Lada 112 nece da upali!

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Lada 112 nece da upali!

Post by (V)lada »

Јавио ми се један проблем па морам да се пожалим и уколико неко има идеју нека помаже! Алтињанин је већ упознат али да проширимо мозгање и на друге чланове ЛКС.

Наиме овог викенда убио сам лајком неких 1200км (Бгд-Стара планина, село итд.), супер је ишла и ништа није зезала. Прексиноћ сам дошао у Бгд, извукао тону ствари из ње и оставио је исправну. Увече кад сам хтео да је упалим заверглала је, почела да ради као на три цилиндра и кад додам гас угаси се! Тако пар пута пробао и НИШТА. Проверио сам све контакте, скидао клему јер се можда збунио рачунар, чистио свећице пошто су имале масноћу на себи од верглања, што значи да нема варнице тј. струја зеза нешто!

Променио сам каблове јер су претходни прешли преко 30.000км па сам помислио да није неки пробио И ОПЕТ НИШТА! У међувремену више није хтела да ради ни на три цилиндра, него кад окренем кључ само се чује алнасер, као да нема везе са мотором. Уз консултацију са Алтињанином коме су уз сличне симптоме цркла два модула, и разговор с мојим мајстором, СВЕ НАВОДИ да је у питању фамозни модул паљења!!! Када сам већ узео каблове решио сам да прежалим још 7300 дин и пазарио јеб*ни ВАЗов модул! Синоћ по киши намонтирам нову скупоцену делку и ИСТО само се чује алнасер - сличан звук као кад се скроз испразни акумулатор. Шта ми је преостало него да и њега ставим на пуњач преко ноћи што сам и урадио! И јутрос... опет ништа...

Ја више не знам шта да радим а и немам времена ових дана да се бакћем око ње! Сва срећа па ми је ту испред зграде а могла је да стане било где. Сада имам у резерви модул (што и није лоша ствар) али опет квар није отклоњен... :sad:

Javio mi se jedan problem pa moram da se požalim i ukoliko neko ima ideju neka pomaže! Altinjanin je već upoznat ali da proširimo mozganje i na druge članove LKS.

Naime ovog vikenda ubio sam lajkom nekih 1200km (Bgd-Stara planina, selo itd.), super je išla i ništa nije zezala. Preksinoć sam došao u Bgd, izvukao tonu stvari iz nje i ostavio je ispravnu. Uveče kad sam hteo da je upalim zaverglala je, počela da radi kao na tri cilindra i kad dodam gas ugasi se! Tako par puta probao i NIŠTA. Proverio sam sve kontakte, skidao klemu jer se možda zbunio računar, čistio svećice pošto su imale masnoću na sebi od verglanja, što znači da nema varnice tj. struja zeza nešto!

Promenio sam kablove jer su prethodni prešli preko 30.000km pa sam pomislio da nije neki probio I OPET NIŠTA! U međuvremenu više nije htela da radi ni na tri cilindra, nego kad okrenem ključ samo se čuje alnaser, kao da nema veze sa motorom. Uz konsultaciju sa Altinjaninom kome su uz slične simptome crkla dva modula, i razgovor s mojim majstorom, SVE NAVODI da je u pitanju famozni modul paljenja!!! Kada sam već uzeo kablove rešio sam da prežalim još 7300 din i pazario jeb*ni VAZov modul! Sinoć po kiši namontiram novu skupocenu delku i ISTO samo se čuje alnaser - sličan zvuk kao kad se skroz isprazni akumulator. Šta mi je preostalo nego da i njega stavim na punjač preko noći što sam i uradio! I jutros... opet ništa...

Ja više ne znam šta da radim a i nemam vremena ovih dana da se bakćem oko nje! Sva sreća pa mi je tu ispred zgrade a mogla je da stane bilo gde. Sada imam u rezervi modul (što i nije loša stvar) ali opet kvar nije otklonjen... :sad:
Last edited by (V)lada on Thu Mar 14, 2013 12:07 am, edited 1 time in total.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Re: Lada 112 nece da upali!

Post by Milan 2107 »

nije da te prepadam ali da ti nije prezubio motor?

taj opis rada na 3 cilindra smrdi na to, ali opet mi nema logike da je naveče radila normalno mada prilikom gašenja zna da se desi, nabavi instrument i premjeri kompresiju
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Kako vrti anaser, brze nego uobicajno ili kao i uvek. Ako je ovo prvo onda i ja mislim da je prezubio.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

ma jock, kompjuter izgubio neku masu ili sl.
jel svetli lampica za neispravnost elektronike na instrument tabli dok je na kontaktu ?
a pri verglanju (posebno obrati paznju ) ?

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Milan 2107 wrote:nije da te prepadam ali da ti nije prezubio motor?

taj opis rada na 3 cilindra smrdi na to, ali opet mi nema logike da je naveče radila normalno mada prilikom gašenja zna da se desi, nabavi instrument i premjeri kompresiju
+1
pretekao si me.

Ako vergla brzo i bez otpora - ćao ventili. Nadam se da nije onaj motor što krivi...

Boki78

Post by Boki78 »

Pu al ste katastroficari. :mrgreen: Mozda su dva odvojena i nezavisna kvara :) Ako anlaser vrti brze mozda ni ne uzupci u zamajac ...

lada-senta

Post by lada-senta »

Hmm,samo jedna ideja,jel vec iskjucen imobilajzer na autu???Meni je radio slicne stvari auto,i kada smo eliminisali imobilizer onda su nestali problemi.Mada bi trebao elektronicer da kaze,moze li to biti uzrok,vise se razume.....

