Putno racunalo - pomoc oko spajanja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bgzoka

Re: Putno racunalo - pomoc oko spajanja

Post by bgzoka »

ja sam imao isti ovaj putni kompjuter, vidi u sekciji PRODAJEM, koji sam prodao nedugo nakon sto sam prodao Ladu. Odlicna stvar, jednostavna montaza i sto je najvaznije mogucnost ocitavanja gresaka kada se upali CHECK ENGINE. Ako si imalo vican tehnici moze da ti sacuva zivaca, a i para.

Ako budes u prilici potrazi model Prestige 12v10, ima opisan na ruskom sajtovima, koji ima jos vise opcija od pomenutog, npr. motor tester, mogucnost prikljucenja parking senzora, virtualni rezervoar ako imas plin, test kvaliteta goriva, tj. odstupanje od etalona detonacija, itd...

Sto se budzenja tice, uvek se setim jednog lika koji je ubudzio navigaciju u svoja kola pa upropastio i tablu na kolima i navigaciju (sprzio ju kada je palio grijanje zimi)... po meni se to ne isplati.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Žica je žica, ali senzor nije senzor. Senzor može raditi na principu promjenjivog napona, dakle senzor generira napon s obzirom na promjenu veličine koju mjeri (primjeri: lambda senzor, map senzor),a može biti promjenjivi otpor, dakle senzor mijenja otpor s obzirom na veličinu koju mjeri (primjeri: tps senzor, senzor temperature antifriza). Naravno stvari se dalje kompliciraju, jer npr. dva naponska senzora ne moraju imati isti raspon napona za istu promjenu veličine koju mjere, isto vrijedi i za ove sa promjenjivim otporom. Dakle mora ti se pogoditi da je isti tip senzora i isti raspon otpora/napona za pojedini senzor da bi pokazivanje bilo točno.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

zoran64
Automobil: lada 110 1,6 16v

Post by zoran64 »

LJUDI DA LI KOD VAS RADI I KADA RADI OVO OZNAČENO ŽUTIM KRUGOM NA KOMPU.PO IKONICI MISLIM DA JE ZA POJASEVE

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Koristi mala slova!

Negde radi negde ne ako ne radi kopče pojaseva nisu spojene sa kontaktima

zoran64

Post by zoran64 »

naručio sam po jednom ortaku da mi iz rusije donese trip komp koji se ugrađuje umesto sata za koga neznam da li ima menu na engleskom,neznam kako se vezuje-negde sam video da se konektor od sata ubada u taj komp,neznam koji kontroler imaju naše lajke.ljudi ovo sam naručio na totalni ćor.kad stigne očekujem pomoć

zoran64

Post by zoran64 »

gde su ti kontakti.kad ključem dam kontakt sve 6 ikonice na kompu se upale i nakon 1-2 sekunde se gase.
p.s.mada je ovo van teme skoro sam menjao pločice na prednjim točkovima upravo zbog signala sa kompa,mislim da je desna srednja ikonica ali nisam menjao i žice ( valda su to senzori) koji idu u kompletu sa pločicama.nigde nisam video te žičke dok sam menjao pločice,gde se nalaze,da li će sada da se upali ikonica kad se pločice iztroše ispod 1,5mm...pozdrav

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Kad izvadiš sat i onu stvarčicu koaj pokazuje jesu l iti otvorena vrata videćeš iza među žicama neke utikače, jedan od njih se diretno ušteka u bord i dobiješ odma sve podatke.
Ako nije tajna koliko novaca će te izaći kompijuter?

zoran64

Post by zoran64 »

3000 rubalja.ima veliki izbor za razna mesta u ladi.umesto sata,umesto sata i već postojećeg kompa,umesto cd plejera,umesto onih prekidača za grejanje tj. hlađenje stim što se ovde ventilator podešava elektronski odnosno potenciometrom i iznad unutrašnjeg retrovizora.normalno cene idu do 8000 rubalja.e sad ima bord kompa koji su ugrađeni u instrument table,strava kojih tabli ima a cena 20000-25000 rubalja

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

kod mene ima putni kompjuter pa cu sutra videti gde sve idu zice iz njega.dzek koji se ukljucuje u sat neide u putni komp.neznam dali ima lada pripremu za tako nesto ali provericu to pa javljam

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

:) ima pripremu... samo mora sve pravilno da se vključi.. i ja imam ovaj komp, daleko najvažnije je da ima diagnostiku i da možeš sa pritiskom na dugme resetirat kompjuter u slučaju paljenja čuvene CHECK ENGINE lampice.. i vidit barem približno o čamu se radi.. Vjerovatno nećeš da dobiješ sa menijem na engleskom, skoro sigurno.. :) ali čovjek se brzo navikne i ako je na ruskom, ja inače i ne bi htio da ima moja ruska mašina na ruskom kompu engleski meni.. ajoj.. nedaj bože :D .. :)
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

zoran64

Post by zoran64 »

U kom smislu ima pripremu i na šta misliš kad kažeš da mora sve da se pravilno uključi.Ja mislim da se tu samo jedan džek uključuje u komp.

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

zoran64 wrote:U kom smislu ima pripremu i na šta misliš kad kažeš da mora sve da se pravilno uključi.Ja mislim da se tu samo jedan džek uključuje u komp.
Imas poseban dzek,koja nije nigde prikopcana,mozda je cak i zapala iza,ali ces naci 100%.Sve ide preko toga,ne brini,jako je jednostavno.Ako znas da zamenis sijalicu,znaces i ovo! ;)
Jedino nemas izvod za temperaturu,koja nije ni tako bitna,glavne funkcije rade.

Off:Gledam ti zadnja svetla...takve sam trazio par godina i nije ih bilo nigde... :evil:

zoran64

Post by zoran64 »

Da nije taj džek iza sata i fabričkog kompa,kad se oni izvade iza njih.Na koju temperaturu misliš,ovaj komp koji sam naručio ima senzor za merenje spoljne temp. koji se kači negde u levom blatobranu iznad mesta za maglenku.Pa kakva su tvoja zadnja svetla,postavi sliku

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Ne,ne,imas poseban dzek.Ima i moj opciju za pokazivanje spoljne temperature (inace fabricki original komp),ali na kolima nemam senzor,posto sam i komp naknadno stavio.

Imam standardna svetla:
Image

zoran64

Post by zoran64 »

da,da ima razlike

Post Reply