jos vozim, budem ih nabio na 0.5
- KardanPower
- Automobil: Lada 2107
Re:
E ako si im rekao druze.Vigi wrote:shto je najsmeshnije svechice su mozhda i najmanji troshak u odrzavanju kola... ako na ovom shtedite onda ko zna kad krene da rdja lada shta radite s njom...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Brisk silver završile karijeru. U smislu da im je bilo vreme za menjanje, prešle nešto preko 32 000 km što im je po proizvođču i preporuka za menjanje. Zamerki nekih nemam, osim ono što su se malo trošile ali smo to utvrdili zašto, mada sam na još nekim mestima pročitao da se počinju brže trošiti nakon nekih 25k km.. ali zaista bez zamerki.
Nisam ponovo uzimao Brisk nego sam uzeo Denso, razlog hmm pa u suštini ekonomske prirode, 1 brisk silver je 500rsd a 4 denso sam dobio za 700 rsd (imam neke povoljnosti kod uvoznika pa ne znam regularnu cenu). NGK sam odlučio da preskočim zbog dosta negativnih iskustava sa svećicama koje prodaje MASS u poslednjih 6-7 meseci dok je Denso provereno "Made in Japan". Stavio sam ih pre nekih desetak dana i do sad su napravile oko 1500 km bez ikakvog problema.
Nisam ponovo uzimao Brisk nego sam uzeo Denso, razlog hmm pa u suštini ekonomske prirode, 1 brisk silver je 500rsd a 4 denso sam dobio za 700 rsd (imam neke povoljnosti kod uvoznika pa ne znam regularnu cenu). NGK sam odlučio da preskočim zbog dosta negativnih iskustava sa svećicama koje prodaje MASS u poslednjih 6-7 meseci dok je Denso provereno "Made in Japan". Stavio sam ih pre nekih desetak dana i do sad su napravile oko 1500 km bez ikakvog problema.
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Denso su odlične svećice. Ja sam ih zamenio pre 20.000 km, proverio stanje prekjuče i video da još nisu za zamenu. Nisu se mnogo potrošile, a zazor je ostao isti 7mm.bruyoni wrote:Brisk silver završile karijeru. U smislu da im je bilo vreme za menjanje, prešle nešto preko 32 000 km što im je po proizvođču i preporuka za menjanje. Zamerki nekih nemam, osim ono što su se malo trošile ali smo to utvrdili zašto, mada sam na još nekim mestima pročitao da se počinju brže trošiti nakon nekih 25k km.. ali zaista bez zamerki.
Inače, kupio sam još jedan komplet da imam u rezervi. Za cenu od oko 600 din za komplet, kvalitet je više nego dobar.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
I ja sam kupio Denso.
Prethodno sam stavio NGK V-Line i bio sam prezadovoljan. Ne znam kako, ali naleteo sam na original svecice. Iste sam hteo i sada da kupim, ali moj komsija koji drzi radnju mi je dva puta nabavio fals NGK. Vidi se i po svecici i po ambalazi. Posle mi je narucio Denso koje su bile skuplje, ali pisalo je sve na ruskom na njima i bas su kao za Lade. I ove su odlicne. Bar su original.
Prethodno sam stavio NGK V-Line i bio sam prezadovoljan. Ne znam kako, ali naleteo sam na original svecice. Iste sam hteo i sada da kupim, ali moj komsija koji drzi radnju mi je dva puta nabavio fals NGK. Vidi se i po svecici i po ambalazi. Posle mi je narucio Denso koje su bile skuplje, ali pisalo je sve na ruskom na njima i bas su kao za Lade. I ove su odlicne. Bar su original.
Gde kupiti Denso svecice u BGu?
Lm, nasao sam gde se imaju kupiti Tesla kablovi http://www.bobinekablovisvecice.com/, ali se koliko se secam Bruyoniju nisu pokazali bas najbolje...
U prodavnici gde sam kupio lezaj imaju Flash kablove, silikonske 700 dinara, sto bi mi sa popustom bilo 630 din... Ovi Tesla kablovi sa sajta su 1650 din...
Ja imam Flash kablove, ali obicne i nisu ni za sta, ali mom drugaru su se silikonski na Yugu pokazali dobro...
P.S. Vi sto imate 11x imate i bobine Tesla, evo da prekopiram cene iz cenovnika da vam bude lakse:
291 CL 800 LADA 2112-3705010-10 3321.24
292 CL 801 LADA 2112-3705010-02 6846.84
293 CL 802 LADA 21110-3705010 5046.60
Lm, nasao sam gde se imaju kupiti Tesla kablovi http://www.bobinekablovisvecice.com/, ali se koliko se secam Bruyoniju nisu pokazali bas najbolje...
U prodavnici gde sam kupio lezaj imaju Flash kablove, silikonske 700 dinara, sto bi mi sa popustom bilo 630 din... Ovi Tesla kablovi sa sajta su 1650 din...
Ja imam Flash kablove, ali obicne i nisu ni za sta, ali mom drugaru su se silikonski na Yugu pokazali dobro...
P.S. Vi sto imate 11x imate i bobine Tesla, evo da prekopiram cene iz cenovnika da vam bude lakse:
291 CL 800 LADA 2112-3705010-10 3321.24
292 CL 801 LADA 2112-3705010-02 6846.84
293 CL 802 LADA 21110-3705010 5046.60
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
ja na aleku imam godinama teslu, perem motor bez ikakvih problema, drugar je drzao reno delove i samo je teslu drzao.