Lada 110 1.5 gli 16V - 2005. god. Benzin + Gas (Sekvent)

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

Bimba
Automobil: Lada 110 1.5 16v

Lada 110 1.5 gli 16V - 2005. god. Benzin + Gas (Sekvent)

Post by Bimba »

Zdravo svima,
Vozim moju lajku vec osma godina bez problema, pre godinu i po sam ugradio sekvent (Auto gas Italia), trosi oko 8l/100km gasa u mesovitoj voznji. Potpuno sam zadovoljan autom: koristim ga svaki dan: posao - skola - vrtic - kuca i obrnuto. Znaci vozim decu do skole i vrtica, oko 80 km dnevno... Zato sam i presao 140 000 za ovo vreme jer zivim u selu kraj Beograda - Ibarskom do Vidikovca pa do Vozdovca i obrnuto. Na auto putu (120-140 km/h) trosi od 6,5 - 7,5 l - zavisi koliko ga gazim i kakav je kvalitet gasa...

Auto nema nikakvih kvarova (ne bi ni smelo da ih bude zbog svakodnevne potrebe za istim) niti se kvario nesto mnogo za svo ovo vreme - modul paljenja 2x, zadnji lonac auspuha 2x, srednji lonac 1x, ventilator u kabini (postao bucan pa zamenio), step motor 1x, leptir gasa 1x, senzor brzinometra 1x, sijalice na komandnoj tabli, motor pumpe za vetrobranska stakla. I to je to - o nekim problemima sam pisao na forumu aili ih zaista nije bilo.

Pre 4000 sam uradio veliki servis (tada sam i zamenio ventilator) - doneo originalne delove iz Moskve (kaisevi, pumpa za vodu, lezajevi, pomenuti ventilator). Redovno odrzavan, sipam uvek Castrol 10w40 - imam evidenciju svih troskova na autu - knjizica+android aplikacija na mob. Nema potrebe za ikakvim ulaganjima: imam 4 dobre zimske gume (Tigar Wintera), letnje (Sava) su mi šara 4mm. Registrovan do 15.09.2013.

Boja crvena - trula visnja, naravno metalik, oprema je svima poznata - sve radi kao satić... Pride je i Lavlja kandza i Radio kasetofon (Blaupunkt) sa zvučnicima FM transmiterom i Bluetooth-om

Auto kupljen nov u Jugo Ladi (nekada imali salon na Vidikovcu - BGD) tamo je servisiran dok se firma nije raspala (knjizica) a potom kod decka koji je tamo radio - mogu da ga preporucim (radi odlicno i posteno, nije skup...). Auto mi odrzava i decko kod kojeg sam ugradio gas - i on je nekada radio u jednom Ladinom servisu. Obojica su dobri a idem kod onog koji moze da me primi (zbog zauzetosti).

Zao mi da prodam pogotovu sto su cene pale a Lade podcenjene - kupio bih 500L - mnogo dobri uslovi za kredit. Zato i sve ovo pisem na ovom forumu - upoznao sam i neke divne ljude ovde. Vise sam bio posmatrac foruma - hvala Bogu ja nisam imao neke potrebe za savetima jer je kvarova jako malo bilo...

Ko je zainteresovan neka mi pise na PP pa cemo se cuti - ne ostavlja mi se broj mob. ovako otvoreno

Srdacno i iskreno

Bimba

Re: Lada 110 1.5 gli 16V - 2005. god. Benzin + Gas (Sekvent

Post by Bimba »

pesadinac

Post by pesadinac »

ipak si dao i broj telefona - ovako otvoreno
:)
fino izgleda lajka ...
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ma...ubedih ga da ne prodaje,hoce budjavi 500l da uzme,rekoh mu,teraj bre tu lajku,imas plin,fino sluzi,sta se izmotava tu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a niko ga nije zvao 2 nedelje :kez
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Zvace ga ali ako stavi cenu 1500 eu. Nazalost tako je a i steta da je prodaje ako ga dobro sluzi.
Cim auto ima vise od 100000 km. drugacije se gleda.

altinjanin

Post by altinjanin »

Uopste se ne isplati prodavati ljudi,pa samo plin 500e vredi.A sta da kupi za 1500e?Ili da doda jos koliko,ovako bar zna,njegov auto,kako ga vozi,odrzava itd.

Boki78

Post by Boki78 »

altinjanin wrote:Uopste se ne isplati prodavati ljudi,pa samo plin 500e vredi.
Nov, a ne polovan, s' time da novi momenti oko atestiranja plina dodatno lose uticu na cenu...

E sad nevezano za plin, lajke su postale vencanice, te nam je bas tesko zvuci dobru cenu za njih. U tom pogledu su kaline jos i najzanimljivije. Koliko vidim ni jedne nema ispod 3700e, a za te pare u toj klasi vec ima raznovrsne ponude.

Bimba

Post by Bimba »

Plin koristim tek godinu i po - do isteka atesta i pomenutih troskova za isti ima poprilicno da se navoza Ladilakom (3.5 godine jos vazi atest)...
Nema Kaline za ispod 3700 - pa i ja sam krenuo sa 2200 - ko sto rece Altinjanin, niko nije zvao. Prepravio sam oglas danas na 1950 - da budem ispod psiholoske granice od 2000... Za 1500 eur ne dam pa makar zapatio pilice u gepeku...