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Hajde ovako,dacu sebi zapravo da kazem u ime naseg drugara,koliko znam nema aktiviran imobilajzer,dakle nema veze sa tim,a drugo,hm...koliko znam cega ga uskoro zamena kaiseva komplet,rece mi da je labav kais,isao je pre par nedelja kod majstora,40 000 je presao koliko se secam da mi je rekao.ne bih da slutim,ali moguce da je prezupcio kao sto je neko rekao.Skini onu plastiku vidi kais,da nije pukao.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

I da dodam ,njemu svetli check engine od kada znam za njega i lajku :D ,tj.uvek mu svetli
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

(V)lada

Post by (V)lada »

dejca wrote:Kako vrti anaser, brze nego uobicajno ili kao i uvek. Ako je ovo prvo onda i ja mislim da je prezubio.

Pa ne mogu bas da odredim kako vrti alnaser, mislim da nije brze nego uobicajno. Inace zupcasti je izgurao nekih 40.000km i malo je labaviji nego sto bi trebalo...

elektronicar wrote:ma jock, kompjuter izgubio neku masu ili sl.
jel svetli lampica za neispravnost elektronike na instrument tabli dok je na kontaktu ?
a pri verglanju (posebno obrati paznju ) ?
Lampica za neispravnost elektronike je jedino onaj crveni simbol akumulatora, na kontaktu se pojavljuje ali nisam zapazio da li treperi prilikom verglanja, cak mi se cini da su sve te lampice upaljene i dok verglas pa se gase kad upalis motor. Moracu da pogledam to...

Boki78 wrote: Ako anlaser vrti brze mozda ni ne uzupci u zamajac ...

Pogledao bas malopre, okrece se zupcasti kad zaverglam...

I sve sto je rekao admin tacno je ;) cek endzin svetli od vajkada, nemam imobilajzer, a zupcasti je citav...

(V)lada

Post by (V)lada »

И за ово што каже електроничар "комп изгубио негде масу и томе сл." - исто то ми је и мајстор рекао преко телефона, као због влаге, зиме и тако то хоће да зеза неки од контакта на компу!
Е сад, он је ваљда доле код ногу возача и сувозача, скидао сам пластику и проверио она три осигурача од 15А (код сувозача), не знам за шта су беше тачно ал онај у средини је за пумпу за гориво.
И још ово да кажем, чује се пумпа за гориво зуји на контакт...

I za ovo što kaže elektroničar "komp izgubio negde masu i tome sl." - isto to mi je i majstor rekao preko telefona, kao zbog vlage, zime i tako to hoće da zeza neki od kontakta na kompu!
E sad, on je valjda dole kod nogu vozača i suvozača, skidao sam plastiku i proverio ona tri osigurača od 15A (kod suvozača), ne znam za šta su beše tačno al onaj u sredini je za pumpu za gorivo.
I još ovo da kažem, čuje se pumpa za gorivo zuji na kontakt...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

A zbog čega ti gori check engine? Tj koje greške javlja

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

(V)lada wrote:I sve sto je rekao admin tacno je ;) cek endzin svetli od vajkada, nemam imobilajzer, a zupcasti je citav...
Na ovo mogu samo reći ovo.

A senzor radilice? Bez njega isto ne može upaliti.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

klasicna amaterska greska ,bacio si pare na modul i kablove bez veze. da ti ne svetli lampica za proveru motora odvajkada primetio bi po njenom paljenju da se nesto dogodilo. ovako su vezana dva kvara najverovatnije. sad nadji nekog sa dijagnostikom i lepo plati 15-20 evra da ti kaze sta se desava a ne da stapom i kanapom mlatis po motoru kao da je u pitanju freza a ne motor novije generacije. jos bolje bi bilo da napamet kupujes delove pa kad predje nekoliko stotina za delove onda se setis da imas pravo da prikljucis dijagnosticki uredjaj i posle psujes ruse i tehniku :D ....neki kazu dijagnostika je skupa i bez veze... :mrgreen:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

(V)lada

Post by (V)lada »

Тај чек енџин гори од кад сам узео ауто. Неком приликом стављана је на дијагностику (код Руског) и пронађен је "лош положај радилице" или нешто у том фазону везано за сензор, не сећам се било је пре 4-5 година, углавном рекли су ми да тако може да се вози и да дијагностика није много меродавна јер често пријављује кварове невезане за примарни проблем.
Међутим он се и гаси па се упали након пар стотина километара а мотор одлично ради па зато нисам ни обраћао пажњу на лампицу.
Каблове сам свакако морао да пазарим, а модул можда и нисам мада је доста тога указивало да је он црко...
Е сад остаје ми кад стигнем да погледам и тај сензор радилице, да га очистим и пробам онда.

Taj ček endžin gori od kad sam uzeo auto. Nekom prilikom stavljаna je na dijagnostiku (kod Ruskog) i pronađen je "loš položaj radilice" ili nešto u tom fazonu vezano za senzor, ne sećam se bilo je pre 4-5 godina, uglavnom rekli su mi da tako može da se vozi i da dijagnostika nije mnogo merodavna jer često prijavljuje kvarove nevezane za primarni problem.
Međutim on se i gasi pa se upali nakon par stotina kilometara a motor odlično radi pa zato nisam ni obraćao pažnju na lampicu.
Kablove sam svakako morao da pazarim, a modul možda i nisam mada je dosta toga ukazivalo da je on crko...
E sad ostaje mi kad stignem da pogledam i taj senzor radilice, da ga očistim i probam onda.

Post Reply