Lada 112 nece da upali!

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: Lada 112 nece da upali!

Post by jeronimo »

eto, tada ti je majkao senzor radilice i onda je ona je atomatski ocitavala stanje sa drugog senzora(bregaste) i algoritmom pomerala paljenje u safe mode i terao si ti lepo tako(ko zna kolliko). sad ti je verovatno odapeo i ovaj drugi i ona jadna nema odakle sta da procita i ne moze da sastavi. naravno sve ovo je NAGADJANJE jer niko nije nakacio dijagnostiku na tvoje sokocalo, e sad budi pametan pa nastavi da kupujes delove napamet i neka gori taj check engine, jer to ionako bez veze postoji samo sluzi tome da trgovci uzmu pare...
uteha je u tome da si uzeo bilo koji zapadni jos kod prvog problema bi ti istresli pare iz dzepa i napravili kako treba. jer on ne bi dalje, a ovako si jadno magare terao dok nije lipsalo skroz... :mrgreen:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Није магаре, мазга је то и има још да вуче! :)
Ја сам зато и отворио тему да би други написали шта знају; можда си се налупао а можда си у праву, не могу да знам док не решим проблем, све је то претпоставка...
"Алгоритамско померање паљења у сејф моду" ми је тотално непозната ствар јер се не разумем у ТО, а волим да прочитам шта год неко написао...

Nije magare, mazga je to i ima još da vuče! :)
Ja sam zato i otvorio temu da bi drugi napisali šta znaju; možda si se nalupao a možda si u pravu, ne mogu da znam dok ne rešim problem, sve je to pretpostavka...
"Algoritamsko pomeranje paljenja u sejf modu" mi je totalno nepoznata stvar jer se ne razumem u TO, a volim da pročitam šta god neko napisao...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Jbg senzor radilice nije baš beznačajna stvar a iskreno čini mi se da ni ne košta mnogo. Oba se lako menjaju, ako ti nije frka da čekaš mogu sledeće nedelje ili čak za vikend da navratim sa dijagnostikom pa da napravimo mini skup pa il da popravimo il da spalimo ladu :)
Takođe čišćenje tih senzora ti neće ništa pomoći nema tu šta mnogo da se zaprlja i da previše utiče, jedino da se neki komad metala nalepio.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Dobra ideja Bruyoni,javljajte sta treba tu sam i ja da pomognem.Svakako to sto je kupljen modul nije lose,imace u rezervi,pod uslovom da u medjuvremenu nije crko stari.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

lada-senta

Post by lada-senta »

Ako se secate,ja sam nedavno pisao o senzoru radilice,onda sam ga i menjao,to pisem samo zbog cene,ja sam uzeo rusko za oko 10 eura.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

(V)lada wrote:Taj ček endžin gori od kad sam uzeo auto. Nekom prilikom stavljаna je na dijagnostiku (kod Ruskog) i pronađen je "loš položaj radilice" ili nešto u tom fazonu vezano za senzor, ne sećam se bilo je pre 4-5 godina, uglavnom rekli su mi da tako može da se vozi i da dijagnostika nije mnogo merodavna jer često prijavljuje kvarove nevezane za primarni problem.
E što volim "pametne" majstore. Pusti mu onaj filmić što sam linkao gore.
A evo i još jedan citat za njega "...hoće centrala da pogreši jednom, ali ne 100 puta..."

Inače za senzor radilice imaju dvije moguće greške:
P0335 Crankshaft Position Sensor, Malfunction
P0336 Crankshaft Position Sensor, Range/ Performance

I obadvije su direktno vezane uz funkcije senzora koja je elektronička i nemoguće je da ECU pogrešno prijavi te greške (u biti moguće je da su pukle žice do senzora, ali to pametan majstor mora znati zaključiti).

I svi kvarovi koje ECU prijavi su uvijek vezani sa primarnim problemom, samo treba imati znanja (i mozga) i znati povezati.

Kao što bruyoni reče, čišćenjem nećeš ništa postići, senzor je magnetski, morat ćeš kupiti novi, ali prvo očitaj greške da ne kupuješ napamet
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

(V)lada

Post by (V)lada »

bruyoni wrote:Oba se lako menjaju, ako ti nije frka da čekaš mogu sledeće nedelje ili čak za vikend da navratim sa dijagnostikom pa da napravimo mini skup pa il da popravimo il da spalimo ladu

Ако направимо тај мини скуп може једино испред моје зграде пошто сам нешто везан за паркинг ових дана! :)
Погледаћу за викенд ако стигнем, прикачићу је на дијагностику и вероватно ће опет очитати исту грешку као некад, па ћу видети дал је у питању сензор радилице или брегасте...
Давно је било не сећам се шта су ми рекли, мада чуди ме како онда нисам то променио чим цена није нешто специјална...