Inace, ne samo plin, tu je i Lavlja kandza (platio sam je 100 eur), 4 dobre zimske gume... Generalno ispadam bas pglu (da ne kazem glup) da kupim novi auto, mazim ga i pazim, i da ga dam za neke nikakve pare...

Zato sam i pisao na ovom forumu - onako iskreno, u nadi da ce ljudi prepoznati i znati sta nudim. Samo mi Ladomani znamo da nasa vozila ni malo ne zaostaju za svim brendovima iz klase, da nisu skupa za odrzavanje, da ne trose mnogo...

Samo mi znamo da je lepsi utisak voziti Ladu neko: Suzuki Swift, Ford Fusion, Ford Fiesta, Dacia Logan, Dacia Sandero, Opel Corsa, Opel Astra, Fiat Punto, Fiat Stilo... (spisak je podugacak) - aute u ceni oko 10000 eur a koji su na daleko boljem glasu od Lade. Na auto put Lada na 120km/h vrti na 3000 o/min a npr. Fusion na 3500 i trosi gorivo k'o kad pretaces rasol - oko 9l/100km - pa ja trosim gasa oko 7l pri toj brzini... Pri 120km/h kada zalepim papucicu gasa, cas posla sam na 160

Jbg, kada sam kupovao auto, kao glupi masinski inzenjer, imao sam neke druge parametre na umu a ne utisak na komsije i koliki sam "baja" u Ladi ili...

Boki78

Post by Boki78 »

Bimba wrote:Plin koristim tek godinu i po - do isteka atesta i pomenutih troskova za isti ima poprilicno da se navoza Ladilakom (3.5 godine jos vazi atest)...
Nema Kaline za ispod 3700 - pa i ja sam krenuo sa 2200 - ko sto rece Altinjanin, niko nije zvao. Prepravio sam oglas danas na 1950 - da budem ispod psiholoske granice od 2000... Za 1500 eur ne dam pa makar zapatio pilice u gepeku...
Tu je drugi problem. Meni je ugradnja plina u Samaru ~350e, daklem trosak ugradnje u renomiranom servisu i atest. Racunica postoji, jer se isplati za nekih ~15-20 000km. No ne usudjujem se jer je drzava jasno poslala signal da moze da radi sta joj je cef. Isto tako je jasno da prihoda vise nema i da sad ostaje samo dalje zavlacenje ruku u nase dzepove, te nas ne sme iznenaditi ni mogucnost reatesta na manjem vremenskom periodu, kao ni povecanje cene reatesta. Nasa reakcija na ovaj najnoviji lopovluk je bila mlaka, manje vise se svela na negodovanje po forumima, pa smo i mi njima poslali signal da mogu slobodno i dalje da nas peljese. Kad je takva situacija plin u autu mi je kao bomba, ne bukvalna, vec finansijska, jer tacno sebe mogu videti u situaciji kada mi je tesko da platim reatest, a jos teze atest nakon vadjenja plina (od sledece godine preko 200e) ...
Bimba wrote:Zato sam i pisao na ovom forumu - onako iskreno, u nadi da ce ljudi prepoznati i znati sta nudim. Samo mi Ladomani znamo da nasa vozila ni malo ne zaostaju za svim brendovima iz klase, da nisu skupa za odrzavanje, da ne trose mnogo...
Znamo ali smo uglavnom dekintosi (za sebe priznajem, izuzetcima svaka cast) :D Bas zbog situacije koju si opisao sam svestan, a i nemam nista protiv da se jos dugo druzim sa Samarom :)

Uglavnom bilo kako bilo sretna ti dobra prodaja ili ostanak na lajci, sta god vremenom budes odlucio :)

altinjanin

Post by altinjanin »

Nemoj da nas izdas,jer ko izda taj je ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

Ja sam se nadao da ce se taksisti dici a mi da im se pridruzimo i nekao se izborimo za nesto. Ovako naravno da smo sve ovo oko atesta prihvatili i dopunicemo im budzet. Ja kad bih sada kupovao neku 110 ili 111 ladu obavezno bih gledao da u njoj nema gasnog uredjaja. Em za manje para bih dobio bolji auto i nebih za zamaro sa ovim derikozama od nase drzave koji hoce leba bez motike. Pa bi voznja bila koliko se ima.
Jedno pravilo moramo prihvatiti prilikom prodaje polovnog automobila. Cenu jeste odredjuje prodavac ali ako hoce da proda auto cenu mora da prihvati koju mu nudi kupac. I ispada da ne- realnu cenu odredjuje kupac.
Mi ladasi znamo koliko nam vrede nase lade, eto meni je model riva najbolje vozilo sa kojim mogu i raditi i voziti familiju i otici gde pozelim, znaci za sve. A mladi gledaju samo u strance, oni jesu 90% tertnjaci sa stelovanom kolometrazom ali padne poliranje kilometraza se dotera od 130,000 do 150,000 i oni lepotani ko novi i ko lade da gleda.

altinjanin

Post by altinjanin »

Bimba,vozi bre tu lajku i uzivaj,sta je sad,'vata te sindrom''zapadnjaka''ali na ''NAS''nacin... :roll:

Bimba

Post by Bimba »

Altinjanin brate, ja te krstim a ti ... :P

Umesto da pomognes prijatelju da udamo mLadu... 8)

Boki78

Post by Boki78 »

Bimba wrote:Altinjanin brate, ja te krstim a ti ... :P
Poglavica je po definiciji bezboznik :mrgreen:

dejca

Post by dejca »

Sta bi sa ladom, ode li Image

Post Reply