Desni krilni zmigavac ne radi?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
SamaraBG
Automobil: Samara 1300 5V 1991g

Desni krilni zmigavac ne radi?

Post by SamaraBG »

Svi zmigavci osim desnog na krilu, rade normalno. Skinuo sam buksne zmigavca i direktno proveravao i ne dobija napon. Gde moze da bude prekid?

SamaraBG
Automobil: Samara 1300 5V 1991g

Re: Desni krilni zmigavac ne radi?

Post by SamaraBG »

Pronasao sam uzrok. Kabl od desnog zmigavca uopste nije bio povezan sa levom stranom. Izgleda da je prilikom antikorozovne zastite poda zaboravljeno da se spoji.

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

hm, pa bas sam o tome pisao u tvojoj danasnjoj temi o plafonskom svetlu

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ja sam bas poceo da smaram pitanjima, ali sam resio da malo sredim Samaru, pa mi na pamet padaju razne sitnice. Moje pitanje je da li se na samari uopste cuje ono tika-taka kada se daju zmigavci? To se kod mene koliko se ja secam nikad nije culo. Ako treba da se cuje sta moze biti problem? Inace rade bez problema, a i na instrument tabli trepce kada dam zmigavce...
Samo Samara Srbina Spasava

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

Gago wrote:Ja sam bas poceo da smaram pitanjima, ali sam resio da malo sredim Samaru, pa mi na pamet padaju razne sitnice. Moje pitanje je da li se na samari uopste cuje ono tika-taka kada se daju zmigavci? To se kod mene koliko se ja secam nikad nije culo. Ako treba da se cuje sta moze biti problem? Inace rade bez problema, a i na instrument tabli trepce kada dam zmigavce...
Ne smaras, bas za pitanja i postoji ovakav forum.
Automat migavca se ne cuje u kabini jer je smesten u kutiju releja i osiguraca ispod haube. Mada to moze da se resi da se dogradi nesto sto bi ti stvaralo zvucnu indikaciju ako ti je bas interesantno da imas i to. Dogradnja bi se svela na to da se to "nesto" ugradi paralelno sijalici migavca na instrument tabli. To nesto treba da bude mali potrosac, al tih semica zujalica ima u skoro svim knjigama elektronike, a mozda moze i neka iz decije igracke samo da se prilagodi napon.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ma nije mi to ni potrebno, nego kada je drug isprobavao samaru me je pitao da li mi zmigavci rade, jer se kod njega na 110ci cuje taj zvuk a kod mene ne.. ;)
Hvala na odgovoru 8)
Samo Samara Srbina Spasava

Post Reply