Ako napravimo taj mini skup može jedino ispred moje zgrade pošto sam nešto vezan za parking ovih dana! :)
Pogledaću za vikend ako stignem, prikačiću je na dijagnostiku i verovatno će opet očitati istu grešku kao nekad, pa ću videti dal je u pitanju senzor radilice ili bregaste...
Davno je bilo ne sećam se šta su mi rekli, mada čudi me kako onda nisam to promenio čim cena nije nešto specijalna...

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

oko 1500 dinara je senzor radilice cini mi se.Ah,pa prvo do poglavice :mrgreen: ,pa onda ja vodim do tebe,ne moze tako :mrgreen: :mrgreen: :kez :kez :cool .Ovo vreme sad malo zeza,ja mogu u nedelju,ili subota ujutro do 12.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

ja sam kupio senzore radilice i bregaste da stoje u rezevi placeno su oba senzora 2500 din jedan je 1500 din a drugi 1000 din.da si blizi probali bi moje senzore pa ako upali onda zameni senzor.Vidi sa majstorom da nije prezupcila.

jeronimo

Post by jeronimo »

ma jok teraj tako ili ugradi karburtor, ovo su izmislili trgovci da ljudima uzmu pare...

jeronimo

Post by jeronimo »

bruyoni wrote:Takođe čišćenje tih senzora ti neće ništa pomoći nema tu šta mnogo da se zaprlja i da previše utiče, jedino da se neki komad metala nalepio.
na senzorima se moze nahvatati metalna piljevina(na onom od bregaste ako se to dogodi verovatno i je i motor odsvirao svoje) a na radilici je spoljni i ume da se poprilicno nahvata "brada" po njemu i brljavi...naravno ne bas jednom godisnje nego vise jednom u 100 000...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ne prlja se to ni malo lako. Senozr bregaste je nakon nekih 80k km kad sam ga menjao bio čist ko i novi, krpom samo prašinu skinuo. Kod onoga na radilici teško da može da se nahvata jer je radijalno u odnosu na venac pa i ako se nešto nekako dođe do senzora oduvano je jako brzo. Čistio sam ga onako iz hira kad mi je hauba već bila podignuta (120k km) pre nekih mesec dana i bio je jedino prašnjav. Jedino sam kod nekih renoa video da se taj na radilici lepo zaprlja da mu remeti jer je nezgodno postavljen pa ga točak zaprskuje kad se brže skreće desnom kod svih ostalih kola ako je dijagnsotika javljala grešku nikakvo čišćenje ne pomaže nego samo zamena.

jeronimo

Post by jeronimo »

uglavnom tako ... ali se primeti razlika kada je cist i kada ima trunja po njemu...

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

Takodje bi ti preporucio da probas da zamenis senzor radilice.Kod mene je problem da nece da upali iz prve ili joj treba duze da vergla pa sam menjao sve i svasta.Kada sam skinuo konektor sa tog senzora nema sanse da upali.Kupio sam i taj senzor vec imam gomilu senzora u rezervi.Dao bi ti za probu da si blize...Sto se tice zaprljanosti mislim da nema nikakve veze, kod mene je par puta ispadao semering radili ce i senzor bio skroz nauljen i prljav i kad sam stavio novi nije bilo nikakve razlike u radu motora.U prevodu ili radi ili neradi
Samara 4ever

(V)lada

Post by (V)lada »

dajko3 wrote:Takodje bi ti preporucio da probas da zamenis senzor radilice.
:D Богами како сам почео са куповином (сада резервних делова) дошло ми је да узмем и те сензоре брегасте и радилице па да пробам!
Данас поподне отерао сам лајку код мајстора и сва срећа НИЈЕ ПРЕЗУПЧИЛА, иако је звук приликом верглања и опште стање донекле наводило на то...
Иначе баца варницу, кад верглам умасти свећице, има струју/гориво, 'бем ли га шта јој је! Сазнаћемо ових дана...

:D Bogami kako sam počeo sa kupovinom (sada rezervnih delova) došlo mi je da uzmem i te senzore bregaste i radilice pa da probam!
Danas popodne oterao sam lajku kod majstora i sva sreća NIJE PREZUPČILA, iako je zvuk prilikom verglanja i opšte stanje donekle navodilo na to...
Inače baca varnicu, kad verglam umasti svećice, ima struju/gorivo, 'bem li ga šta joj je! Saznaćemo ovih dana...

Post Reply