TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Boki78

Re: TNG u Ladi

Post by Boki78 »

turbo dvigatelj wrote:Cena atesta je oko 11000 din.,a kontrolni pregled je 6000 din.
Znaci hebali su mu kevu :mrgreen:

Steta sto nismo malo pamenitiji narod pa da pocnemo masovno da odjavljujemo vozila. Cisto da vidimo da li mi ne mozemo bez njih, ili krvopije bez nas :)

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pa dali se ko buni, niko znači dobro nam je. Eh iz ove kože se nemože.
A taj kontrolni pregled kada se vrši, po isteku atesta ili na sledećoj registraciji?

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

koliko sam ja skontao, to se radi ako je TNG sistem stariji od 5 godina. mozda sam pogresno procitao ili razumeo, ne drzite me za rec... ali svakako ce pre ili kasnije svako ko ima TNG to morati da uradi.

zbog ovakvih i slicnih sranja svakog dan sve vise zelim da odem sto dalje iz ove zemlje... :hit
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

dejca

Post by dejca »

BokeYGTi wrote:
zbog ovakvih i slicnih sranja svakog dan sve vise zelim da odem sto dalje iz ove zemlje... :hit
Da sam malo vise mladji to bih se sigurno potrudio da uradim.

Ma ako se to placa prilikom obnove atesta to ja ima da radim tek dogodine a do tad ko zna dali cu voziti ovu rivu.

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote: Ma ako se to placa prilikom obnove atesta to ja ima da radim tek dogodine a do tad ko zna dali cu voziti ovu rivu.
I za to nasa drzava ima "pravnog" leka. Drage plinadzije bez obzira sto ste dobili atest na 10g on vam je retroaktivno smanjen na 5 :mrgreen: Tj ako si atest dobio pre vise od 5g spremi se na drzavnu dragicku ...

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ja sam imao srece jer mi atest istice 29.05.2018. godine, tj po ovom novom 29.05.2013. godine, pa sam mogao da registrujem auto. Zanima me da li znate koje to homologacijske oznake treba da imaju creva da bih dobio ovo produzenje ? I da li produzenje treba da uradim do 29.05.2013. ili tek pred iducu registraciju ? Mislim da treba do 29.05.2013. jer sam cuo da ce policajci traziti atest prilikom zaustavljanja... I da li od ove godine vazi i ono za dva puta tehnicki godisnje?
Samo Samara Srbina Spasava

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ovo sa plinom je čist lopovluk, plačka, zulum... Bio i još je pogoršan. Meni su atest radili foto aparatom. Nikakva provera ima li curenja plina ili slično. Samo su slikali i uzeli pare.
Pitanje glasi: Po čemu je onda moj uređaj bezbedniji od onog koji nije slikan i "ocarinjen" ?

djape1977

Post by djape1977 »

bezbedniji je zato sto se sad o tebi brine agencija za bezbedbost saobracaja
j***** auto bez kardana

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Potrebna mi je nalepnica za multiventil - točak boca, visina 220.
Imam multiventil koji radi već 7 god, ali je za bocu od 200 i to im je jedina zamerka, ali sam "posavetovan" da ako nađem samo stavim drugu nalepnicu da ne menjam ceo multiventil. Inače nemora el. ventil za gas na boci.

Boki78

Post by Boki78 »

Nemoj da me drzis za rec, posto bas pouzdanu informaciju nemam. Ono sto sam nacuo je da se sada razvio biznis za prodavanjem tih nalepnica na buvljaku. E sad gde kako etc.. pitaj nekog ko je vise u bransi :)

Gago

Post by Gago »

Da li se jos nekome desilo da ne moze da odvije sraf na ulaznom crevu u elektro ventil. Hteo sam danas da izvadim filter da ocistim, i ono dole sam relativno lako odvio, a ovo ulazno sam natezao i u jednu i u drugu stranu i nisam uspeo da ga pomerim... Prskao sam i sa WDom, ali nista. Ostavio sam do ujutru da odstoji, pa cu probati, ali ne verujem da cu uspeti da odvijem...

dejca

Post by dejca »

Zna to samo da se pritegne itekako. Navoj je normalan (nije kontra). Probaj na cim da ga odvrtis.

Gago

Post by Gago »

Juce sam kod majstora ocistio filter i bio je prilicno prljav, i juce mi je auto radio dobro, medjutim kad sam dosao kuci i pokusao da ga upalim vruceg, opet se javio onaj problem da upali kad je vruc,tj. nije bilo sanse da upali. Jutros sam ga upalioi sada kad radi na leru cuju se detonacije da ih tako nazovem iz auspuha, koje se javljaju npr na svake 3 sekunde. Da li bi se promenom ugla pretpaljenja nesto dobilo i kod paljenja vruceg auta i kod ovih detonacija?

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

To liči na preveliku količinu plina koju motor dobija, pa pošto ne sagori sav u motoru, on se zapali u auspuhu.
Ono što si poslednje čačkao (plin) prvo proveri. Jer ako čačkaš i paljenje nećeš znati da li je problem u tome ili u plinu.

Gago

Post by Gago »

Posle cu kod komsije da probamo zajedno da podesimo. Ja do sada nisam naisao na majstora koji zna dobro da nasteluje plin. Ili previse trosi ili prejak ler gas. Ovaj juce sto mi je ocistio filter, podesio mi je ler gas toliko jak da mi u drugoj brzini na ravnom bez gasa ide 30 km/h. Ne znam u kakvom su stanju membrane u isparivacu, ali auto ne trosi previse plina... Prosli put sam podesavanjem plina namestio da auto pali vruc, ali to je bilo slucajno, sad cu opet imati problema izgleda...

Post Reply