Problem prilikom startovanja

Moderators: dejo, dejca, Rus

Post Reply
dr.scelt
Automobil: vaz 2105

Problem prilikom startovanja

Post by dr.scelt »

Postovani forumasi,da li iko ima iskustva pa slijedecim problemom:Prilikom verglanja auto kao da zapne,malo zastane ali ne uvijek,otprilike na sekundu,pa zatim upali?Sta bi mogao da bude uzrok?Ovo mi se desilo tek kada sam ugradio razvodnik bobinu i komutator od juga55 jer su mi platine cesto gorale.Osovinu razvodnika sam nastavio.Ima li veze sa predpaljenjem mada okretanjem razvodnika nisam rijesio problem?Nekada pali normalno,nekada zastajkuje kao da ga nesto blokira.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Re: Problem prilikom startovanja

Post by Miljan »

Prerano paljenje.

Predstavi se u temi namenjenoj za to.

djape1977

Post by djape1977 »

moze da bude i anlaser na izdisaju.
j***** auto bez kardana

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Oba slucaja su prisutna tu ! Cetkice na anlaseru promeniti videti kakve su biksne , kad sredish anlaser palenje i ne moras da diras !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

dr.scelt
Automobil: vaz 2105

Post by dr.scelt »

Zahvaljujem se svima na odgovorima.Evo opet problem.Svjecice svako malo budu mokre,ne crne i garave nego mokre.Izludi me auto.A to otkada sam stavio zastavinu elektroniku.Sta da radim sad?Inace kad ih ocistim radi ok,auto pali i vuce,ali kad je u lokalu pod cokom skvasi mi svjecice.Na dalje je ok.Koje da stavim,sad imam bosna super fe65p,i daje li elektronsko paljenje slabiji ili jaci napon,od platina?Pozdrav svima!

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

za početak promijeni proizvođača svjećica ,
dalje VN kablovi često na rivi mogu da ubiju svjećicu! ako još imaš one crvene originalne vraćaj ih ne postoje bolji kablovi!
uzmi unimjer i izmjeri otpore svih kablova moraju biti približno isti i neka mala vrijednos je u pitanju
dalje kada si uzeo razvodnik od zastavca jesi li provjeravao da li ima lufta na osovini! to nije problem samo kod lade sa platinama već i tu na elektronskom od zastave 2 puta sam mijenjao razvodnik na jugićima zbog te istrošenosti, šta se tu dešava ne znam samo znam da su problemi bili otklonjeni

1 godinu sam vozio ladu sa tim razvodnikom i karburatorom od audi jajeta 1.8 i nisam imao nikakvih problema
evo ti link kako sam ja uradio:
viewtopic.php?f=15&t=3226&start=90
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

Post Reply